E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa9 trilyon dolarlık varlığı yöneten CEO boğa piyasası bekliyor---

9 trilyon dolarlık varlığı yöneten CEO boğa piyasası bekliyor

9 trilyon dolarlık varlığı yöneten CEO boğa piyasası bekliyor
16 Nisan 2021 - 14:16 borsagundem.com

2021’in ilk çeyrek rakamlarına göre 9 trilyon dolar varlığı yöneten dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın CEO’su Larry Fink küresel borsalarda güçlü bir boğa piyasasının gelmekte olduğunu öngörüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock’ın CEO'su Larry Fink Perşembe günü yaptığı açıklamada, ekonomi korona virüs salgınından kurtulmaya çalışırken finansal piyasalar konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Fink CNBC’deki röportajında “Borsalar için inanılmaz derecede iyimserim” ifadelerini kullandı. BlackRock CEO’su S&P 500 ve Dow Jones Industrial Average rekor seviyelere yaklaşsa bile, bir dizi faktörün yakın vadede piyasaları daha da yükseğe itme olasılığının yüksek olduğunu kaydetti.

Larry Fink röportajında, Parasal teşvikler, mali teşvikler, piyasaya henüz girmemiş olan likidite ve bilançolar düşünüldüğünde piyasaların iyi olduğuna inanıyorum. Borsalar güçlü kalmaya devam edecek” görüşlerine yer verdi.

Çalışan kesimin büyük çoğunluğunun işe gitmeyerek yol ücretlerinden tasarruf ettiği nakit miktarına dikkat çeken Fink, “Kovid döneminde ve uzaktan çalışma sırasında kenarda bu kadar çok nakit olmasının büyük bir nedeni davranışlarımız önemli ölçüde değişmesiydi” açıklamasında bulundu.

BlackRock'un emeklilik fonlarını içeren kurumsal müşteri tabanı hakkında da yorum yapan Fink, iklim değişikliği ve enflasyon riskinin kendileri için kripto para birimlerinden daha büyük endişeler olduğunu söyledi.

Borsalar risklerden arınmış değil

BlackRock CEO'su, borsa için yakın vadeli risklerin mevcut olduğu konusunda uyardı. Fink, Kovid aşılarının etkinliğini önemli ölçüde azaltan korona virüs varyantlarının en büyük kısa vadeli risk olduğunu söyledi.

Fink, ABD Kongresi'nin ekonomiyi desteklemek için trilyonlarca dolarlık teşvik paketini uygulamaya sokmasıyla büyüyen hükümet açığının uzun vadede daha fazla tehdit oluşturduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisinin CEO’su, "Şu anda bütçe açıkları büyük bir sorun değil ve piyasalar da bunu söylüyor. Büyük bir sorun değiller çünkü kenarda olan para miktarı aynı zamanda işleme koyulmaya çalışılan sermaye miktarı" dedi.

Ancak Fink, ekonominin önümüzdeki yıllardaki gücü hakkındaki görünümünü değiştirebileceğini söyledi. BlackRock CEO’su, “Önümüzdeki 10 yıl içinde sürdürülebilir bir ekonomik büyümemiz olmazsa ki % 3'ün üzerinde bir ekonomik büyümeden bahsediyorum, bütçe açıklarımız önemli seviyelerde olacak ve bir süre sonra faiz oranlarını da yükseltecekler" dedi.

Fink'in yorumları, BlackRock'un Wall Street beklentilerini aşan ilk çeyrek bilanço rakamlarını bildirmesinin ardından geldi. Borsagundem.com'un derlediği verilere göre şirketin yönetim altındaki varlıkları geçen yılın aynı dönemine oranla %39 artışla 9 trilyon doların biraz üzerine çıktı. Bir yıl önce aynı çeyrekte şirketin yönetimi altındaki varlık miktarı 6,47 trilyon dolar seviyesindeydi.

JP Morgan 13 milyar dolarlık tahvil sattı

 

Stephen Roach: Borsalar Çin-ABD krizini yok sayıyor

 

‘Sıkılaştırma’ ifadesi kurlarda volatiliteyi artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsamen 5317 Nisan 2021 18:59

    Bu demeçler, doydukları kârlarını reazlize edebilmek için ALICI TOPLAMA duyurularıdır... Şöyle de denebilir : Borsalarda maldan çıkma zamanıdır... :) 

  • THE BİG SHORT17 Nisan 2021 14:04

    Boğa diyosa ayı gelir YTD

  • Yaw he he16 Nisan 2021 16:15

    9 trilyon doları yöneten ceo borsaların rallisi başlamadan hisseye dalmıştır şimdi giydirecek adam arıyor ki sene sonu kallavi prim alsın yok eğer bu ralliyi izlediyse zaten orada oturtmazlar demek ki yalan atıyor