E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem500 bin öğrenciye ücretsiz tablet---

500 bin öğrenciye ücretsiz tablet

500 bin öğrenciye ücretsiz tablet
06 Ekim 2020 - 11:41 borsagundem.com

Bakan Selçuk, "İlk etapta 500 bin öğrencimize tablet ulaştırılacak. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 12 Ekim Pazartesi günü tüm ilkokulları, köy okullarını, 8 ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okullarını açıyoruz" açıklamasında bulunmuştu. 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk okulların açılmasına ilişkin detayları paylaştı. 

Bakan Selçuk'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Velilerimizin okulların açılmasındaki yoğun arzusunu göz önünde bulundurduk. Eğitim her koşulda öncelikli bi yere sahip. Bilimsel veriler ışığında çocuklarımızın öğrenme kayıplarını dikkate alarak okullarımızda yüz yüze eğitime geçiyoruz.

12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık.

İl hıfzıssıhha kurullarının koşullarını uygun görmediği köy okulları yüz yüze eğitime devam edemeyecek. Uygun olmayan köy okulları için bölgesel karar alınacak.

Aşamalı geçiş planlamamızın ilk aşamasını hayata geçirerek 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlamış olduk. Hijyen ve sosyal mesafeyle yüz yüze eğitimde üçüncü aşamadayız. Yeni aşamaya geçmek için hazırız. Aşamalı geçiş planlarımız sorunsuz ilerliyor.

"HAFTANIN İKİ GÜNÜ OKULA GİDİLECEK"

12 Ekim Pazartesi günü uzaktan ve yüz yüze eğitim birarada ilerleyecek. Yüz yüze eğitim için gruplara ayrılacak, öğrencilerin sayısı azaltılacak, ders süresi kısaltılacak. Öğrenciler haftanın 2 günü okulda olacak.

Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerimize esneklik tanınacak. İsteyen çocuğunu okula gönderecek. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak. Okula devam etmeyenler EBA içeriğinden sorumlu olacak.

Bilgisayar ve internet konusunda 12 bin 111 EBA destek noktası oluşturduk. Bilgisayar ve internet konusunda sorun yaşayan öğrencilerimiz, buradan EBA'ya bağlanabilecekler.

500 BİN TABLET ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN DAĞITILACAK

Öğrencilere 500 bin tablet ulaştırılacak. Hazırlamış olduğumuz bir strateji var buna göre önümüzdeki haftadan itibaren dağıtılmaya başlayacak. İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Cumartesi günü eğitim olabilir, bu tamamen okullarımızın ihtiyaçları ile ilgili bir konu. Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir ancak bunun niye ihtiyaç olduğunun somutlaşması lazım."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TABLETLER BOŞA GİDECEK YİNE...06 Ekim 2020 23:21

    DAHA ÖNCE DAĞITILAN BİNLERCE TABLETİN AKIBETİ NE OLDU... BİR ARAŞTIRILSIN...  DAĞITILIYORSA PC DAĞITILSIN... ÖĞRENCİLERİN EĞİTSEL HAYATINA TABLETİN HİÇBİR KATKISI OLMUYOR.. VERİMLİ BİR ARAÇ DEĞİL.. ÇOCUKLARA PC LAZIM + İNETNET... 

  • Memleket gelişecek görecez06 Ekim 2020 19:20

    Çocuklara okuma, araştırma, merak, adalet, vicdan duygusu aşılayın. Son bilmem kaç yıldır durmadan tablet reklamı izliyoruz

  • Okie Dokie06 Ekim 2020 15:57

    Ben de tablet istiyorum. Benim neyim eskik?

  • KERİM06 Ekim 2020 14:20

    TABLETLERİ ALANLAR HEMEN SATAR DAHA ÖNCE BÖYLE OLMUŞTU.ÜLKENİN DOĞUSUNDA İNTERNET YOK DA BATISINDA VAR SANKİ....

  • Erol g. 06 Ekim 2020 14:17

    ÖGRENCİ TABLETİNİN INTERNETİ DE SINIRSIZ BEDAVA OLMALI

  • KERİM06 Ekim 2020 16:40

    BİZ HİÇBİRŞEYİ BELEŞ İSTEMİYORUZ BEDELİ SONRA DAHA AĞIR OLUYOR

  • hakkı06 Ekim 2020 14:10

    bu tablet alımlarıyla gene kimbilir hangi yandaş ihya edilecek?....

  • Oh uh yeahhh hı hu06 Ekim 2020 19:21

    Sana da yaranmış kanki baya iyi yapmışlar demek ki

  • Kanki06 Ekim 2020 15:33

    Al işte devlet napsin şimdi senin gizi zikri değişik insanlara yapsa bı dert yapmasa bu dert,aslında ben olsan vermem deveyi diken insanı zuken yaranir dimi aga

  • Okie Dokie06 Ekim 2020 13:35

    Tablet bilgisayar demedim tablet çamaşır deterjanı dedim.

  • muck06 Ekim 2020 12:02

    internet yok, tv yok, doğuda görüyoruz. 500 bin tablet nedir ki ? yaoılan tv8 kampanyasında bile daha fazla tablet parası toplandı. her hafta sayısal loto, at yarışı, osu busu bir suru şeysi var. o paralar nereye gidiyor? gerçekten başarısız bir proje gerçekleştirildi. bir taplat atıyorum 90 parçadan oluşuyor. çinden fason yaptırıp alsan, ülkende montajlasan, sonra paketleyio öğrencilere dağıtsan olmaz mıdı ? köy öğrenclerinin ayakkabısı yok yahu, instegramda göyüroruz destekliyoruz bazen paylaşımları... 

  • Pala06 Ekim 2020 12:18

    1 yıl eksik eğitim olsa çok fark oluşmaz, abartmayın. Dağıtılan tabletler için internet alabilecek kaç kişi var doğuda?