E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem7400 firma daha fahiş fiyattan inceleme altında---

7400 firma daha fahiş fiyattan inceleme altında

7400 firma daha fahiş fiyattan inceleme altında
03 Nisan 2020 - 13:32 borsagundem.com

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fahiş fiyat uyguladıkları iddiasıyla ilgili 7 bin 400 firmanın daha inceleme altında olduğunu söyledi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fahiş fiyat uygulayan firmaların peşinde olduklarını açıkladı.

Bakan Pekcan 198 firmaya kesilen 10 milyon lira cezanın ardından 7400 firmayı daha incelemeye aldıklarını belirtti. Pekcan, "Şu anda yaklaşık 7 bin 400 firma daha inceleme altında, savunmalarını istedik." dedi.

Özel sektör temsilcileriyle düzenlenen 11. İstişare Kurulu toplantısı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gündemiyle Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdurrahman Kaan, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ayşem Sargın da katıldı.

Bakan Pekcan, toplantıda Bakanlık olarak koronovirüse yönelik alınan tedbirleri anlatırken, sivil toplum kuruluşları da Kovid-19'un sektörler üzerindeki etkilerini, talep ve önerilerini paylaştı.

Kapalı mağazalardan kira almayacaklar

Virüse bağlı iç talepte yavaşlama var

Yaş meyve ve sebze ihracatı virüsten etkilenmedi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bunu bütün yıl03 Nisan 2020 19:14

    365 gün yapmanız lazım,böyle göstermelik değil.

  • Mucise Reis ;)03 Nisan 2020 17:11

    Umarız otobüs firmalarınada giderler, fiş yok, bilet yok, 3 kat fiyatlar , vatandaş mağdur. ne maliyeci, ne devlet birimleri. hiç biri denetlemiyor. Vatandaşa akıl veren yok. Vatandaş ilgili yolculuğunu otobüs plakasını otobüs içinden kendi halini vb. delil olacak biçimde resim çekilsin. sonra gitsin debletin birimine şikayet etsin. ilgili otobüs ceza yemek zorunda kalacaktır. aynı biçimde avukat tuutp ilgili kişi yada kişileri mahkemeye verecek, ilgili bilir kişi bilet fiyatını onaylaycak vede geri parasını faizle alabilecektir. Vatandaş cahil. Otomobili olmayanlar orta ve alt kesim. o bakımdan bilgi kanun ve tüzük cahili insanımız otobüs firmalrınca söğüşleniyor. Ozaman otobüz kaldırmasınlar. Otobüs seyahtini yasaklasınlar. Uçak bileti fiyatına otobüs yolculukları, biletsiz kdv kayıplı, yasal olmayan yollarla oluyor.

  • haluk03 Nisan 2020 16:49

    BENDE İNANDIM....

  • vatandaş03 Nisan 2020 15:42

    Boş konuşmayı bırakın sayın bakanım fırsatçılık yapanların malına el koyup halka bedava dağıtın onlarda darmadağın olsun kimsede yapmasın 

  • Serdar03 Nisan 2020 14:31

    İnceleme bahane para toplama şahane

  • Vatandaş03 Nisan 2020 14:01

    sn.bakanım sizler bize milli ve yerliyiz yerli paradan başkasını bilmeyin dediniz bizde sizi dinledik şu an yerli paramız pul oldu size güvenmek hatamı??? Birde sn.bakanım ekonomimiz mükemmel dünyanın en iyi ekonomileri arasında olduğumuzu söylüyordunuz madem mükemmel bir ekonomiye sahibiz bugün telefonuma bağış kampanyası için 10 tl bağışlarmısınız diyor koskoca devlet 10 tl peşinemi düştü dünya ülkelerinde hükümetler vatandaşlarına zor günlerinde maddi destekleri var siz istiyorsunuz bu sorumada cvp verirseniz sevinirim