E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa500 yıllık şirket halka arz edilecek---

500 yıllık şirket halka arz edilecek

500 yıllık şirket halka arz edilecek
12 Eylül 2013 - 10:08 borsagundem.com

İngiltere'nin son yıllardaki en büyük özelleştirmesi geliyor...

İngiltere'de 500 yıla yakın geçmişi olan kamu posta hizmetleri Royal Mail kurumunun çoğunluk
hissesinin halka arz edileceği açıklandı. Royal Mail özelleştirmesi İngiltere'nin son on yıllarda yaptığı en büyük halka arz olacak.
Hükümetin bugün yaptığı yazılı açıklamada, Royal Mail  hisselerinin önümüzdeki haftalarda borsaya sunulacağı, satışın büyüklüğünün ise piyasa koşullarına bağlı olacağı belirtildi.
Satılacak hisselerden yüzde 10'u Royal Mail çalışanlarına ayrılacak. Açıklamada, "Satılacak hisse miktarı, satış tarihindeki piyasa koşullarına, yatırımcı talebine ve halkın parasının tam değerini bulması ilkesine bağlı olacağı için hükümet, bu konuda  esnekliği elinde tutacaktır" denildi. Hükümet, Royal Mail hisseleri için temettü ödemeyi ve bunun 2014 Temmuz'da tek ve son ödemeli olarak 133 milyon sterlin olmasını planlıyor. Gelecek yıllar için de aşamalı bir temettü politikası izlenecek. 
Analistler 1516 yılında Kral 8. Henry tarafından kurulan  Royal Mail servisinin  piyasa değerinin, halka arzla 2-3 milyar  sterlini bulabileceğini söylüyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)