E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri6 enerji şirketi hakkında soruşturma kararı---

6 enerji şirketi hakkında soruşturma kararı

6 enerji şirketi hakkında soruşturma kararı
16 Mart 2017 - 20:20 borsagundem.com

Rekabet Kurulu, 6 enerji şirketi hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu bugün yaptığı açıklamada 4045 sayılı Kanun'u ihlal ettiği gerekçesiyle 6 enerji şirketine soruşturma açtığını açıkladı.

Açıklamada, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş., GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin piyasada çeşitli yasal olmayan eylemlerde bulunduğu gerekçesi ile hakında önaraştırma yapıldığı ve sonucunda  şirketlerin çeşitli eylem ve davranışlarla bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırdığı, tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği ve bu yolla 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırmanın Rekabet Kurulunca karara bağlandığı belirtildi.

Buna göre önaraştırmada elde edilen bilgi ve belgeleri, yapılan tespitleri  bugünkü toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak;ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş., GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş., GDZ Enerji Yatırımları A.Ş.,  Bereket Enerji Grubu A.Ş.,  Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına,  karar verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MT16 Mart 2017 23:33

    Kafasına göre halkı zırt pırt saatlerce elektriksiz bırakan şirketlere de soruşturma açılmalı.Bu halkın hakkını hukunu arayacak hiç bir kamu kurumu yok mu? Örnek: Enerjisa

  • zorlu enerjiye yarar heralde..16 Mart 2017 22:06

    Zorene yarar sanki..