E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"600 milletvekili Meclis'te ne yapacak Allah aşkına?"---

"600 milletvekili Meclis'te ne yapacak Allah aşkına?"

600 milletvekili Meclis'te ne yapacak Allah aşkına?
17 Haziran 2018 - 22:24 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, 600 milletvekili sayısına ilişkin "Ne yapıyor bu 600 milletvekili? Meclis'te ne yapacak Allah aşkına? El kaldırıp indirecekler." eleştirisinde bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Şair Baki Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Buradaki konuşmasına vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de kavgaya değil, barışa, gerginliğe değil, bir arada yaşamaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Suruç'ta yaşanan olayın herkesin canını acıttığını, hiçbir vatandaşın burnunun kanamasını istemediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, olayın bütün çıplaklığıyla araştırılarak ortaya konulmasını istedi.

Önceliklerinin, herkesin karnının doyduğu bir Türkiye olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sosyal devletin yeniden inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de işçinin, emeklinin, çiftçinin, esnafın, sanayicinin, müteahhidin değil, alın teri dökmeyen rantiye sınıfının memnun olduğunu kaydederek, bu düzenin değişerek, üreten sınıfın öne çıktığı bir düzenin gelmesi gerektiğini söyledi.

Tarım sektörünün bütün ülkelerde stratejik bir sektör olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye'de samanın, nohudun, mercimeğin, fasülyenin ve canlı hayvanın dışarıdan getirildiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, iktidarın "Biz, faize karşıyız." dediğini hatırlatarak, "Hayır efendim, hiç de karşı değiller. Faizcilere, tefecilere çalışıyorlar. Son 16 yılda dışarıda bir grup faiz lobisine ödedikleri para 151 milyar 34 milyon dolar. 151 milyar dolar faizse, bunun ana parasını siz düşünün. Bir de içeride ödenen faiz var, 687 milyar 124 milyon lira." diye konuştu.

"Biz faize karşıyız"

Her söylediğine cevap veren iktidarın buna bir şey diyemediğini anlatan Kılıçdaroğlu, üreten bir Türkiye istediklerini, bunun için çiftçiye mazotu 3 liradan vereceklerini söyledi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, iktidarın Londra'da borç para için yalvarıp yakardığını savunarak, "İçeriye gelince de afradan tafradan geçilmiyor. 'Biz faize karşıyız.' Niye Merkez Bankası faizi yükseltti? Bir değil, iki sefer yükseltti. Hani sen faize, tefeciye karşıydın? Nasıl oldu da koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni götürüp tefecilere teslim ettin?" dedi.

Bunun için Türkiye'nin sosyal devlet olamadığını, çiftçinin dünyanın en yüksek fiyatıyla mazot aldığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Atama bekleyen öğretmen atama istiyor, 'O işi Kılıçdaroğlu halleder, ona gideceksin.' diyor. Doğru diyor. Allah konuşturuyor. İşsizliğin ne olduğunu ben çok iyi bilirim. Bir evde, bir işsiz varsa bilin ki o evde huzur yoktur. İşi olacak. Askere gitmiş gelmiş, üniversiteyi bitirmiş, işsiz. Ne olacak? Bu çocuklar, gençler ne olacak? Bunlara iş bulmadığınız zaman ne olacak, memlekette huzur mu olacak? Her şeyi mantık süzgecinden geçirmek zorundayız. Dönem, kavga etme dönemi değil, dönem, düşünme ve bilinçli olarak sandığa gitme dönemi. Tercihimizi bu çerçevede kullanacağız. Spor takımı tutar gibi bir partiyi tutmanın hiçbir mantığı yoktur. Bir parti, bu ülkeye hizmet ediyorsa başımın üstüne, tefeciye hizmet ediyorsa, kardeşim güle güle dememiz lazım. Bunu yapmadığımız takdirde kaybeden Türkiye olur."

"Benim kaybedeceğim hiçbir şey yok"

"Benim şahsen kaybedeceğim hiçbir şey yok. Çok şükür aylığımı alıyorum, milletvekiliyim. Parayı da sizler ödüyorsunuz zaten. Vatandaş vergi ödüyor, bizler de alıyoruz." diyen Kılıçdaroğlu, "Ne yapıyor bu 600 milletvekili? Meclis'te ne yapacak Allah aşkına? El kaldırıp indirecekler." eleştirisinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, bütün makamların, yaptığı harcamaların hesaplarını vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir." dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "18 yaşını doldurmuş kimsesiz, yoksul çocukların tamamının sınavsız devlete alınacağını" söylediğini, bunun sosyal devletin bir gereği olduğunu vurguladı.

Eğitimde ciddi sorunların yaşandığını, 16 yılda 14 kez eğitim politikasının değiştiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, çocukları kobay olarak kullanan bu eğitim anlayışına son verilmesi gerektiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin imam hatipleri kapatmayacağını, Türkiye'de vatanına, bayrağına sahip çıkan, "Biz, hiçbir zaman bir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız." diyen "genç imam hatipliler" diye yeni bir kuşağın yetiştiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR18 Haziran 2018 12:00

    SENİN gibi yapmaz en azından, YALAN, DOLAN, OYALAN ! Ay sonunda milyarları kap, sorumlulaktan kaç! Gece gündüz vatan için çalışıp, yıpranan REİS'im olsun, gericiler de ona laf etsin! Batsın sizin siyaset anlayışınız!

  • fafa18 Haziran 2018 11:24

    550 Milletvekili ne yaptıysa 600 Milletvekili de onu yapacak.Hazine bol maaşla yağmalanacak.Vergilerimiz çar çur edilecek,yine bir kişi ülkeyi tek başına idare edecek,600 Milletvekili de kendi işleriyle meşgul olacak.Bir kişiye baskıyla her şeyi yaptırırlar,meclis ne der gibi bahanesi yoktur.İkili ilişkilerde ülke zarar görür.Bir kişiyi poh pohladılar mı kandırılması kolay olur.

  • eddy18 Haziran 2018 11:13

    senin bu yaptığına muhalefet demezler dedi kodu derler. yatalak adamı niye milletvekili yapıyorsun o zaman . sol siyaseti rezil ettin yerlerde süründürüyorsun.

  • alp18 Haziran 2018 10:23

    KOLTUĞU SAĞLAMLAŞTIRDIN...KRAL SENSİN BUNDAN SONRA...SENİN VEKİLLERİNDE EL KALDIRMAKTA BAŞKA NE YAPACAK AZ KALDI SIK DİŞİNİ,,,,

  • Vatandas18 Haziran 2018 09:07

    Milletvekili sayısını ve masrafını düsünüyorsan ilk önce kendi millet vekillerinin yaptığı orantısız harcamaları normallestirmekten basliyabilirsin mesela.Bir ayda 2 milyonluk telefon faturası ile kaç milletvekili maaşı ödenirdi.Makam araçlarının yaptığı km ile milletin hayrına yapılan işlere bakıldığında inanılmaz israf var.Birçok vekilin adını dahi duymadık.Bu millet 600 vekilin maaşını severek öder yeterki vatan ve milleti için çalışsın. Teröristlere Hapishane ziyaretine sıraya giren vekillerin herhalde özel arabasıyla gitmedi.

  • Hisar145318 Haziran 2018 00:17

    Maaş zamları yapılırken millet vekili sayısı artarken neden parmak kaldırdın. Millet vekilini sistem çalıştırır Sizin sisteminiz olmadığı icin ne iş yapacak dersiniz.

  • mtu18 Haziran 2018 00:49

    600 vekili kemal bey mi istedi? yalan yanlış konuşma kardeşim

  • H.hosguler17 Haziran 2018 23:47

    Hiç yani neye muhalefet edeceklerini şaşırdılar sgk dan hiç çalımadan emekli ettiğin insanlara ne gerek vardı iblis yüzünden seytanlık akıyor ha 550 idi 25 yıldir nufusta 5o.mlyondu başka biryerden oy devşirmeye çalış amatör davranma bay kemal siz eğer bu ülkeye ikdidar olun bende israile iltica ederim bukadar net

  • Gerçek18 Haziran 2018 03:01

    Tansu hanım çok partili sistemin nekadar mekruk bir sistem olduğunu ve zamanında nekadar geride bıraktığını anlattı hayırlısı olsun

  • mtu18 Haziran 2018 00:49

    etmezsen adam değilsin

  • Misafir17 Haziran 2018 23:26

    Tencere dibin kara seninki beden kara...! Mübarek günde hasta olan BAYKAL ne yapacak millet vekili olup ta?... Memlekette ülkesine yararlı olacak adam mı yok?... ANTALYADAN BİRİNCİ SIRADAN ADAY!..

  • SİBEL YILMAZ17 Haziran 2018 23:12

    M. İNCE TÜRKİYE NİN YILLARDIR ESAS SORUNUNUN KÖKENİNİ ŞAH DAMARINDAN YAKALAMIŞ DURUMDA. MV. SAYISINI 600 YERİNE 250/ 300 YAPSANIZ HATTA SEÇİM BARAJINI DA KALDIRSANIZ SONUCA KÜÇÜK DEMOKRASİYE BÜYÜK BİR ETKİSİ OLUYOR. İLK SIRADAKİ PARTİ % 30 % 35 OYLA BİLE MECLİSTE DE ÇOĞUNLUĞU YAKALAYARAK İKTİDAR OLABİLİYOR. SEÇMEN ÖNCELERİ KOALİSYON, ŞİMDİLERDE İTTİFAK VS. İLLETİNDEN KURTULMAK VE MECLİSTE DE ÇOĞUNLUĞU YAKALAYARAK HERHANGİ BİR PARTİNİN SEÇİMİ KAZANMASINI İSTİYOR. M. İNCE SADECE BU PROJESİ İLE ARKASINA ÇOK BÜYÜK BİR HALK DESTEĞİ ALARAK İMKANSIZI BAŞARABİLİR. FİKİR VEYA YTD.

  • Pes artik17 Haziran 2018 23:03

    asgari ücretten vergi kaldırılsın zaten Helal değil aldığın para ve birçok milletvekili senin gibi o parayi hak etmiyor Hiçbir şey yapmadan o parayı almak dokunmuyor size.ben asgari ücretli 50liralik mazot da 7.5 lira vergi herseyde vergi çok geliyor nereden ne artırabilirim Onun hesabını yaparken Siz yattığınız yerden o parayı alıyorsunuz yazık

  • vatandaş17 Haziran 2018 23:00

    İlk doğru bir sözünü duydum. 600 vekil ne yapacak. Devleti yolacak bir sürü danışman....