E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa80-81 bin 500 puan aralığında düzeltme gelebilir---

80-81 bin 500 puan aralığında düzeltme gelebilir

80-81 bin 500 puan aralığında düzeltme gelebilir
20 Ekim 2015 - 12:35 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da 80 bin ile 81 bin 500 puan aralığında kar satışları gelebilir

Borsa İstanbul güne yatay seviyeden başladı. Açılış sonrası endeks yükselişe geçti ve 80 bin puanı aştı. Dolar kurunda ise dünkü yükseliş bugün yataya döndü ve 2.90 TL seviyesinde stabilleşti.

Analistler iyimserliğin küresel piyasalardan kaynaklandığını öne sürüyorlar.

Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan piyasalarla ilgili şu yorumu yaptı:

Fed’in faiz artırmayabileceği beklentisinin artması ve Ekim ayının ilk haftası Çin’in kapalı olmasını fırsat bilen gelişmekte olan ülkelerde kısa vadeli bir ralli başlamış bu süreçte BIST 100’de 80 bin sınırına dayanmıştı. Son iki haftadır da bu yükselişin konsolidasyonu şeklinde ana hatlarıyla 78-80 bin aralığındaki hareketi izliyoruz. Endekste 500 günlük ortalamanın da bulunduğu 77,500’ün aşılması ile birlikte yeni hedef olarak izlediğimiz 80,000-81,500 aralığı aynı zamanda bir düzeltmenin de gelmesini beklediğimiz aralık. Geçtiğimiz hafta saatlik grafiklerde görülen negatif aykırılıklar, zaman zaman yükseliş denemeleri olsa da bu hafta günlük grafiklere de yansımaya başladı. Bu nedenle bahsettiğimiz hedef aralığı test eden endekste sert bir düzeltme yaşanma ihtimalini oldukça güçlü görüyoruz. 78,600 ve bu seviyenin hemen altında 77,500 kısa vadede takip ettiğimiz destek ve stop loss noktaları. Bu  seviyelerin altında kapanış ihtimali bahsettiğimiz düzletmenin başlangıcı olarak kabul edilebilir.   

Son dönemde ortaya çıkan anketlerin seçim sonuçlarına yönelik beklentilerde önemli bir değişim yapmaması nedeniyle piyasadaki etkisinin de sınırlı olduğunu görüyoruz. Kısa vadede bugün Fed Başkanı Yellen’in yapacağı konuşma Fed algısını değiştirebileceği için takip ettiğimiz en önemli konu bu. Yellen 2015 yılı içinde faiz artışı beklentisini tekrarlayacak olur ve yarın TCMB’den beklendiği gibi para politikası araçlarında bir değişim olmaz ise, Dolar/TL’nin yeniden yükselişe geçtiğini görebiliriz. Son birkaç günde doların düşüşe karşı direnmesinde de bu beklentinin etkili olduğunu düşünüyoruz. Faizlerde geçtiğimiz haftalarda yaşanan düşüşte de Fed beklentilerinin değişmesi etkili olmuştu. Bu nedenle Yellen’in bu akşamki konuşması burası için de önemli olacaktır. Yurtdışında yaşanan bu gelişmelerin etkisinin yanında BIST’te ve TL’de 1 Kasım seçimleri sonrası her halükarda bir hükümet kurulacağı beklentisinin yarattığı pozitif etkiyi göz ardı etmemek gerekiyor. Bu etki bizi yurtdışından tamamen ayrıştıramasa da pozitif katalizör olmaya devam edecektir.      

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)