E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem4 ülkeden BMGK'da reform çağrısı---

4 ülkeden BMGK'da reform çağrısı

4 ülkeden BMGK'da reform çağrısı
23 Eylül 2020 - 22:30 borsagundem.com

Almanya, Hindistan, Brezilya ve Japonya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde reform çağrısı yaptı.

BM 75. Genel Kurul Görüşmeleri'nin ikinci gününde, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Brezilya Dışişleri Bakanı Ernesto Araújo, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ve Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toshimitsu video konferans yöntemiyle görüştü.

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nde reforma ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, ''Bugünün dünyası, 75 yıl önce Birleşmiş Milletler'in kurulduğu zamandan çok farklı. Daha çok ülke, daha çok insan, daha çok zorluk ama aynı zamanda daha çok çözüm var. Çalışma yöntemlerimizin ayak uydurması ve uyum sağlaması gerek." ifadesi kullanıldı.

Birleşmiş Milletler'in üç ana organında reform çağrısı yapılan açıklamada, ''BM Güvenlik Konseyi reformları konusundaki tartışmalara yeni bir yön vermeye kararlıyız.'' ifadesine yer verildi.

Açıklamada, BM Güvenlik Konseyi üye sayısının Afrika dahil diğer ülkelerin de temsiliyle artırılmasının konseyin saygınlığını koruyacağı ve günümüz krizlerine barışçıl çözüm için gereken siyasi desteği oluşturacağı kaydedildi.

Erdoğan: BM'nin yapısı sürdürülebilir değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie24 Eylül 2020 11:03

    İsrail de daimi BMGK üyesi olmalıdır. Ne diyor reyiz? Dünya beşten büyüktür. O halde İsrail'in katılımıyla birlikte altı üye yeterlidir.

  • çetin24 Eylül 2020 00:00

    Seveyim ben böyle güvenlik konseyini. Koca afrika kıtasından kimse yok. 2 milyarlık islam aleminden kimse yok.Amerikanın yerlileri güneyden kimse yok.orta doğudan kimse yok.Bence güvenlik konseyi: abd, brezilya, almanya, slavlardan rusya, Türkiye,nijerya, çin/hindistan ve japonyadan oluşmalı.