E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem5,8-5,9 büyüklüğünde artçılar bekleniyor---

5,8-5,9 büyüklüğünde artçılar bekleniyor

5,8-5,9 büyüklüğünde artçılar bekleniyor
30 Ekim 2020 - 17:37 borsagundem.com

İzmir'de meydana gelen depremin ardından Kandilli artçılar konusunda uyardı.

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle çok sayıda bina yıkılırken enkazlarda arama kurtarma çalışmaları da başladı. 15 saniye süren depremde 152 kişi yaralanırken 4 kişi de hayatını kaybetti.

ARTÇILAR BÜYÜK OLACAK

Korkutan depremin ardından Kandilli’de art arda açıklamalar geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, “Bu büyüklükteki bir depremin 1 derece altına kadar yani 5,8-5,9 büyüklüğünde artçılar bekleniyor” dedi.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamada, 30-40 KM'lik fay hattının kırıldığı belirtildi. Kandilli, şu ana kadar 21 artçı deprem olduğunu ve artçı sarsıntıların bir hafta 15 güne kadar süreceğini duyurdu.

70 kişi kurtarıldı, 4 kişi hayatını kaybetti

 

Kandilli: 30-40 km fay kırıldı

 

İzmir'deki deprem için İHA'lar havalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)30 Ekim 2020 23:17

    Artçı yuksek olabilir. malum depremın 7 olduğunu yunan medyası yayınlarında resmi olarak açıklıyor ABD ölçümlerde aynını değere yakın bulmuş durumda. devletımızdede 2 farklı sonuç var en düşük olanı afad açıkladı. o resmi kabul edıldı. bu konu tartışmaya neden kapalı ? uzamanlar susar, gazeteciler konuşur hep aynı ülke gündemimiz işte. yıkıcı sorunlu bişeler olduğunda vergi indirimi olmasın diye herhalde deprem bildirimlerini afad düşük göstermeye çalışıyor. bilimselliği incelenmeli. bir çok bilim insanı yuzyıllık hesaplamalarını yapıyor. bi rkaç siyası yüzüne bilim dalımız ve karşılaştırmalarımızda zarar görmemelı. herşeye elini uzaten siyaset maeslef, bu raladara uzattı belliki. asli işinden uzak işler peşindeler hep.