E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem5 Türk vatandaşı Heathrow Havalimanı'nda mahsur kaldı: Yardım bekliyorlar---

5 Türk vatandaşı Heathrow Havalimanı'nda mahsur kaldı: Yardım bekliyorlar

5 Türk vatandaşı Heathrow Havalimanı'nda mahsur kaldı: Yardım bekliyorlar
28 Mart 2020 - 21:13 borsagundem.com

Gemi çalışanı beş Türk, Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda mahsur kaldı. Transit yolcu oldukları için Londra'ya çıkamayan, diğer havayolu şirketleri tarafından ise uçuşa kabul edilmeyen Türkler büyükelçilikten yardım bekliyor

Çalıştıkları gemiden Cebelitarık'ta inen 5 Türk gemi çalışanı, koronavirüs önlemleri nedeniyle gidebildikleri tek yer olan Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda mahsur kaldı.

Uçuşa kabul edilmediler


Çalıştıkları geminin kaptanı Utku Töre ve geminin diğer Türk personellerinden Mustafa Mete, Sinan Arıcıoğlu, Yusuf Türkmen ve Nurcan Karaduman çalıştıkları gemiden Cebelitarık'ta indi. Cebelitarık'ta Türk Büyükelçiliği olmaması nedeniyle ülkeye dönüş için başvuruda bulunamadı. Cebelitarık'tan yalnızca İngiltere'ye uçuş bulunması nedeniyle buraya bilet alan 5 Türk, hava şartlarından dolayı uçuşlar iptal olduğu için ancak 27 Mart 2020 tarihinde Cebelitarık'tan Londra'ya uçabildi. Aynı gün Rus havayolu şirketi Aeroflot ile Moskova üzerinden İngiltere'den İstanbul'a uçmayı planlayan Türk vatandaşlarını, Aeroflot Rus vatandaşı olmadıkları için uçuşa kabul etmedi.

Bu defa 28 Mart 2020 tarihinde İngiliz havayolu şirketi British Airways ile Sofya'ya uçmak istediler. Ancak bu uçuşa da yine Bulgar vatandaşı olmadıkları için kabul edilmediler.

Yardım bekliyorlar

Transit yolcu oldukları için ve İngiliz vizeleri de olmadığı için İngiltere'ye de çıkış yapamayan Türk vatandaşları İngiliz Büyükelçiliği'nin telefonlarının cevap vermemesi sonrası Londra Heathrow Havaalanı'nda mahsur kaldı. Yiyecek alanlarının da kapalı olduğu Heathrow Havaalanı'nda temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandıklarını söyleyen Türk vatandaşları, Türk Büyükelçiliği'nin kendileriyle ilgilenmesini bekliyor.

Korona virüste vaka sayısı 7 bini aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci29 Mart 2020 12:25

    kaptan olmus amma beyin yok,gemiden inmeden once arastirma yapmaniz gerekirdi........

  • GARİBANLAR29 Mart 2020 09:09

     AÇİL OLARAK BUNLARA YARDIM EDİLMELİ.BUNUDA BİNALİ YILDIRIM YAPAR      BİN ALİNİN GEMİLERİNE BAKIN.

  • Selim28 Mart 2020 23:51

    Bu salginda..ulkem.basarili.oldu.olacak.insallah.ama.bundan Sanji.rahatsiz.olan.sosyal.medya.geyiklerine.sesleniyom.kankalarinz.husranlari.oynuyor.ing.almy.frans.abd..bakalim.simdi.kimi.oveceksiniz.tabiki.ulkenizi.devamli.suclu.icinizdrki.erik.kurusunu.takintiyi.atmak.kolaymi.millet.size.inanmaz.

  • Ahmet28 Mart 2020 23:20

    Vatandas said niye gelmesinki.tc.kimligi olan.herkez gelir.gider.ama halal bilmeyen geyikler.var.yazik

  • Sefa28 Mart 2020 22:43

    Halk.tv.fox.tv...bak.simdide.bak.tc.kendi.vatandisini.korumuyor.diye.haber.yapar.umreciler.gitti.vay.bu.unreciler.getirdi.ulkeye.suclu.tayyip.her.sucu.tayyibe.atiyorlar.yaziklar.olsun.bu.zamanda.xu.anda.bile.tayyiple.ugrasilar..hayter.be..yaziklar.olsun.

  • Okie Dokie28 Mart 2020 21:50

    Türkiye'ye gelsinler. Ülkemiz ne de olsa virüs ithal etmeyi seviyor. Corona'lı mazlum kardeşlerimiz deriz ülkeye sokarız.

  • Muhtar 29 Mart 2020 03:22

    Embesilmisin sen, adamlar Türk vatandaşı.

  • ...28 Mart 2020 21:25

    Suriyeli taklidi yapsınlar, anında sınır dışı olarak, Türkiye ye kısa sürede  gelirler... Tutun orada bir ev. Bekleyin. uçak masrafına 1 kaç ay barımanıza konsolosluk destek olabilir. otel, pansiyon,  öğrenci yurdu vb. varsa Türk heyetinin anlaştığı... 

  • Bye28 Mart 2020 21:20

    Gelmesinler

  • Emrah29 Mart 2020 09:53

    Sen kimsin? Gelmesinler yazıyorsun. Saygısız adam.

  • anadolu28 Mart 2020 23:24

    kansiz