E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem651 maden sahası ihale ile aramalara açılacak---

651 maden sahası ihale ile aramalara açılacak

651 maden sahası ihale ile aramalara açılacak
18 Mart 2021 - 09:51 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 651 maden sahasını ihale ederek aramalara açacak.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, ihalelere ilişkin usul ve esaslar 'http://www.mapeg.gov.tr' internet adresinde yayımlanacak ihale şartnamesinde belirtilecek.

Aramalara açılacak 651 maden sahasının ihalesi için başvurular, MAPEG'e doğrudan yapılacak. Posta veya diğer yollardan yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

Söz konusu ihaleler, kapalı teklif ve açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek. Ayrıca, bir adet 4. grup küçük alan maden sahasının da mücavirindeki ruhsat sahipleri arasında ihalesi yapılacak.

Küçük alan olarak belirlenen sahalara ilişkin liste ile ihale tarihi ve saati MAPEG internet sayfasında en az 15 gün önceden ilan edilecek.

Başvurular, sahanın ihalesinin yapılacağı tarihte ve 09.00-09.30 saatlerinde ihale komisyonuna doğrudan yapılacak. Posta veya diğer yollardan yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

Teminatlar, teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20'sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak.

Altın madeninde ÇED süreci başladı

 

İhracatını en çok artıran sektör madencilik oldu

 

Verusa maden sayısını 25’e çıkardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yılmaz tekin. 19 Mart 2021 13:04

    Maden sahaları genelde ormanlık alanda veya kamu arazisinde vatandaşın arazisinde ise kamulaştırma yolu ile el koyuluyor. Peki imar mevzuatında vatandaşın arazisini niye yeşil alana alıyorsun sen devlet olarak kendi ormanına yeşiline sahip çıkmıyor şirkete peşkeş çekerken vatandaşın arazisine yeşil lik yapacağım diye elkoyuyorsun.

  • Emrhn18 Mart 2021 12:06

    Tek politikaları, hdp ve hangi ülkede olursa olsun kürt siyaseti karşılığı. Bu konuda Akp Mhp siyaseti ve medyadı elele tutuştı ve %95 lik medyaları ile ekonomi finans, ekmek, aş işsizlik, bütün sosyal adaletsizlik sorunlarını, eğitim sistemi hukuk sistemi berbatlaşması ve büyümekte olan diğer sosyal sorunları bırakmışlar konuşulmaz yapmışlar, aylardır hdp de hdp! Toplumu iyi meşkul ediyorlae bu konu ile! Akp ninde işine geliyor çünkü her alanda başarısız olunca bu konuya sarılmayı çıkış olarak görüyorlar. Ekonomi sosyal her alanda bu kadar başarısız olmasalardı Hdp yi böyle gündem yaparlar mıydı?