E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri66 milyonluk borca şok teklif---

66 milyonluk borca şok teklif

66 milyonluk borca şok teklif
22 Ağustos 2013 - 12:42 borsagundem.com

Mensa’nın, kedi borcunun tasfiyesi için Halk Bankası’na sunduğu protokol önerisi çok dikkat çekici…

BORSAGUNDEM.COM
Halk Bankası’nın, Mensa Sınai ile ilgili “Kalan alacağımız ödenmediğinden söz konusu protokol sonlandırılmıştır. Bankamız alacağının yasal yollarla tasfiyesine yönelik çalışmalar devam etmektedir'' açıklamasına şirket tarafından veriler yanıtta çok dikkat çekici bir ayrıntı yer aldı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’nı ve İcra Kurulu Başkanlığı’nı Faik Ulutaş’ın yaptığı Mensa Sınai’nin, 2008’de açılan krediyle ilgili 22 Ağustos 2013’te, kalan borcun yüzde 50’ye yakın tek seferlik ödemeyle tasfiyesi için teklif verdiği açıklandı.
Bankanın bir başka şirkete kendilerine benzer kredi açtığını ve borç tasfiyesine ilişkin yeniden bir  yapılandırma sözleşmesinin imzalandığını öne süren Mensa’nın, KAP’a yaptığı ve çok dikkat çeken protokol önerisi şöyle:
“Şirketimiz ile T. Halk Bankası arasında devam eden borç tespit ve kredi tasfiye görüşmeleri, ilgili bankanın, benzer durumdaki kredi alacaklarına uyguladığı ve bir kısmı kamuoyuna duyurulmuş tasfiye şartları çerçevesinde devam ettirilecek olup; 
Şirketimizin 66.546.922 TL kredi bakiyesinin, geçmiş hesaplardaki mükerrerlikler ve mutabakatsızlıklar göz önüne alınarak, tek seferde 33.000.000 TL ödenerek tamamen tasfiye edilmesi hususunda bankaya yazılı teklif sunmuştur.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)