E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji50 yıl sürecek teknolojik devrimde kazandıracak hisseler---

50 yıl sürecek teknolojik devrimde kazandıracak hisseler

50 yıl sürecek teknolojik devrimde kazandıracak hisseler
04 Haziran 2020 - 17:12 borsagundem.com

Borsalarda anlık gündemden etkilenerek değerini kaybetmeyecek şirketler inovatif olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Uzmanlar nesnelerin internetinin ve yapay zeka uygulamalarının yakında yaşantımızı ve lider hisseleri hızla değiştireceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Varlık yönetimi şirketi Alger’in Yatırım Stratejisti Brad Neuman Marketwatch’a verdiği röportajda 50 yıllık teknoloji devriminin başlamak üzere olduğunu belirtti. Stratejist’e göre avuç sığan akıllı telefonlar ve sınırsız bilgi teknolojik devrim için sadece bir başlangıç.

“İlişik zekâ dediğimiz uzun dönemli yeni bir teknolojik devrimin başında olduğumuzu düşünüyoruz. Bu bize göre çok fazla cihazın birbirine bağlanabilmesi anlamına geliyor” ifadelerinde bulunan Neuman “şeyleri interneti” çağının ve çok daha bilginin üretileceğini, bulut sistemlerinde işleneceğini ve herkesin ulaşabileceği uygun fiyatlarla sağlanabileceğini öngörüyor.

Neuman, “Sonuç olarak toplanan tüm bu veriler oldukça gelişmiş donanım ve yazılım sistemleriyle yapay zekalar tarafından analiz edilerek makinaların daha iyi karar mekanizmasının oluşması sağlanacak” dedi.

Teknolojik devrimin şafağında hangi şirketlere yönelmeli?

Stratejist teknolojik devrim sürecinde uzun vadede en fazla yükseliş sağlayacağını öngördüğü hisseleri de paylaşıyor. LAM Research yarı iletken ve ekipman üreticileri verilerin işlenmesi sürecine katkı sağlayan bir firma. Amazon teknoloji devrimi sürecinde bulut sistemleriyle öne çıkıyor. Microsoft ise donanım ve yazılım sistemleri üretiminde ve yapay zekâ servislerinde en önemli hisselerden birisi.

İlişik zekanın gelişiyle ödeme sistemlerinde de önemli gelişmeler öngörülüyor. Bu nedenle Visa ve PayPal gibi hisselere sahip olmak da önemli. Neuman büyük verilerin işlenmesinde sağlık sektörü hisselerinin de işlevselliği olduğunu düşünüyor. Bu nedenle Thermo Fisher ya da Bio-Techne gibi hisseleri Alger’in portföyüne eklenmiş. Son olarak bulut bazlı yazılım şirketleri piyasaların gelişmesinde yararlı olabileceğinden Neuman Veeva Systems hissesini öneriyor.

Neuman “Alger’daki temel inançlarımızdan birisi de inovasyonun ekonomik dalgalanmaların ötesine geçebileceğidir. 150 yıldır hep bir inovasyon alanı gelişiyor ve küresel büyüme de bu sayede geliyor” ifadelerini kullandı.

 

New York borsası düşüşle açıldı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 2 milyonun altına indi

 

Pekcan: Zynga'nın Peak'i alması gurur verici

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)