E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları40 dolara kadar dayanırız---

40 dolara kadar dayanırız

40 dolara kadar dayanırız
04 Aralık 2014 - 08:28 borsagundem.com

Petrol devi ExxonMobil, petrolün varil fiyatının 40 dolara kadar inmesinden sarsılmayacağını açıkladı

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden ExxonMobil, petrol fiyatlarının 40 dolara kadar gerilmesiyle bile baş edebileceklerini açıkladı. Şirketin CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Rex Tillerson, CNBC’ye yaptığı açıklamada, “ExxonMobil, petrolde 40 dolar seviyeleriyle bile sarsılmaz” dedi.

EN KÖTÜ SENARYOYU DEĞERLENDİRİYORLAR

Tillerson, şirketin uzun vadeli projeleri her türlü olasılığa göre finanse ettiğini, bu durumda petroldeki fiyatın 40-120 dolar aralığında değerlendirildiğini söyledi. CEO, petrolde düşük fiyatların bu alandaki her türlü şirketi yatırımlarını neye göre temellendirdiğini bir kere daha düşünmeye sevk edeceğini de söyledi. Tillerson, “Bu durum biz dahil şirketleri temellerine iyi bakmaya yönlendirdi. Bizler için paranın nereden geldiğini izlemek, verdiğiniz yatırım kararlarını takip etmek, her konuda disiplinli hareket etmek ve bu gibi durumlardan doğabilecek fırsatları değerlendirmek çok önemlidir” dedi.

KAYA PETROLÜ KONUSUNDA TEMKİNLİLER

ExxonMobil CEO’su kaya petrolüyle ilgili de konuştu. Tillerson, bazı şirketlerin bu dalgaya kendini hızlıca kaptırdığını ancak bu alanda elde edilen kârlarda ciddi bir düzeltme beklediğini de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)