E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem602 maden sahası yeniden ihaleye çıkacak---

602 maden sahası yeniden ihaleye çıkacak

602 maden sahası yeniden ihaleye çıkacak
12 Şubat 2021 - 08:12 borsagundem.com

MAPEG, 602 adet maden sahasını ikinci defa ihale edilmek üzere aramalara açacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), 602 adet maden sahasını ikinci defa ihale edilmek üzere aramalara açacak. MAPEG'in konu ile ilgili ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 6592 sayılı Kanunla Değişik 3213 sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren ve ihalelerinin yapılması sonucu müracaat olmayan 602 adet maden sahası Maden Kanunu’nun 30 uncu maddesi ve aynı maddeye eklenen Ek fıkra:

21.03.2018-7103/32 md. kapsamında “bir sahanın ihalesinin iki defa yapılmasına rağmen sahaya müracaat olmaması durumunda sahanın aramalara açık hale geleceği Genel Müdürlükçe ilan edilecek. İlan edilen sahaya bir aylık sürede müracaat olması durumunda belirlenen ihale taban bedeli üzerinden ruhsatlandırılacak. Müracaatın birden fazla olması durumunda müracaat edenler arasında yeniden ihale edilir” hükmü gereği ilan edilerek 2’nci defa ihale edilmek üzere aramalara açılacak. Bu sahalar için başvurular http://www.mapeg.gov.tr/ adresinde ilan edilen tarihlerde ve 10:00-10:30 saatleri arasında Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Konferans Salonunda İhale Komisyonuna doğrudan yapılacak.

Gübretaş maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)