E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri5.2 milyar dolarlık satın alma---

5.2 milyar dolarlık satın alma

5.2 milyar dolarlık satın alma
12 Ocak 2015 - 07:32 borsagundem.com

İlaç üreticisi Shire Plc, NPS Pharmaceuticals Inc.’i 5.2 milyar dolara satın alma kararı aldı

Büyümeyi destekleme arayışında olan ilaç üreticisi Shire Plc, AbbVie Inc.’e yaptığı satış teklifinin düşmesinin ardından NPS Pharmaceuticals Inc.’i 5.2 milyar dolara satın alma kararı aldı. Shire bu sayede nadir görülen hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçları bünyesine katacak.

Dublin merkezli Shire, hisse başına nakit olarak 46 dolar ödeyeceği açıklamasında bulundu. Söz konusu fiyat NPS’nin 9 Ocak’taki kapanış fiyatından yüzde 9, Shire’in şirkete olan ilgisi ile ilgili haberlerin çıkması öncesinde 16 Aralık’taki kapanışından yüzde 50’den fazla yüksek seviyede. Anlaşma iki şirket yönetimi tarafından da onaylandı.

Shire, New Jersey merkezli NPS’yi bünyesine katarak sindirim sistemi ve iç salgı bezleri ile ilgili ender görülen hastalıklardaki alanını genişletmiş olacak.

Shire CEO’su Flemming Ornskov, “NPS’nin ender hastalıklara yönelik bir odağı bulunuyor ve bu bizi sindirim sistemi hastalıkları ile ilgili uzmanlığımız ile birleşiyor. Dolayısıyla bu stratejik bir uyum” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)