E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak41,7 milyon metrekare Hazine arazisi kiraya verilecek---

41,7 milyon metrekare Hazine arazisi kiraya verilecek

41,7 milyon metrekare Hazine arazisi kiraya verilecek
26 Eylül 2018 - 10:04 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yerli üretim için 41,7 milyon metrekare Hazine arazisinin kiraya verileceğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde, yerli üretiminin artırılması amacıyla ağaçlandırma, hayvancılık ile tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesine ilişkin üç projeyle Hazine taşınmazları uygun koşullarda vatandaşlara kiralanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuya ilişkin paylaştığı detaylarda şunları söyledi:

41.7 MİLYON METREKARE ARAZİ

*Üç projeyle Türkiye genelinde toplam 64 ilimizde 41,7 milyon metrekare taşınmaz vatandaşlarımıza sunulmuş olacak.

YILLIK 100 LİRAYA KİRALANABİLECEK

*Bu düzenleme ile çiftçilere sağlanan en büyük kolaylık, Hazine taşınmazlarının çok uygun bir bedelle, rayiç bedelin binde biri üzerinden kiraya verilmesidir. Örneğin değeri 100 bin lira olan bir tarlayı yıllık 100 lira üzerinden kiralıyoruz. 

İKİ BAKANLIK KOORDİNE EDECEK
 
*Bu 3 proje için Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli olarak taşınmaz tespit çalışmaları yürütecek, üçer aylık periyotlarla yeni alanlar da belirleyerek vatandaşlarımıza sunacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • altay26 Eylül 2018 15:50

    sanayı ve tarıma en uygunu kiralama..eğer kiralayan amacı dışında bir işe kalkışırsa arsayı alıp o işi yapana verirsiniz...şu anda avm olan yerler eskiden sanayi yerleri idi....

  • erol g.26 Eylül 2018 12:46

    Tarla kiralamaya para ödetileceğine toprağı olmayan/çok az olan çiftçimizi/köylümüzü toprak sahibi yapıp tarım ürünü ürettirip hayvancılık da yapması sağlanarak hem geçimlerini sağlarlar hem de ekonomiye daha fazla katkı sağlarlar ÜRETİCİYİ ARSA KİRALAYARAK BORÇLANDIRMAK BİR TARAFTAN DA ET TARIM ÜRÜNÜ İTHAL EDEREK KAZANÇLARINI ENGELLEMEK PİYASA EKONOMİSİNE AYKIRIDIR PİYASA EKONOMİSİNDE HER KEZ KAZANIR ÜRETİM YAPAN İSE HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEMELİ

  • Değilmi 26 Eylül 2018 10:44

    Mazot ,Yem ve gübrenin pahalı olduğu bir Türkiye'de bedava da verseniz tarım ve hayvancılık| yapılmayacağını siz de biliyorsunuz .