E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem4.5 milyar dolarlık kredi görüşmeleri başladı---

4.5 milyar dolarlık kredi görüşmeleri başladı

4.5 milyar dolarlık kredi görüşmeleri başladı
20 Haziran 2014 - 07:08 borsagundem.com

3. havalimanı için finansman arayan konsorsiyum üyeleri bankaların kapısını çalmaya başladı

Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan İstanbul’daki 3. havalimanı için ihaleyi alan konsorsiyumun kredi için bankaların kapısını çaldığı bildirildi. Amerikan Bloomberg ajansına konuşan Denizbank CEO’su Hakan Ateş, 5’li konsorsiyumun 4.5 milyar euro (6.1 milyar dolar) kredi için bankalarla görüştüğünü söyledi.

Ateş, kredinin büyük ihtimalle, 3’ü kamu bankası olmak üzere 10 Türk bankasından geleceğini ve havalimanının ilk fazını finanse edeceğini söyledi. Ateş, “Konsorsiyum bankalarla birebir görüşüyor. Katılıp katılmayacağımızı inceliyoruz. Şartlar daha belli değil” dedi. Bloomberg, ticari bankaların kredinin çoğunu üstleneceğini, ihracat kredisi kurumlarının da yüzde 20’sini sağlayabileceğini, 15 - 16 yıllık olması beklenen kredinin inşaatın süreceği 4 yıl ödemesiz olacağını bildirdi. 4.5 milyar euro’luk kredi bir Türk şirketinin alacağı en büyük kredi olacak.

‘Türkiye en ön safta’

3. havalimanı için kredi arayışının Irak nedeniyle jeopolitik risklerin arttığı bir döneme denk geldiğini yazan Bloomberg, Commerzbank gelişmekte olan piyasalar araştırma bölümü yöneticisi Simon Quijano - Evans’ın orta vadede jeopolitik durum sakinleştiğinde Türkiye’nin yine ekonominin ön saflarında yer alacağı görüşüne yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)