E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem7 yaşındaki çocuğu istismar edip öldüren sanığa iyi hal indirimi---

7 yaşındaki çocuğu istismar edip öldüren sanığa iyi hal indirimi

7 yaşındaki çocuğu istismar edip öldüren sanığa iyi hal indirimi
25 Kasım 2020 - 18:07 borsagundem.com

Şanlıurfa'da 7 yaşındaki Yağmur Özaydın'ın öldürülmesiyle ilgili yeniden görülen dava sonuçlandı. İki sanıktan biri beraat etti, diğeri 35 yıl hapis cezası aldı. Sanığın cezasında iyi hal indirimi uygulanması tepki çekti.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 7 yaşındaki Yağmur Özaydın'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanığa 'iyi hal' indirimiyle 35 yıl hapis cezası verildi.

İlkokul 1. sınıf öğrencisi Yağmur Özaydın, iddiaya göre, 15 Kasım 2012 tarihinde Taşlıyaylak Mahallesi'nde kayboldu.

Ailesinin ihbarı üzerine güvenlik güçleri tarafından aranan Özaydın, 2 gün sonra mısır tarlasında yarı çıplak ve başı taşla ezilmiş halde ölü bulundu.

Soruşturma başlatan güvenlik güçleri, cinayetin ardından mahalleden taşınan Yusuf Bayluğ ile kardeşi U.B.'yi, 2013 yılının aralık ayında Bursa'da gözaltına aldı.

Adliyeye sevk edilen 2 kardeş, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ancak 2 kardeş, 7 ay sonra yargılandıkları duruşmada tahliye edildi.

Delil yetersizliğinden beraat

Devam eden davada, 2016 yılında ise mahkeme heyeti, kardeşlerin delil yetersizliğinden beraatine karar verdi. Cinayete kurban giden çocuğun ailesinin avukatları, kararın usul ve yasaya aykırı olduğunu belirterek, bozulması için Yargıtay Ceza Dairesi'ne başvurdu.

Dava yeniden görüldü

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, verilen beraat kararının usule uygun olmadığını belirleyerek bozdu. Bunun üzerine 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın bugünkü duruşmasında mahkeme heyeti, sanıklardan Yusuf Bayluğ'u 'kasten öldürme' suçundan 36 yıl, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıl ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Aile karara itiraz edecek

60 yıl hapis cezası verilen Yusuf Bayluğ'un cezası, daha sonra 'iyi hal' indirimi uygulanarak 35 yıla düşürülürken, diğer sanık U.B.'nin ise beraatine hükmedildi.  Yağmur Özaydın'ın ailesinin avukatı iyi hal indirimine itiraz edeceklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CEVDET MENTEŞ19 Haziran 2021 12:49

    Nasıl adalet bu kararı veren sayın yetkili sizin başınıza böyle olay gelse bu kararı verebilirmisiniz  ? bu karar sizlerin yüz karası dır yazıklar olsun ADALETİNİZ batsın...

  • nasıl adalet26 Kasım 2020 11:11

    bu küçük çocuğa tecavüz eden şerefsize iyi hal indirimi uygulayan hakim in kafası yerinde mi ?

  • APKTURK26 Kasım 2020 09:07

    Bu hakim yine 35 yıl vermiş bir öncekine ne demeli.Hiç bir ceza vermeden katili salıvermiş.İndirimden yana şikayetçi olanlar gerçekleşen suç göze alındığında seslerini yükseltmekte her ne kadar haklı olsalarda  şunuda unutmamalılar ki , bu tip adamların içeride 35 yıl yaşaması mucizedir.

  • Bir bilen26 Kasım 2020 09:01

    Takım elbiseye, karşısında boynunu büküp el pençe divan durmaya kanan bir "hakim" nasıl adalet dağıtabilir ?  Ve o kadar çok var ki bu hakimlerden.. Şimdi kalkıp birileri yasa öyle diyor diye zırvalayabilir.. Hayır yasalar öyle demiyor, iyi hal indirimini hakimin takdirine bırakıyor.. Durum böyle olunca da herkes kendi adaletini arıyor.. Verilen cezalarla içlerinde yanan ateş sönmüyor çünkü..  

  • Gülten Özbey26 Kasım 2020 00:02

    Böyle hakimler Adaletin içine ettiler.Bir katile iyi hal indiriminin yanında oldu olacak katilin alnına promosyon  öpücüğü de kondursaydı. Küçücük bir çocuğun yaşayamadığı hayat,ailesinin boş kalan kucaklarını,acılarını üç kuruşluk takım elbise hiç etti.

  • ismet DEMİR25 Kasım 2020 22:33

    Tabi hakimin kendi çocugu degilki katledilen zavallı yavrucak...suçu neydi günahı neydi..bi sorsaydın hakim bey sana zahmet ama ne gerek var...sapık o.c.ları takım elbiseli ya önemli olan bu...gerisi hikaye adalet bu değil hakim ey hakim idam idam bunları ya idam ya müebbet ha bu da yoksa katili o masum çocugun ailesine verin agzına sıksın yüreği soğusun....olay bu kadar basit....

  • ADALET Mİ BU?25 Kasım 2020 21:05

    adaletiniz batsın sizin, iyi halmiş... tecavüz et, hunharca öldür sonra da hakim sana iyi hal indirimi versin,  bunun neresinden iyi hal buldun hakim bey? katil takım elbiseyle kravatla mı karşına çıktı? hep böyle yaparlar ya, hırsız, tecavüzcü, katil, hayatında takım elbise giymemiş, ama bu unvanlara erişince takım elbise giyip hakim karşısına çıkar böylece iyi hal indiriminden faydalanır. 

  • mantık25 Kasım 2020 20:21

    Bu hakim rüşvet yemese ya da tehdit almasa bu indirimli cezayı  vermez.  Yoksa benzeri bir olay muhakkak başına gelecektir.  Hunharca  insan öldüreni  teşekkür gibi  ceza verirsen bir gün sana ''teşekkür'' etmeye gelir!

  • manyak herif25 Kasım 2020 19:35

    demekki bacak kadar çocuk bu yiğit yurttaşlara ana avrat küfretti,saydırdı onlarda gereken cezası verdiler.hakim baktıki bu katiller yiğit ve iyi biri.o da iyi hal indirimi verdi.helal olsun hakime.

  • EKRİST25 Kasım 2020 18:30

    bence haksız yere insan öldürenler idam edilmeli.

  • EDR25 Kasım 2020 20:06

    AYNEN ONU YASAYANLAR BİLİR. DOGRU SÖYLEMİŞSİN.  İDAM EDECEN BÖYLELERİ. BEĞENMEYEN PİSLİK NEYİNE BEĞENMİYON KANINA MI DOKANDI.