E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi9 yılda 500 milyar $ ihracata ulaşırız---

9 yılda 500 milyar $ ihracata ulaşırız

9 yılda 500 milyar $ ihracata ulaşırız
26 Nisan 2014 - 04:26 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanı Elvan MÜSİAD toplantısında konuştu: 12 yılda 4 kat ihracat artışı olduğuna göre 9 yılda 2.5 katlık artışla hedefe ulaşırız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan: "Artık zor bir şey kalmadı ve 12 yılda 4 kat ihracat artışı olduğuna göre 9 yılda 2,5 katlık bir artışla 500 milyar dolara ulaşırız" dedi.

Elvan, Elazığ'daki bir düğün ve gösteri merkezinde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 85. Genel İdare Kurulu Gala Programı'nda, böyle bir toplantının 8-10 yıl önce yapılması durumunda şu anda olduğu gibi her ilden iş adamları ve sanayicilerin bir araya gelmesinin zor olacağını belirtti.

Türkiye'nin çok zorlu süreçlerden geçtiğini ifade eden Elvan, "Yeri geldi, egemenlik ayaklar altına alındı. Yeri geldi, vatandaşlarımıza yalanlar söylendi. 'Ne olacak. Ben oyumu alırım, ondan sonra işime bakarım' dendi" diye konuştu.

Düşüncelerini dahi ifade edemedikleri günleri yaşadıklarını ve ülkenin sıkıntılar çektiğini anlatan Bakan Elvan, "Bugün Allah'a çok şükür her bir kardeşimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir vatandaşı düşüncesini de ifade edebiliyor, okuluna da gidebiliyor, başörtüsünü de takabiliyor. Allah'a şükürler olsun. Evet güçlü bir siyasi iradeyle bunlar gerçekleşti. Sizlerin o güçlü desteğiyle bunlar gerçekleşti. Eğer zayıf bir yönetim anlayışı olsaydı, zayıf, güçsüz bir hükümet olsaydı bunların hiç birinin yapılması mümkün değildi" ifadelerini kullandı.

"POTANSİYELİMİZİN ALTINDA BÜYÜYORUZ"

Yıllardır Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesi özlemi içerisinde olduklarını, bugün çok iyi noktalara geldiklerini ancak bu durumun da yetmeyeceğini belirten Elvan, şöyle konuştu:

"Bu hem ülkemizin demokrasi standardı için yetmez hem de bu ülkenin büyümesi, kalkınması için yetmez. Biz potansiyelimizin çok daha altında büyüyoruz, gelişiyoruz. Türkiye güçlü bir potansiyele sahip. İşte biz, sizlerle, siz değerli iş adamlarıyla, siz değerli sanayicilerle bugünlere geldik. İnşallah bundan sonraki süreci de birlikte götüreceğiz. O sizin güçlü desteğiniz, o sizlerle olan bütünleşmemiz ve dayanışmamız bize bu gücü verdi. Siz de bizlere güvendiniz inandınız. Son 12 yılda aşağı yukarı 4 kattan fazla ihracatta bir büyüme gerçekleştirdiniz. Bunu sizler yaptınız. Biz 500 milyar dolar bir hedef koyduk. Artık zor bir şey kalmadı ve 12 yılda 4 kat bir ihracat artışı olduğuna göre, 9 yılda 2,5 katlık bir artışla 500 milyar dolara ulaşırız diye düşünüyoruz."

OLPAK'TAN KILIÇ'A ELEŞTİRİ

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da MÜSİAD'ın Türkiye'de 76, yurt dışında 55 ülkede, 143 noktada temsil edildiğini anlattı.

Gelecek ay Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla Pekin Temsilciliğinin açılacağını belirten Olpak, şunları söyledi:

"İstikrar derken, bu prensibin cumhurbaşkanlığı seçimleri için de geçerli olacağını ifade etmek isterim. O makamda görev yapacak kişinin, milletimizin bağrından çıkması, devletimizin ve milletimizin geleceği için çalışması önemlidir. Bir diğer husus ise bu seçimin halkımızın hür iradesiyle yapılacak olmasıdır. Bu iki husus gerçekleştiği zaman cumhurbaşkanlığına kimin geldiği önemli değildir. 

Yine bu noktada, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıl dönümünde yaşananların, huzur ve istikrardan yana olan bizler tarafından hoş karşılanmadığını belirtmek isterim. Toplum, yargı içindeki huzursuzluğun farkında ve bundan rahatsız.  Daha da önemlisi, bu huzursuzluğu ve yanlışlığı meydana getiren de ne toplum, ne iş camiası, ne de sivil toplum kuruluşlarıdır. Bizzat yargının kendisidir ve çözümünü bulmak da yargıya düşer. Farklı zamanlarda, gerektiğinde hızla inisiyatif almaktan çekinmeyen yargı, çözüm konusunda da bunu yapmak yerine, kamuya açık bir şekilde, devlet yönetimi arasında kavga algısı oluşturacak yaklaşımlardan kaçınmalıdır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yiğit 26 Nisan 2014 11:30

    inanmayın inanmayın 9 yılda 500milyar dolar ihracat zor.yeni fabrika yapılmıyor. eskilerle devam ediyor tarım bitirildi. yeni teknoloji yapan yok ilaç elektronik kimya dışardan geliyor içerde fabrika yok uzay uçak tren metro gemi yapımıda yok dışardan geliyor