E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem900 yıllık cami alevler içinde---

900 yıllık cami alevler içinde

900 yıllık cami alevler içinde
03 Haziran 2017 - 15:40 borsagundem.com

DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun sürdüğü Musul'da El-Nuri Büyük Camii ve Habda minaresinin bulunduğu bölüm yanıyor.

Irak'ın Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması için gerçekleşen operasyonlar yoğun çatışmalarla devam ediyor. Irak ordusu ve Haşdi Şabi'nin, Musul'da birçok yeri DEAŞ'tan temizlediği bilgileri geliyor. 

Koalisyon güçlerinin yoğun hava desteği verdiği operasyonda, DEAŞ bomba yüklü araçlar ve mayınlı tuzaklar kullanıyor.  Kentte çatışmalar devam ederken Musul'un kuzeydoğusundaki El-Nuri Büyük Camii ve Habda minaresinin bulunduğu bölüm böyle görüntülendi.

Türkmen atabey Nureddin Mahmud Zengi'nin 1172 yılında yaptırdığı cami, eğik minaresiyle Musul'un eski şehrinin en önemli tarihi eserlerinden biri.

TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ BAĞDADİ BU CAMİDE HİLAFET İLAN ETTİ

Şehrin tarihi bölgesinde bulunan ve örgüt lideri Ebubekir El Bağdadi’nin ilk ve tek konuşmasını yaptığı 840 yıllık El Nuri Camisi’ni ablukaya aldığı biliniyordu. Bir görgü tanığına göre; DEAŞ'lılar, El-Nuri cami yakınında bulunan ailelerden evlerini terketmelerini istedi ve camiye giden tüm yolları kapattı. Bağdadi, 2014 yılında DEAŞ'ın Irak’ın üçte birini ele geçirmesinden sonra camide verdiği hutbede, hilafet ilan ettiğini söylemişti. HÜRRİYET

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)