E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa5 dev hisse için balon uyarısı---

5 dev hisse için balon uyarısı

5 dev hisse için balon uyarısı
11 Ağustos 2020 - 12:04 borsagundem.com

Küresel teknoloji devi olan 5 büyük şirket Facebook, Amazon, Apple, Microsoft ve Google için aşırı değerlenme nedeniyle tehlike çanları çalıyor. Bu hisselerdeki yükselişin tersine dönmesiyle Nasdaq endeksi %10 değer kaybedebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün küresel ekonomiye verdiği zarara rağmen ABD borsalarındaki hızlı toparlanma endişeleri beraberinde getiriyor. Teknoloji hisseleri liderliğinde devam eden Wall Street rallisi 2000 yılındaki dot-com balonunu hatırlatırken sermaye piyasası şirketi BTIG’nin Hisse Senetleri ve Türevleri Baş Stratejisti Julian Emanuel borsanın en büyük kazananlarının balon bir yükselişte olabileceği konusunda uyarıyor.

Baş stratejist CNBC’ye verdiği röportajında, “Teknolojide riskin orantısız olduğu yerde balonun büyümesine ilişkin şüphelerimiz artıyor” ifadelerine yer verdi. Emanuel’e göre Nasdaq’ın en büyük beş hissesi olan Facebook, Apple, Ammazon, Microsoft ve Google’ın çatı şirketi Alphabet en zayıf konumda olan şirket hisseleri.

Emanuel röportajında, “En tepedeki ve en dipteki sektörlerin karşılaştırmalı performansına bakılırsa bir dengesizlik ya da balon görünüyor. Geçtiğimiz sene teknoloji sektörü enerji sektöründen %78,2 daha iyi performans gösterdi. Bu gerçekten inanılmaz bir rakam” dedi.

Baş stratejist teknoloji balonunun patlamasıyla birlikte teknoloji ağırlıklı Nasdaq’da %10’luk bir düşüş görülebileceğinden endişeli.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi bu yıl içerisinde şimdiye kadar 35 kez tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Endeks pazartesi günü düşüş gösterse de rekor seviyeden sadece %1 uzakta seyretmeyi sürdürdü.

BTIG baş stratejisti yatırımcıların bu beş hisseden çıkma eğiliminde olacağına dikkat çekerek, “Bu gibi zamanlarda eğer yüksekten uçan teknoloji isimlerinin dışarısından gelir elde edebiliyorsanız büyük ihtimalle daha yavaş hareket edenlere doğru dönüş yapmak istersiniz. Bu tıpkı bizim müşterilerimize sürekli gelir yatırımlarını ve mart ayı sonlarında aldıkları hisseleri eşitlemelerini tavsiye etmemiz gibi minik bir portföy dengelemesi biçimidir” ifadelerini kullandı.

Balonun ne zaman patlayacağı belirsiz

2020’nin en büyük boğa piyasası destekçilerinden birisi olarak görünen Emanuel balonu patlatacak şeyin ne olacağından pek emin değil. Baş stratejist buna neden olacak şeyin ABD-Çin gerginliği ya da başkanlık seçimleri olabileceğini belirtse de tıpkı 2000 yılında olduğu gibi ortada hiçbir şey yokken gerçekleşebileceğini de düşünüyor

Emanuel balonun patlaması halinde S&P 500’ün de zararsız kurtulamayacağı konusunda uyarıyor. Endeksin büyük teknoloji isimlerinin etkisi altında olduğunu hatırlatan baş stratejist, “Bu S&P’nin daha büyük yükselişler elde etmesinin zorlaşması olasılığının bir işaretidir” ifadelerine yer verdi. Wall Street’te riskin arttığına dikkat çeken Emanuel, “Seçim sezonunun etkilerini beklediğimiz piyasalardaki risk faktörleri göze alındığında kesinlikle bir geri çekilme görebilirsiniz” sözlerini kaydetti.

S&P 500 uzun vadede güçlü kalacak

Buna karşın baş stratejist balonun patlamasının S&P 500 için uzun vadede endişe teşkil etmediğini düşünüyor. Emanuel, “Piyasanın genel olarak fazla değerlendiği gibi bir problemimiz yok” ifadelerine yer vererek dot-com krizindeki koşullardan farklı bir ortamda bulunduklarının altını çizdi.

Baş stratejist ihtiyatlı görüşlerine rağmen borsaların 2021 yılında boğa piyasasına uygun hareket edeceğini öngörüyor. Korona virüs salgınının ve başkanlık seçimlerinin çevrelediği ekonomik savaş atmosferinin ortadan kalkacağını öngören Emanuel, “Genel olarak bakıldığında hisse senetleri yatırımlarınızı azaltmak istemezsiniz” ifadelerini kullandı.

S&P 500 yeniden rekora koşuyor

 

Balon piyasasında yürümenin iki altın kuralı

 

Küresel borsalardaki yükseliş balon mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hadi canım12 Ağustos 2020 12:08

    5 yıllık hareketlerine bakın o hisselerin sürekli yukarı. Diyelim balon. Diyelim hepsi yüzde 10 düştü. 2 aya tekrar eski değerine çıkar ve hatta geçer. Bir şey bildikleri yok hepsi manipüle etmeye çalışıyor. Tavsiyeleri işe yarasa zaten bedavaya demezdi

  • FİNANSŞÖR12 Ağustos 2020 11:21

    Tamam kabul ettik bu dediğini bir de balon ne zaman patlayacak bir de ondan neden bahis etmiyorsun.

  • Mehmet Ali11 Ağustos 2020 22:10

    Kim demiş analistler??

  • Misafir11 Ağustos 2020 17:01

    Onu Amerika düşünsün bizdeki dev hisseler bedava fiyatından işlem görüyor

  • FİNANSŞÖR11 Ağustos 2020 16:23

    MİLLETİ KORKUTMA BENCE.YÖN YUKARI.