E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi75 milyon doları peşin ödedi---

75 milyon doları peşin ödedi

75 milyon doları peşin ödedi
05 Ocak 2015 - 10:20 borsagundem.com

Petkim’in yüzde 51 ortağı Azerbaycan petrol devi yeni ofis projesi için kesenin ağzını açtı

SOCAR, Azerbaycan devletinin petrol şirketi. Türkiye, SOCAR'ın adını 2008 yılında Petkim'in yüzde 51 hissesini 2 milyar 40 milyon dolara alınca daha yakından öğrendi. SOCAR, Petkim'in alımından sonra Türkiye'de daha büyük bir yatırıma soyundu.

Aliağa'da Star Rafinerisi adıyla yeni bir yatırıma girişen firma, hem Petkim'in alımı hem de yeni rafinerinin saha hazırlık çalışmaları için bugüne kadar 4 milyar dolarlık yatırım yaptı. Rafinerinin devreye gireceği 2018'e kadar şirket 6 milyar dolarlık daha yatırım yapacağını taahhüt etti. BOTAŞ'ın da Şah Deniz Doğalgaz Sahası'nda SOCAR ile önemli işbirlikleri bulunuyor, şirket Türkiye'deki yatırımları ve ilişkileri geliştikçe, daha geniş bir yönetim merkezine ihtiyaç duymuş. Halen Maslak'ta eski Emlak Bankası merkezinin bulunduğu bloklardan birinde faaliyetlerini sürdüren firma, Maslak'a yakın bir bölgede, sanayi dönüşüm bölgesi Cendere'de yeni bir yönetim merkezi almış. Söz konusu bina, Vadi İstanbul Projesi'nin içinde. Evyap fabrikasının arazisi üzerinde Artaş inşaat, Aydınlı Grubu ve Invest İnşaat tarafından yapılan projede 3 bin konutun yanı sıra 180 bin metrekarelik ofis alanı bulunuyor. Halen ikinci etabın yapımı devam eden projede SOCAR Türkiye'nin aldığı ofis alanının 12 kat, 17 bin 800 metrekare olduğunu öğrendik. Bu hafta bu alımın detayları açıklanacak ama biz detaylara daha önce ulaştık. Öğrendiğimize göre firma bu alım için 75 milyon dolar ödemiş. Hem de peşin olarak... (Para Dergisi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7205 Ocak 2015 10:35

    Socar (STEAŞ) bir gelin misali süsleniyor artık...Socar Power Enerji AŞ, Star rafineri AŞ, (STEAŞ) SOCAR Türkiye AŞ..geleceğin halka arz adayları...hem de kaliteli halka arz adayları....ööle çerçöp değil yani..Bist'İn prestijini de ispat fırsatı olacaklar..kanımca tabii