E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem60 Rus askeri geri döndü: Korkaklar!---

60 Rus askeri geri döndü: Korkaklar!

60 Rus askeri geri döndü: Korkaklar!
07 Nisan 2022 - 16:30 borsagundem.com

Ukrayna'da savaşmak için Belarus'a gönderilen yaklaşık 60 paraşütçü Rus Askeri isyan çıkarıp savaşmayı reddetti. Üslerine geri dönen askerler Rusya'da 'korkak' ilan edilirken, paraşütçülerin hapis cezası alabileceği konuşuluyor.


Rusya'nın Ukrayna'ya gönderdiği 60 seçkin paraşütçü isyan çıkarıp savaşmayı reddetti. Kuzey Rusya'daki kilit hava kuvvetleri karargahı Pskov'dan gelen askerler savaşmayı reddettikten sonra üslerine geri döndüler.

ŞOYGU YARDIMCILARINDAN BİRİNİ PSKOV'A GÖNDERDİ

CNN Türk'teki habere göre; Savunma bakanı Sergei Şoygu isyanı soruşturması için yardımcılarından birini Pskov'a gönderirken askerlerin hapis cezası alabileceği konuşuluyor.

HAPİS CEZASI İLE KARŞI KARŞIYALAR

Rus basınında yer alan haberlere savaşmak istemeyen askerler büyük tepki ile karşılandı. Birliğine geri dönen askerler 'korkak' olarak damgalanırken bazılarının görevden alındığı bildirildi.

UKRAYNA TOPRAKLARINDA SAVAŞMAYI REDDETTİLER

Ukrayna birliklerin Moskova'nın seçkin paraşütçüleri olduğunu iddia etti. Rus muhalefet kuruluşu Pskovskaya Guberniya konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Edindiğimiz bilgiye göre Pskov'dan 60 asker Ukrayna topraklarında savaşa gitmeyi reddetti. Savaşın ilk günlerinde Belarus'a getirilen askerler Pskov'daki üslerine geri döndüler" ifadelerini kullanıldı.

Askerlerin çoğunun görevden alındığını ve ağır ceza davaları ile karşı karşıya olduğunu belirten kurum, "Bu, Rus birliklerinin Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etme emrine uymayı reddettiği birkaç vakanın sadece sonuncusu" açıklamasında bulundu.

"ÇOK YAĞMA VAR, BİZZAT GÖRDÜM"

Daha önce Pskov'da esir düşen 23 yaşındaki Rus askeri Vladimir Safronov, Ukraynalı yetkililere Rus askerlerinin erzak ile ilgili sorunlarını anlattı. Rus askerlerinin yağmalarını bizzat gördüğünü belirten Safronov, "Ukrayna'daki sivil evlerin içinde ne bulursak onu yiyorduk. Çok yağma var, bizzat gördüm. Bunları yapanlar daha çok kıdemli çavuşlar ve komutanlardı" dedi.

RUS ASKERLER ŞİKAYETÇİ

Rus askerlerinin yaşadıkları erzak sorunu ile ilgili haberler uzun süredir gazetelerde yer alıyor. Çoğu genç yaşta ve yeterince eğitilmemiş Rus askerleri her fırsatta erzak, kendilerine verilen silahlar ve içinde bulundukları ağır şartlardan dolayı şikayet ediyor.

Ukraynalı kaynaklar Khakassia ve Güney Osetya'dan Rus askerlerinin de çatışmalara katılmayı reddettikten sonra yaya olarak evlerine döndüğünü iddia etti.

Rus iddiasını çürüten ifşa: Telsiz kayıtları yayınlandı!

 

Görüntüler viral oldu: Rusları tek başına püskürtmeyi başardı!

 

Rusya Ukrayna’nın doğusunda taarruza hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu07 Nisan 2022 21:48

    rusyanın böyle korkaklara ihtiyacı yok.nazi artıgı pis faşistler.zafer solcuların ve putinin olucak.o kadar.

  • Fatih07 Nisan 2022 20:34

    İnsan evlatlarıymış. Masun insanları öldürmeyi reddetmişler. Korkak felan değil aksine cesur. Önlerinde şapka çıkartıyorum. Putinin amacı soykırım yapmak. Diktatör bozuntuşu alçak herif.

  • Ali bey 07 Nisan 2022 18:59

    Putin in kızları gitsin savaşmaya Bence güzel savaşır onlar.