E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem5 asker daha şehit oldu!---

5 asker daha şehit oldu!

5 asker daha şehit oldu!
03 Şubat 2018 - 20:11 borsagundem.com

Afrin bölgesinde tankın isabet alması sonucu 5 asker şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yaptığı açıklamada Afrin'de tanka yapılan saldırıda beş askerin şehit olduğunu açıkladı. Daha önce yapılan açıklamada bu saldırı sırasında tankın çevresinde olan bir askerin de şehit olduğu açıklanmıştı. Ayrıca bugün Kilis'teki sınır karakoluna yapılan saldırıda bir ve Afrin'de yaşanan çatışmada da bir asker şehit olmuştu. Zeytin Dalı Harekatı'nın 15. gününde sekiz asker şehit oldu.

TSK'dan yapılan açıklamada Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde gerçekleşen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş askerin şehit olduğu bildirildi.

TSK açıklamasında şu satırlara yer verildi;

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...04 Şubat 2018 12:06

    havada kalkan vazifesi gören, tank ve zırlı araçları koruyan sistemler var. Bizde neden yok ki? aracın 4 kısmına takılıyor araca gelen ısı gudümlü saldırılarda otomatık devreye giriyor ve araca değmeden o roketi, atılan unsuru etkisiz kılıyor. Aselsanında bu çalışması var. AKKOR diye. o sistemle hem şehit sayımız sıfırlanabilirdi, hemde tank zaiyat almadan kurtulabilirdi. malum teröristlerde çok fazla binden fazla bu silahlar var. Ordumuz ve TSK bu alandaki işlemleri acilen hızlandırmalı. bu olayları düşürmek adına. şehitlerimiz bizlerin. canmız, kanımız,

  • bu dünyadan biri04 Şubat 2018 10:04

    Olan hep gariban çocuklarına olur, bazılarının çocukları paralı askerlik yapar veya bir yolunu bulup askerlik bile yapmaz. Ağlayanlar da garibanların anneleri ve babaları olur. Bu dünyanın her yerinde ve her zaman böyledir, böyle olmuştur, ancak böyle olmamalıdır. Ama nasıl olacaktır bu? Bu durumu insanlar değiştirecektir, başka kimse değiştiremez. Üzücü bir durum.

  • ilhan tanır04 Şubat 2018 06:04

    Afrin'de bugün vurulan tank Rus yapımı bir zırh delici ile yapılmasına rağmen bütün AKP yazarları, köşe yazarları, gazetecileri ABD'yi suçluyor. Ruslardan bahseden yok. Ruslardan mı çok korkuyorlar? Nedir bu?

  • hayri04 Şubat 2018 06:03

    tankı vuran silahlar RUS yapımı. Putin işi biliyor yani, tavşana kaç tazıya tut diyor. birileri yine fena tufaya düştü, düşüyor

  • urla04 Şubat 2018 05:59

    savaş çok iyi birşeydir, hep savaşalım. vuralım, kıralım, öldürülelim hep. Taş taş üstünde kalmasın. zaten herkes terörist, türk düşmanı. bir tek biz iyi insanız, diğerleri kötü. Zaten küfür tek millet, tüm dünya bize birleşiip saldırıyor. Türkiyede ne devlet eliyle milyonlr kumar iddia oynamıyor, 200 bin vesikalı hayat kadını milyonlara hizmet vermiyor, içki sigara uyuşturucu gırla değil, sakallı dedeler 10 yaşındaki çocuklara köpeklere hallenmiyor...

  • ASKER04 Şubat 2018 00:22

    kansız okidoki sen ilk önce damarlarını bir kontrol ettir.

  • Hakan03 Şubat 2018 23:08

    Eyyy saray cemaati ve dalkavukları nerdesiniz

  • Mahallenin Delisi03 Şubat 2018 22:33

    Allah rahmet eylesin. Başta ailesinin olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin geride bıraktığı aileleri önce devletimize sonra bizlere emanettir. Her türlü maddi-manevi yardım sonuna kadar yapılmalıdır..."Leopard 2" "Okie Dokie" üç kuruşluk askeri bilginiz ile bu vahim olay üzerinden şanlı ordumuzu yıpratamazsınız. Bölgeyi bilmeden savaşın, çatışmaların içine girmeden klavye başında erkeklik yapmaya benzemez terörle mücadele etmek...Bırakın tankın savunma sistemini...kekliği...4'ü 5'i sizde bir parça yürek, bir parça vatan millet sevgisi var mı siz onu söyleyin hele! Allah dahilde ve hariçte ülkemiz, milletimiz ve Hak için mücadele eden güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun...

  • Okie Dokie03 Şubat 2018 22:09

    Koskoca tankın anti roket savunma sistemi yok mu arkadaş? Böyle keklik gibi koskoca arazide tank mu durur. Çok yazık. Allah rahmet eylesin.

  • leopard 203 Şubat 2018 21:36

    vurulan bu tankın personel sayısı, otomatik doldurucu nedeni ile 4'tür. haberde tankta bulunduğu iddia edilen 5.şehidimizi nasıl verdik acaba... Allah hepsine rahmet eylesin.

  • Tespit03 Şubat 2018 22:54

    1 tanesi dışarda yaşıyor dikkatli okumadın sanırım