E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem50 ilde terör operasyonlarında 114 şüpheli yakalandı---

50 ilde terör operasyonlarında 114 şüpheli yakalandı

50 ilde terör operasyonlarında 114 şüpheli yakalandı
21 Mayıs 2022 - 15:48 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı tarafından PKK/KCK-PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik son bir haftada 50 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 114 şüpheli yakalandı.


İçişleri Bakanlığı, ilkbahar-yaz döneminin gelmesiyle beraber eylem arayışlarını artıran ve ülkeye eleman, silah ve patlayıcı madde aktarım gayretlerini yoğunlaştıran PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü ile dini istismar eden DEAŞ ve FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik ülke genelinde, 13- 20 Mayıs tarihleri arasında, eş zamanlı operasyonlar yapıldığını açıkladı.

Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, Edirne, Hakkari, İstanbul, Kilis, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Muş ve Van İl Jandarma Komutanlıkları tarafından PKK/KCK-PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ üyelerine, iş birlikçilerine ve finans kaynaklarına yönelik 16 ayrı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne yönelik Muş, Mardin, Mersin, Edirne, Hakkari, Antalya, Diyarbakır ve Van merkezli 14 ildeki 8 ayrı operasyonda 46 şüpheli, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Balıkesir, Konya, Edirne ve Kilis merkezli 25 ildeki 4 ayrı operasyonda 49 şüpheli, DEAŞ terör örgütüne yönelik Kocaeli, Van ve İstanbul merkezli 12 ildeki 4 ayrı operasyonda 19 şüpheli olmak üzere, toplamda 50 ilde 114 şüphelinin yakalandığı ifade edildi. Operasyonlarda 3 ateşli silah ve bunlara ait mühimmat, 2 gece görüş dürbünü ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildiği ifade edildi.

PKK'nın açık destekçisi işte İsveç'in terör dosyası

3 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi

MİT'ten Suriye'de DEAŞ'a operasyon: İki terörist yakalandı

DEAŞ operasyonunda 22 zanlı yakalandı

MİT'in operasyonuyla PKK/KCK'lı teröristler Pervin Arslan ile Emrah Adıgüzel Türkiye'ye getirildi

Manisa’da PKK/KCK operasyonu: 6 gözaltı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)