E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem65 yaş üstüne sokağa çıkışı izni geliyor---

65 yaş üstüne sokağa çıkışı izni geliyor

65 yaş üstüne sokağa çıkışı izni geliyor
25 Nisan 2020 - 08:09 borsagundem.com

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları 65 yaş üstü vatandaşlar 3 saatliğine dışarı çıkabilecek, maske ve mesafe kuralına uyup yürüyüş yapabilecek

Hükümet korona virüs salgınıyla ilgili bazı kararları gözden geçiriyor. AK Parti MYK’da ve bakanlıklarda yapılan toplantılarda, korona virüs mücadelesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı verilmesi ilk kararlardan olduğu için, bu grubu kısmen rahatlatmak ve sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak için yöntem geliştiriliyor. Kamuoyunda da bu konuda oluşan talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor. Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek. Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Meydanlara kontrol

Ramazan ayı boyunca özellikle iftardan sonra şehirlerde kalabalık oluşmaması için valiliklere talimat verildi. Her vali, kendi ilinde kalabalık olabilecek meydan, cadde gibi yerleri gerekirse araç ve yaya trafiğine kapatacak. İftardan sonra insanların belli merkezlerde kalabalık oluşturmalarına izin verilmeyecek.

Kredilere sıkı takip

Toplantıda, korona virüs kapsamında verilen kredileri bazı kişilerin amaç dışı kullandığı, dövize ve altına yatırım yaparak kısa yoldan kazanç sağlamayı tercih ettikleri iddiaları da gündeme geldi. İlgili bakanlar ise kredi kullanımlarının yakından takip edildiğini, bu tür suiistimallere izin verilmeyeceğini ifade ettiler.

Haziranın ikinci yarısı

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ramazan sonrasında Türkiye’nin biraz nefes alacağını, ancak daha fazla rahatlamanın haziran ortasından sonra görüleceğini dile getirerek, temkinli değerlendirmeler yaptı. Bakan Koca, Atatürk Havalimanı’nın yanına yapılan hastanenin stratejik açıdan önemini anlatırken, “Buraya yine uçaklar inebilecek. Havalimanında hastane olması bizin açımızdan iyi olacak. Sağlık turizmini geliştirmeyi düşünüyoruz. İleride bu amaçla kullanılabilir” dedi.

Ücretli maske satışı

Maske üretimi ve dağıtımı konusu da toplantıda konuşuldu. Maskelerin vatandaşa ücretsiz verilmesine devam edilirken, firmaların bunları isteyene satabilmesi de ele alındı. Fiyatlara belli oranda sınırlama getirip, denetim yaparak maske satışına izin verilebileceği dile getirildi. Bu konunun değerlendirilerek, kararın daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Günaydın 26 Nisan 2020 09:52

    Yaşlıları evinde çürütmeyin, psikolojik olarak çöktüler, her yer kapalı iken onları dışarı çıkarmak ikinci tahribat yapar. Aklı başında olan 65 yaş üstü vatandaşlar yasak olmasada kurallara uyarak nefes almalılar,kurala uymayana herşey müstehak

  • Türk25 Nisan 2020 23:06

    Yasaklar başka SORUNLAR açıyor o yüzden hafta sonu da dahil sokağa çıkma yasağı kaldırılmalı ancak hiç kimse maskesiz ve eldivensiz dışarı çıkmamalı tabi sosyal mesafe de şart ,Öyle olursa tedbirde sağlanır hayatta devam eder

  • vatandaş25 Nisan 2020 21:53

    hayatımda bu kadar saçma bir karar görmedim , 64 yaşında olursan bir şey yok evde otur peki evde gençler işe gidip geliyor bu 65 yaşındaki adama o  gençlerin virüs bulaştırmayacağının garantisi varmı yok peki bu nasıl bir mantık maksat iş yapıyor gibi yapıp insanların beynini bulandırmak 

  • Erol g.25 Nisan 2020 16:22

    İZMIRDE YAŞIYORUM 65 YAŞ GRUBUNDA OLAN BANIM ADIMA DA EŞIME DE BU GÜNE KADAR MASKE GÖNDERİLMEDİ ECZANELERE DE PARAYLA SATMAK YASAKLANMIŞ MASKESİZ SOKAĞA NASIL ÇIKARIZ ?

  • Kerim26 Nisan 2020 02:37

    Ceza kacinilmaz ekonomi duzelecek bu cezalarla

  • halil25 Nisan 2020 21:53

    al benden de o kadar.

  • Kerim25 Nisan 2020 11:30

    2 saat ogoed en o ve 2 saat öğleden sonra olmalı tc nosu tek olanlar sabah çift olanlar öğleden sonra çıkarsa iyi olur gibi

  • Kerim26 Nisan 2020 02:43

    O zaman dogum taruhine bakilsin yeter ki buyuklerimuzde nefes alsin

  • zekai güdek25 Nisan 2020 18:24

    arkadaşım T.C kimlik numaralarının sonu hep çift rakamlıdır tek rakam yoktur

  • İnsanların sağlığını bozana kadar uğraştılar25 Nisan 2020 11:22

    TTB doktorları,bunların kafalarına vura vura,başka bir çözümün olmadığını kabul ettirdiler.

  • Kaçkar KAPLANI25 Nisan 2020 10:26

    Daha önceden alınması gerekirdi. Maksat kişilerin birbirine fazla yaklaşmasını önlemek. Yaşlılarımızın çoğu kronik hastalığı olan insanlar ve bu insanlar için haraket bir nevi tedavi edici özelliğe sahip. Özellikle diabetik ve iskelet kas sistemi hastalığı olanlar için.

  • azmi25 Nisan 2020 16:11

    Kaçkar'da Kaplan var mı  :|  :| 

  • Of25 Nisan 2020 10:09

    40 gündür içerirler benim babamda 66 yaşında 5 yıl prostat kanseri olmuştu hergun yürüyüş yapardı şimdi yatmaktan diyor hem göbek yaptı hemde ameliyat yerlerim açıyor diyor 2 saat be yeterli bir tür atsa iyi olur maskeli ve sosyal mesafe

  • fafa25 Nisan 2020 09:22

    Doğum tarihine göre haftada bir gün üç saat bana yeter.Bşkasının eline bakıncaya kadar ihtiyacımı karşılarım.

  • Murat25 Nisan 2020 17:55

    Sizin gibi anlayışlı buyuklerimize can feda