E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa4.5G şirketleri nasıl etkileyecek?---

4.5G şirketleri nasıl etkileyecek?

4.5G şirketleri nasıl etkileyecek?
26 Ağustos 2015 - 17:36 borsagundem.com

4.5G ihalesi sona erdi. Ödenen yüksek bedeller önümüzdeki günlerde hisselerde baskı yaratabilir

4.5G ihalesi tamamlandı. 5 farklı frekansta 20 paketin satıldığı ihalede toplam değer 3,4 milyar Avro olarak gerçekleşti. Minimum toplam bedel olan 2.298 milyon Avro’ya göre bu %46’lık bir prime denk geliyor. Şirketlerin frekanslara ödediği miktarların kırılımını aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz. Turkcell aldığı lisanslar için toplamda 1,6 milyar Avro ödeyecek. Bu da bizim 1,1 milyar Avro’luk beklentimizin üzerinde. Avea ise aldığı lisanslar için 918 milyon Avro ödeyecek, bizim beklentimiz olan 1 milyar Avro ile uyumlu. Son olarak Vodafone toplamda 778 milyon Avro lisans bedeli ödeyecek. Operatörler ödemeyi ilk taksit ve toplam KDV peşin olmak kaydıyla 4 eşit taksitte ödeyebilecekler.
İhale sonrasında rekabette ilk etapta bir azalma öngörmüyoruz.
Hesaplamalarımıza göre Turkcell’in 2015 ve 2016 yıllarında lisans ödemeleri ve gerekli yatırımlar nedeniyle nakit akışı negatif olacak. Lisans bedeli beklentilerimizin üzerinde ve bu da hisse hedef fiyatımızda yaklaşık %8’lik bir düşüşe neden oluyor. Bugünkü olumlu haberler nedeniyle hisse iyi performans gösteriyor olsa da lisanslar için ödenen yüksek bedelin hisse performansında önümüzdeki günlerde baskı yaratabileceğini düşünüyoruz.  
İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)