E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar50 müşterinin 3 milyar doları battı---

50 müşterinin 3 milyar doları battı

50 müşterinin 3 milyar doları battı
21 Kasım 2022 - 08:52 borsagundem.com

11 Kasım'da ABD'nin Delaware eyaletinde iflas başvurusunda bulunan FTX'in, en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3,1 milyar dolar borcu bulunuyor.

İflas başvurusu yapan kripto para borsası FTX’in en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3,1 milyar dolar borcu olduğu ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri'nde cumartesi günü mahkemeye sunulan belgelere göre en büyük 10 alacaklı için bu meblağ, 1 milyar 450 milyon dolar. Tek bir alacaklının kaybı ise 220 milyon dolardan fazla.

Alacaklıklar ise kamuoyuna açıklanmadı.

Mahkemeye sunulan belgelerde, şirketin parasıyla çalışanlara ve danışmanlara, kayıtlara geçirilmeden evler alındığı ortaya çıktı.

FTX’in kurucusu ve yöneticisi Sam Bankman-Fried'in, borsanın müşterilerinin parasını bir diğer şirketi olan Alamada Research için kullanıp kullanmadığı inceleniyor.

Bloomberg ajansına göre Eylül ayında kişisel serveti 17 milyar dolar olan 30 yaşındaki Bankman-Fried, servetinin yüzde 94’ünü kaybetti.

FTX’İN ÇÖKÜŞÜ TÜM PİYASAYI SARSTI

FTX, 11 Kasım'da ABD'nin Delaware eyaletinde iflas başvurusunda bulunmuştu.

Borsanın çöküşü kripto para piyasalarını sarsmış, Bitcoin'in değeri 16 bin doları altına inerek Kasım 2020'den bu yana en düşük düzeye gerilemişti.

Amerikan New York Times gazetesi, FTX’in çöküşünü 2008'de küresel mali krizin yaşanmasına yol açan Lehman Brothers’ın iflasına referansla, "kripto dünyasının Lehman anı" olarak tanımlamıştı.

1 milyon müşterisi olduğu sanılan borsanın yeni yöneticisi John J. Ray, iflasın "tarihte görülmemiş türde” olduğunu söylemişti.

2001’de büyük bir skandalla iflas eden enerji şirketi Enron’un iflas sürecini de yöneten Ray, “Kariyerim boyunca böylesine tümden çökmüş bir kurumsal yönetim anlayışı görmedim” demişti.

FTX skandalı: CEO parayı cebe indirmiş

 

FTX’te durum Enron’dan daha kötü

 

FTX'in ardından BlockFi de iflasa hazırlanıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)21 Kasım 2022 11:19

    Borsamızda ki TAKAS bank olmamasının bedelini ödüyor bu coin borsası da... Aynı biçimde soğuk cüzdan yerine borsalarda tutulan hesapların karşılığı yok. Aynı  olayların daha güçlü ve şefaf biçimde izlenmesi gereği ortada. SEC bu konuda bazı adımlar atacak gibi. Bu neye benziyor. sen foreks e giriyorsun, para kazanıyorsun bir bakmışsın maltadaki bu firmadan paranı istediğin halde alamıyorsun... Yada bonu alıyorsun bonu karşılığını firma ödeyemıyor. bono yatırımcısısın, merkez bankası garantiside yok. Onun gibi bir tablo. olayları gerçek anlayamamak, abuk subuk yanlış anlayıp insanları kandırmak, oluşacak riskleri yok görmek herkesleri yanlışa sevk eder. Ne olursa olsun gerçekleri bilin, gerçekleri görün ki gerçek adım atabilirsiniz. Her alanda böyle olun. goldaş battı. uzan kağıtları battı, vb. neler batmadı bu dunyada ? 

  • baran21 Kasım 2022 14:56

    Takasbank var diye şirketlerin batması ya da batmaması ile bir ilgisi yok ahmak cahil.  Takasbank sadece şirket paylarını  muhafaza eder. Kimin hesabında ne var buradan kontrol edilir. Şirketin mali durumu ile bir ilgisi yok!  Anladın mı?  Bak ne kadar cahilsin!  Kripto jetonların ise ne bir kaydı ne de bir düzenlemesi yok. Bir standardı yok. Herhangi bir düzenlemeye ya da değere karşılık verilmiş nisbet değer biçilmiş bir değerlemesi yok. Bir koruma ya da güvence kısmi bir garanti yok.  Sadece ismi var sanal olarak alıp sattığını zan edenler var.  Artık çeneni kapa da cahilliğin rezilliğini daha fazla belli etme.

  • baran21 Kasım 2022 14:49

    Umarım bu alçağın yalanlarına kanıp bu işlere giren yoktur ki zan etmiyorum aşağı yukarı iki buçuk yıldır bu itin yalanlarını yüzüne vurdum!  Bu anlamda vicdanen çok rahatım!  Fakat bu itteki pişkinlik deyme  sokak yosmasında yoktur.  

  • baran21 Kasım 2022 14:07

    Bana bak karaktersiz  Bistte takasbank yıllardır var!  Sen ne hayvanat karaktersin!  Bunların ne kaydı var ne alan belli ne satan belli hiç birinin de böyle bir standart denetleme kontrol mekanziması yok kimin aldığı kimin sattığı belli değil. Yuh adi şerefsiz yalancı seni!  Milyarlarca dolar batıyor daha doğrusu sıfır oluyo hiç bir düzenleme getirlimiyor bunu da normal de iflas eden bir şirket gibi göstermeye çalışma!  Bu tamamen bir global dolandırılma  operasyonudur. Senin gibi aşağılık itler de buna katalizör oluyor hepsi bu!  Tabi sen de belanı  bulacaksın. Maddi kazancın falan bir önemi yok. Allah a zor yok Çabuk hesap görücüdür.

  • baran21 Kasım 2022 10:49

    Buradaki kriptocu it herkese akıl dağıtıyodu!  Karaktersiz şimdi piyasada yok.  

  • Bik21 Kasım 2022 09:13

    Kripto varlıklarda parasını tutanların parası çoktur ya da aklı yoktur.