E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi6 banka Türkiye'den ümidini kesti---

6 banka Türkiye'den ümidini kesti

6 banka Türkiye'den ümidini kesti
26 Temmuz 2013 - 13:47 borsagundem.com

Dünyanın önde gelen 6 bankası, yaklaşık iki hafta içinde Türkiye için tavsiyesini düşürdü

Dünyanın önde gelen bankaları Morgan Stanley, JP Morgan, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Citi Bank ve Credit Suisse, 9 Temmuz tarihinden bu yana yayımladıkları raporlarında Türkiye için tavsiyelerini düşürdüler.
Türkiye’yi uzun süreden bu yana ‘ağırlığını artır’ olarak tavsiye eden JP Morgan, son faiz yükselişi ve kurdaki değer kayıplarından sonra tavsiyesini değiştirmek zorunda kaldı.
Cari açıktaki artışın Türkiye'yi ağırlaşan piyasa koşullarına maruz bıraktığını belirten Deutsche Bank'tan yapılan açıklamada ise Türk hisse senedi piyasasına yönelik 2013 ve 2014 karlılık tahminlerinin sırasıyla yüzde 13 ve 23 düşürüldüğü belirtiliyor.
Citi'den yapılan açıklamada ise "Zayıf para biriminin politik istikrarsızlık ile birleşmesi Türk hisselerinin ve Türk Lirası'nın dalgalanmaya karşı açık olmaya devam ettiğini gösteriyor. Türk hisselerindeki aşağı yönlü potansiyel oldukça büyük olabilir, düşük faiz oranı ve 6 aydan fazla sürenin üstündeki kredi derecelendirme artışları ülkenin risk priminde etkili düşüşe dönüşebilir" denildi.
Credit Suisse'den Alexander Redman'ın yazdığı raporda da zayıf görünüm sebebiyle Türk şirketleri için tavsiyesini düşürdüğü görülüyor.
Analist Michael Harris'in de içinde olduğu Bank of America Merrill Lynch analistleri ise faiz kararının ardından yayımladıkları raporda Türk hisselerini desteklemek adına Merkez Bankası kararının faiz dengesine ulaşmak için engeli aşma yönünde yeterince net olmadığını belirttiler.
Türkiye için tavsiyesini düşüren bir başka banka Morgan Stanley ise Türkiye yerine Rusya hisselerini tavsiye etti. Banka, Rusya'nın ilerlemekte olan küresel büyümeden ve kuvvetli petrol piyasasından faydalanmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)