E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem550 bin kişiye askerlik affı yolda---

550 bin kişiye askerlik affı yolda

550 bin kişiye askerlik affı yolda
20 Haziran 2022 - 12:48 borsagundem.com

AK Parti milletvekilleri yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlikten yararlanamayan yükümlülerin bu hizmetten yararlanabilmesini de içeren kanun teklifini, Meclis Başkanlığına sundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal bedelli askerlik af düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ünal'ın açıklamalarından satır başlıkları:

Askeri Ceza Kanunu'nda değişiklik çalışmamızı TBMM'ye sunuyoruz. 20 maddeden oluşuyor. Öğrenci affını da önümüzdeki hafta sunacağız.

Bedelli ücreti ile ilgili, bakaya, yoklama kaçağı ve bunların durumu ile ilgili miktarları MSB belirleyip kamuoyu ile paylaşacaktır.

Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddi yükseltildi

Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddini 70'e çıkartmıştık. Bu düzenlemeyle Genelkurmay Başkanı görev süresini yani yaş haddini 72'ye çıkartıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerlik için getirilecek affı duyurmuştu. Erdoğan "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize de bir müjde vermek istiyorum. Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Bedelli askerlik detayları belli oldu

 

550 bin kişiye bedelli askerlik müjdesi

 

Dövizle ve bedelli askerlik için flaş karar!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mert20 Haziran 2022 16:16

    Rezaleti çıkmış bir de halka duyuruyorlar. MHP buna engel ol artık yahu bir kerede memleket lehine iş yap.

  • baran20 Haziran 2022 16:31

    En fazla da bu soytarılar yararlanır bu kanundan  askerliği en çok eleştirip askere gitmemek için bin takla atar kanun çıktı mı en önde koşar FAKAAAAT  eleştiriye gelince de karaktersizce eleştirir  bu küpeli soytarılar.  

  • Bağımsız Düşünce20 Haziran 2022 15:23

    Millet Kültürü Bozlunca bu tür haberler kimseyi rahatsız etmez ! Ülkede kadın , erkek herkes adilce vatan borcu ödemez ise daha çooook acı çekeriz !

  • Bik20 Haziran 2022 14:00

    Vergi kaçağı, asker kaçağı olanların ödüllendirildiği bir ülkede yaşıyoruz.