E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem9 askerin şehit olduğu saldırıda ayrıntılar belli oldu---

9 askerin şehit olduğu saldırıda ayrıntılar belli oldu

9 askerin şehit olduğu saldırıda ayrıntılar belli oldu
11 Şubat 2018 - 17:17 borsagundem.com

Dün 9 komandomuzun şehit düştüğü saldırının detayları ortaya çıktı. Çoğu çocuk olan sivilleri kalkan olarak kullanan teröristler komando timinin içine el bombaları atmış.

Güvenlik kaynakları, dün 2'si helikopter pilotu olmak üzere toplam 11 askerimizin şehit düştüğü harekat bölgesinde PYD/ PKK'lı teröristlerin içinde çocukların da bulunduğu sivil grubu kullanarak saldırı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

SİVİLLERİN ARASINDAN EL BOMBASI ATMIŞLAR

Saldırı anıyla ilgili bilgi veren güvenlik kaynakları, teröristlerden arındırılan bir köyün yakınındaki 1027 rakımlı tepeyi tutan komando birliklerine öğle saatlerinde 70-80 kişilik sivil grubun yaklaşması üzerine askerlerin havaya uyarı atışı yaptığını, uyarı atışını dikkate almayan kalabalığın ilerleyişini sürdürmesi üzerine 16 kişilik komando timinin grubu durdurmak amacıyla hareket ettiğini, kalabalığa yaklaşan time sivillerin arasından el bombaları atıldığını, bu sırada köy içinde gizlenen PYD/PKK'lıların silah ve roketlerle saldırıya geçtiğini, ilk temasta 16 kişilik timden 9 askerin şehit düştüğünü, saldırıya müdahaleye giden helikopterin bu sırada kırıma uğradığını ve 2 pilotun şehit olduğunu aktardı.

KOMANDOLAR 40 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Çatışmanın başlamasının ardından sivillerin kaçarak yeniden köye döndüğü, 40 civarında PYD/PKK'lı teröristin yardıma giden komandolar tarafından etkisiz hale getirildiği, diğer teröristlerin ise kaçtıkları öğrenildi.

Bölgenin birkaç saat sonra tamamen teröristlerden temizlendiğini, köşeye sıkışan PYD/PKK'lıların sivilleri canlı kalkan olarak kullanarak bu tür saldırılar düzenlediklerini aktaran güvenlik kaynakları, harekatın başından itibaren sivillerin can güvenliğinin korunması için Türk Silahlı Kuvvetlerinin azami özen gösterdiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alp12 Şubat 2018 10:56

    BENCE SİVİL HASSASİYETİ DE ÇOK ABARTTIK ...SAVAŞ HİLESİ HER ŞEYİ KULLANIRLAR ÜZERİNE GELENİ SVİL KADIN ÇOLUK ÇOCUK..HER KİMSE ASKERLİĞİN KURALI VARDIR...VURMASSAN VURULURSUN..YAZIK BUNU BİLMELERİ LAZIMDI...SİVİLİ ÇOKTA ABARTTIK ÖRNEKLERİ BATIDA VARDIR

  • Özer11 Şubat 2018 23:55

    Uyarı atışı yaptınız, üzerinize geliyorlar. Hepsini terörist kabul et gerekeni yap.Komutan geleceği görmeli, acımasız olmalı risk varsa. Komando kolay mı yetişiyor.

  • ...11 Şubat 2018 21:50

    ozaman sende askerini ösa güçlerimiş gibi giydir gönder. bazı özel durumlarda asker kıyafetsiz işlem yap. sonuç iyi olmadığında devletimizin bağı yok dersin. asıl olan niyettir tabikide...ama senin askerin gerçeği bilsin. gerektiğinde bu gibi durumlarda da asker hünerini göstersin. aklıma kuranı kerim sayfalarını kılıçlara yerleştirmiş, sayfalarını yırtmış ve inananlara kılıç sallayan kafirler geldi. o zaman kuranı kerimi, kılıçlarına takmışlar. o kuran sayfalarına kılıç kalkmazdiyen müslümanlarda, şehit düşmeye başlamış... yanı savaş meydanında üretmeli ve türetmelisin. niyet önemli. amaç önemli.

  • gkhn11 Şubat 2018 20:27

    halk desteği olmadan hiçbir terör örgütü hiçbir yerde barınamaz.. yardım ve yataklık yapan, yanında yürüyen, herkes teröristtir yok edin

  • fikri11 Şubat 2018 20:07

    Yine kandirilmisiz. Sivil mivildinlemeyeceksin gaz bombasi atin yaklastirmayin

  • ali kurt11 Şubat 2018 18:43

    bu durumlarda gaz bombası veya göz yaşartıcı bomba kullanılması gerekmezmi. ordumuz gerekeni yapacaktır

  • Sdk 11 Şubat 2018 18:40

    Esat la anlaşmadan bu iş sıkıntı. esat muhaliflerle anlaşırsa bizim askere gerek kalmadan ypgyi bitirirler bizde sınırdan vururuz .. Barzani örneği ortada

  • vatansever11 Şubat 2018 18:13

    once benim askerimin guvenligi ,baslarim sizin sivilinizden,ne oldu 11 tane askerimin canina maloldu,acirsan acinacak hale gelirsin ,bu capulcu surusu adam olsalardiida ulkelerine gavurdan korusalardi ,simdiide usaklari abd ve israilin ve tum batinin egittigi kurt capulcusuyla ugras....

  • sahte sivil kalkan11 Şubat 2018 17:32

    askere plastik mermi de dağıtılsın, sivil sahte kalkan için de bunlar kullanılsın, çare mi yok, karşımızdaki terörist de kahpe, destekçisi israil, abd ve avrupa da kahpe!

  • sahte sivil kalkan11 Şubat 2018 17:29

    bomba yağdırırken abd, rusya, israil kim sivil kim silahlı kim terörist diye ayırıyor mu??? önce askerimizin güvenliği sağlansın!

  • demirkan 11 Şubat 2018 19:38

    BİZİM BAŞIMIZA NE GELİRSE.İYİ NİYETİMİZDEN GELİR.