E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa40 milyar dolarlık birleşme halka arz edilecek---

40 milyar dolarlık birleşme halka arz edilecek

40 milyar dolarlık birleşme halka arz edilecek
13 Nisan 2021 - 14:47 borsagundem.com

Dijital hizmet sağlayıcısı Grab, bir SPAC birleşmesiyle halka arza hazırlanıyor.

Güneydoğu Asya’nın araç çağırma uygulaması devi Grab, Altimeter Growth Corp’la yaklaşık 40 milyar dolar değerinde rekor bir SPAC (Özel Amaçlı Satın Alma Şirketleri) birleşmesiyle halka arz edilecek.

Singapur merkezli Grab’dan yapılan açıklamada Altimeter Growth Corp’la 39,6 milyar dolarlık bir SPAC birleşmesi gerçekleştirilerek halka arz gerçekleşeceği duyuruldu. SPAC yoluyla yapılan birleşmelerde Wall Street’in geleneksel ilk halka arz süreçleri bypass edilerek, halka arz doğrudan gerçekleşebiliyor. Birleşme tamamlandığında SoftBank destekli şirket Nasdaq endeksinde GRAB sembolüyle işlem görecek.

Dev anlaşma kapsamında Grab, 4,5 milyar dolar nakit ödeme alacak. Bu miktarın 4 milyar doları ise BlackRock, Fidelity, T. Rowe Price, Morgan Stanley’nin Countrerpoint Global fonu ve Singapur’un devlete ait varlık fonu Temasek’in yönetimindeki özel varlıklardan oluşacak.

Grab, ulaşımdan yemek gönderim hizmetlerine, otel rezervasyonlarından online bankacılık, mobil ödeme ve sigorta hizmetlerine birçok alanda dijital hizmetler sağlıyor.

SPAC kısaltmasıyla bilinen Altimeter Growth Capital gibi şirketler, birleşme ve satın alma işlemlerini gerçekleştirme amacıyla finansman sağlamak üzere kurulmuş kurumlar olarak biliniyor. Küresel piyasalarda bu yılki halka arzlarda SPAC’ların payı yüzde 70’e ulaştı ve bu şirketlerin sağladığı toplam fonlamanın son 15 ayda 156 milyar dolara çıktığı belirtiliyor.

SPAC çılgınlığının sonunu ABD SPK’sı getirecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)