E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem500 dönüm buğday 15 dakikada kül oldu---

500 dönüm buğday 15 dakikada kül oldu

500 dönüm buğday 15 dakikada kül oldu
30 Haziran 2022 - 12:02 borsagundem.com

Tekirdağ İstanbul sınırında buğday ekili alanda yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevler, 500 dönümlük alanı 15 dakikada küle çevirdi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi ile İstanbul’un Silivri ilçesi sınırlarında çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle 15 dakikada 500 dönüm biçilmemiş buğdayı küle çevirdi. Yangın, İstanbul ve Tekirdağ itfaiyelerinin ortak çalışması sonucu daha da büyümeden kontrol altına alındı.

Yangın, Çorlu ilçesine bağlı Seymen kırsalı Ağırmeşe Çiftliği mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, civardaki tarlada biçim yapan biçerdöverci, henüz biçilmemiş buğday tarlasının yandığını fark etti.

İstanbul’dan çok sayıda ekip sevk edildi

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle havaya yükselen duman bulutu, Silivri, Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinden de görüldü.

Alevler, çiftçilerinin de desteğiyle itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.

Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için incelemeler sürüyor. İlk belirlemelere göre; 500 dönüm ekili alan kullanılmaz hale geldi.

Buğday fiyatlarındaki yükselişin sona ermesi bekleniyor

 

Buğday fiyatları 11 haftanın dip seviyesinde

 

Buğday Ukraynalı çiftçinin elinde kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik30 Haziran 2022 14:15

    Buğday, biçilme aşamasına geldiğinden kuru olduklarında sigara izmariti, cam ya da ayna kırığı kuru otların tutuşup tarlanın yanmasına neden olabiliyor.