E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem85 yıl sonra fosil yakıta son---

85 yıl sonra fosil yakıta son

85 yıl sonra fosil yakıta son
10 Haziran 2015 - 05:57 borsagundem.com

G7 Zirvesi'nin son gününde küresel ekonomi için tarihi bir karar çıktı. Liderler bu yüzyılın sonunda fosil yakıt kullanımını sıfırlama kararı aldı

Almanya'nın Elmau Şatosu'nda düzenlenen G7 Zirvesi'nde liderler fosil yakıtı kullanımını tamamen sona erdirme kararı aldı. Liderler 2100 yılına kadar fosil yakıtı kullanımını sonlandırarak sera gazı etkisini azaltmaya çalışacak.

Zirvenin son gününde söz alan Almanya Başbakanı Merkel, küresel ekonominin karbon kirliliğinden kurtulması gerektiğini söyledi. Merkel iklim değişikliği ile mücadele için 2020'ye kadar sanayileşmiş ülkelerin yılda 100 milyar dolar finansman sağlayacağını da sözlerine ekledi. Söz konusu finansman kamu ve özel kaynaklardan sağlanacak.

Liderler Birleşmiş Milletler tarafından önerilen sera gazı emisyon azaltım oranlarını da hedef olarak belirledi. 2010 oranları baz alındığında hedefler 2050'de yüzde 40 ile yüzde 70 arasında azaltım olarak belirlendi.

Anlaşma sivil toplum örgütlerinden de olumlu tepki aldı. European Climate Foundation alınan kararın tarihi olduğunu ve fosil yakıtı çağını sona erdireceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)