E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem7 ünlü işadamına büyük şok!---

7 ünlü işadamına büyük şok!

7 ünlü işadamına büyük şok!
06 Ocak 2014 - 14:45 borsagundem.com

Muammer Akkaş'ın soruşturması durduruldu ama mal varlıklarına tedbir istemi işleme kondu

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın yürüttüğü soruşturmada, nöbetçi mahkemenin gözaltına alınmasına karar verdiği 41 kişiden 7’sinin mal varlıklarına tedbir konulmasına ilişkin 25 Aralık 2013 tarihli karar bu sabahtan itibaren uygulanmaya başladı.

Mahkemenin koyduğu tedbir kararı, Türkiye genelindeki tüm bankalar, sanayi odaları, ticaret odaları, tapu daireleri, vergi daireleri, trafik denetleme şube müdürlükleri ve noterlere gönderildi.

Tedbir alınan kişi ya da kurum, hisseleri, taşınmazları, taşıtları, makine ve ekipmanları, bankacılık yatırımlarını satamıyor ve devredemiyor, hesapları da bloke oluyor. Ayrıca şirketler tasfiyeye sokulamıyor ve kapatılamıyor.

ATV VE SABAH'IN YENİ SAHİBİ DE VAR

Soruşturmadan alınan Muammer Akkaş’ın ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak’, ‘ihaleye fesat karıştırmak’, ‘nüfuz ticareti’, ‘rüşvet’, ‘kamu malına zarar vermek’ suçları üzerinden yürüttüğü 2’nci soruşturmada şu isimlerin mal varlıklarına tedbir istenmişti;

*BİM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş,
*Usame Kutub,
*Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu,
*Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ömer Faruk Kalyoncu,
*Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz,
*Türk Telekom Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tivnikli
*Cengiz Aktürk Zirve Holding


Savcı Süleyman Karaçöl ayrıca Kalyon Grubu tarafından kurulan ve geçtiğimiz günlerde Sabah ile ATV’yi satın alan Zirve Holding ile yatırım danışmanlık şirketi olarak faaliyet gösteren ve Cengiz Aktürk’e ait olduğu bilinen Bosphorus 360’ın mal varlıklarına da tedbir konulması kararı almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim özbek06 Ocak 2014 23:54

    Artık bu işin çivisi çıktı ülke menfaati diye bir şey kalmadı tamamiyle bir savaş var yazıklar olsun demek önce vatanseverlik ruhu aşılanmalıymış yazık çok yazık insanlar makamlarını hırsları için kullanıyorlar

  • mesut satı06 Ocak 2014 21:01

    hepsi tamamen bu ülkede büyük söz sahibi olucak ve son zamanda büyük ihale alan şirketler....oyun ortada türkiyenin yolu kesiliyor siz hala futbol takımı tutar gibi particilik yapın devam edin bakalım...

  • Adali06 Ocak 2014 18:02

    Once zekerya oz mallari arastirilsin yuh

  • Murat06 Ocak 2014 18:00

    Son on yılın en hızlı zenginleyen kişileri bunlar genelde... nasıl oldu bu? Hepsi de hükümete yakın değil "yandaş" kişiler... Adalet yerini bulacak inşallah.

  • kral06 Ocak 2014 16:39

    bu savcılara da birisinin el atması lazım

  • dobra06 Ocak 2014 15:48

    akkaş ında mal varlığı incelenmeli

  • xxxxx06 Ocak 2014 15:19

    cemat kendisine para yardımı yapmayan iş adamlarını cezalandırmak ve şu ankı ülkedeki büyük projelerı durdurmak istiyor bu cezayı millete kesiyor

  • mehmet06 Ocak 2014 15:02

    hukuk cinayeti