E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri Listesi7 TL hedef fiyat ve yüzde 21 potansiyel---

7 TL hedef fiyat ve yüzde 21 potansiyel

7 TL hedef fiyat ve yüzde 21 potansiyel
26 Ocak 2015 - 10:01 borsagundem.com

Ak Yatırım tarafından hazırlanan hisse raporunda hisse için hedef fiyat 7 TL olarak açıklandı

Ak Yatırım, Bolu Çimento'yu araştırma kapsamına aldı. Ak Yatırım konu ile ilgili raporunda,
Bolu Çimento'yu 7TL hedef fiyat ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' performans notuyla araştırma kapsamına aldıklarını bildirdi.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"% 65 kapasite artışı
   
Bolu Çimento'yu "Endeksin Üzerinde Getiri" performans notuyla araştırma kapsamımıza alıyoruz. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız 7,00 TL seviyesinde bulunuyor (%21 yukarı potansiyel). Bolu Çimento'nun kapasite yatırımıyla piyasadaki konumunun güçlenecek olması ve İç Anadolu ve Marmara'daki fiyatlama gücüyle büyüme potansiyeli sunduğuna inanıyoruz. Şirketin sürdürülebilir ve yüksek temettü politikası da hisseye olan yatırımcı ilgisini devamlı kılıyor. Yüksek ciro büyümesi ve karlılıktaki hızlı toparlanmanın da yarattığı olumlu etkiyle hisse geçtiğimiz 3 aylık dönemde BIST100 getiri endeksinin %20 üzerinde performans sağladı. Hissenin 8,3x seviyesindeki 2015T F/K çarpanı Çimsa ve Akçansa'ya göre %15 ve %30 iskontoda olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan Bolu'nun ton başına 352TL firma değeri /klinker kapasitesi sektör ortalaması olan ton başına 529TL'ye göre %33 iskontoda. Dolayısıyla Bolu'daki büyüme potansiyelinin yeterince fiyatlanmadığına inanıyoruz.
   
%65 kapasite artışı 2015 ortasına kadar operasyonel olacak. Bolu'nun yıllık klinker kapasitesi %65 artışla 1mn tondan 2,5mn tona ulaşacak. Ankara tesisindeki öğütme kapasitesinde 1mn ton artış bekleniyor. 200mn TL maliyetli yeni yatırımın 2015 ortasında faaliyete geçmesi bekliyoruz. Bu yatırımla Şirketin hızlı büyüme potansiyeli gösteren Ankara bölgesindeki konut projelerinden fayda sağlamasını bekliyoruz. Şirket, bölgedeki yeni kapasitesiyle, taşıma maliyetlerini azaltmayı ve bölgenin artan talebini karşılamayı hedeflerken, önümüzdeki dönemde marjlarda iyileşme gerçekleştirecek. Kapasite yatırımının tamamlanmasıyla 2014-2016 dönemi için Bolu'nun cirosunda yıllık %23 ortalama bileşik büyüme tahmin ediyoruz.
   
Yurt içi talep genel seçimlere kadar yüksek seyredecek. Türkiye çimento tüketiminin 2014 yılında %4,5 artış göstermesini bekliyoruz. 2015 için tüketim talebindeki artış beklentimiz ise %4 düzeyinde bulunuyor. Bu büyümenin büyük kısmının seçimler nedeniyle ilk yarıdaki satışlardan kaynaklanmasını bekliyoruz. Bolu'nun Ankara Bölgesindeki alt yapı ve bölgedeki konut projelerinden faydalanmasını bekliyoruz.
   
Yüksek ve düzenli temettü. Bolu Çimento devam eden yatırımlar nedeniyle 2013 karından temettü ödemesi yapmadı. Şirketin 2014 yılı karından düşük bir temettü ödemesi yapmasını (%20 temettü dağıtım oranı) bekliyoruz. Yatırımların tamamlanması sonrasında 2015 karından %90 temettü dağıtım oranı tahmin ediyoruz. Bu %10,8 temettü verimini denk gelmektedir.
 
Teknik Analiz:
 
Bolu Çimento'da 5,97 seviyesinden başlayan düzeltme 5,65 seviyesi üzerinde tamamlanmak üzere. Son 1 haftalık dönemde yatay hareket mevcut. Yaşanan geri çekilmeyle teknik göstergeler de aşırı alım bölgesinin altında bulunuyor. Hissede 5,45-60 bandını ana destek bölgesi olarak görüyoruz. Bu bant korunduğu sürece yükseliş yönlü beklenti korunabilir. Günlük bazda ortalamalarda da bir bozulma söz konusu değil. Dolayısıyla hisse için olumlu bir teknik görünümden bahsedebiliriz. 5,95 direncinin aşılması yeni bir hareket başlatabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)