E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem4 tabanlı yeni parti---

4 tabanlı yeni parti

4 tabanlı yeni parti
10 Temmuz 2019 - 10:18 borsagundem.com

Ali Babacan’ın istifasından sonra yeni parti için düğmeye basıldı. Liberal, sosyal demokrat, muhafazakar ve milliyetçi tabana oturtulması planlanan parti, Özal’ın ANAP’ının kulvarına yerleşmeyi hedefliyor.

AKP'nin kurucularından Ali Babacan'ın partisinden istifası ile birlikte, yeni parti için de düğmeye basıldı, Ankara kulisleri hareketlendi.

Babacan'ın partisi hedef olarak ‘'Nasıl bir parti olmalıyız ?'' sorusundan çok “Nasıl bir parti olmamalıyız?'' sorusunun cevabını ortaya koyacak.

Daha önce CHP, DSP ya da DYP içinden çıkan partiler gibi kısa ömürlü olmamak için, Ekim ayına kadar saha ve taban çalışmaları yapılacak.

TURGUT ÖZAL MODELİ

Yeni partinin her kesim kucaklaması ve vitrinde yeni yüzlere yer vermesi hedefleniyor.

Partide, 1983'de Turgut Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi gibi 4 eğilimin de temsil edilmesi öngörülüyor. Parti, liberal, sosyal demokrat, muhafazakar ve milliyetçi tabana oturacak. Bakan ya da yöneticiliği döneminde eksi puanı olan AKP'li isimler ise yeni kurulacak partiye alınmayacak. AKP'den kopanların bir araya geldiği ‘'Küskünler Partisi'' gibi bir görüntü de verilmeyecek.

Babacan'ın kuracağı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de desteklediği partinin ana hedefinin TBMM'de grup kurmak olmadığı bu nedenle AKP içinden milletvekili transferi yapmak için bir uğraşı içine girilmeyeceği bildirildi.

Ancak AKP'den hoşnut olmayan milletvekillerine de kapı açık tutulacak.

20 kişiye ulaşıldığı takdirde TBMM'de grup oluşturulacak.

AKP yöneticileri, 20 milletvekilinin yeni partiye geçeceğine ihtimal vermese de, iç tüzük değişikliği ile TBMM'de grup kurma sayısını 20'den 30'a çıkarmak için hazırlık yürütüyor. Halen TBMM Başkanı hariç AKP ve MHP'nin 339 oyu, muhalefetin ise 249 sandalyesi bulunuyor. (Emin Özgönül/Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 11 Temmuz 2019 10:40

    Ayıptır yahu. Bu zamana kadar Erdoğan sayesinde oy aldılar, bakanlıklar yaptılar. Şimdi Erdoğanı sırtından vuruyorlar. Bir zaman chp milletvekilinin dediği gibi "millet size değil Erdoğana oy veriyor"

  • Kamil10 Temmuz 2019 21:41

    chp zihniyeti kadar olamadınız be

  • YUSUF KALEKAPİSİ10 Temmuz 2019 20:54

    bunlar tam bir nankörler.bunları bu hallere getiren ve adam eden, tanıtan RTE dır.RTE ve ak partiyi arkalarından vurmaya çalışıyorlar.umarım gereken cevabı alırlar bir daha ayağa dahi kalkamazlar rezil hüsran olurlar.kurt politikacı RTE bunların yanına koymaz derim.

  • Bir zamanlar ÇAPRAZ ATEŞ 10 Temmuz 2019 19:38

    Reha Muhtar müstafilerle bir program yapmak istiyormuş. Acaba ne sorar diye düşündüm ve o meşhur repliği geldi aklıma : Sayın Abdüllatif, Abdullah,Ali ve Ahmet beyler ! Her birinize teker teker soruyorum : Acı var mı acı ?

  • alp10 Temmuz 2019 18:22

    HAVANIZI ALIR  CHP GİBİ BİR PARTİYİ İKTİDAR  YAPARSINIZ  SÖYLYECEK BİR KELEİME BULAMIYORUM  YAZIKLAR OLSUN  İNSANOĞLU  NANKÖR  BE...

  • Ergin10 Temmuz 2019 16:40

    Ltbgt lilerde yer bulacaktı çok kapsamlı bir parti olsun her fıtrattan olsun

  • Kaçan Grup10 Temmuz 2019 12:51

    bir sonraki seçimde başkanlık için sayın Ekrem İmamoğlu ve sayın Ali Babacan yarışır. Bu görünüyor. sayın Tayyip Erdoğan hangi adayın yanında olur. Muhtemelen Babacan ama şimdiden belli olmaz tabi.

  • Leylü Nehar10 Temmuz 2019 16:12

    Kaçak gruptan Göçek cevablar da bu kadar olur. Siz kendinizi darı ambarında görmeye devam edin . Böyle giderse hiç gündüzünüz olmayacak ... :)

  • Delgado10 Temmuz 2019 12:41

    Hepiniz partizanlık yapıyorsunuz.bakın Yunanistana çipras ekonomiyi düzeltemeyince hemen başka hükümete şans verdiler .adamlar akıllı ekonomik refahını düşünerek oy veriyorlar.aranızda biriniz ekonomi çok güzel diyebilirmi ,20 yıl önce 2020 de uçacağız diyorlardı kişi başı gelir 20 bin olacaktı . asgari ücret 350 dolar varın siz düşünün.gürcüler elektrikli arabayı yaptı beş sene oldu siz hala konuşuyorsunuz.atatürk istikbal göklerde dedi 100 yıl önce hala bir uçak yapamıyoruz yani hep fasarya.

  • zabidik gübüdük10 Temmuz 2019 21:39

    Öyle diyorsun ama senin zihniyet ne zaman izmirde örnek teşkil ederse o zaman düzelir

  • Fecr10 Temmuz 2019 17:48

    Gürcistanın türkiye kadar imkanı var mı ki. Elma ile armut kıyaslamaz. Türkiye gibi altın ülkeyi batırmak yetenek ister

  • Endazeci10 Temmuz 2019 14:05

    Sayın Delgado Gürcüstanı gördünüz mü bilmiyorum. Gürcüstanı görünce TÜRKİYE ne demek anlarsın. Sefalet diz boyu Para birimi LARİ değerli diyorlar evet öyle ancak parası Serbest Piyasa şartlarına açık olmadığından. Ekonomik sıkıntı varmı evet var. Ancak Nerede yok ki... İnanın TÜRKİYE Cennet...

  • Ali10 Temmuz 2019 12:18

    Trenden inenler birleşmiş, kime çalıştığınız belli, Türkiye'ye değil orası kesin,

  • Volkan10 Temmuz 2019 11:39

    Nankörler ordusu kuruluyor gibi bunlar gibiler de ayıklanır, Aslında tüm partiler için bu dediğim geçerli.  RTE akıllı adam bir an önce partinizi kurun demiş. Büyük şirketlerde kritik kişilere rekabet etmeme sözleşmesi imzalatılır. İçinde nankörlük ruhu olan, sinsi  insanlar ile büyük işler yapılmaz ancak durum idare edilir. Büyük işler için samimi içten tartışmalar yapılır herkes niyetini beklentisini söyler. Beyin Fırtınası kalite için geçerlidir. Ama söylediğini sana karşı kullanacak ya da senden öğrendiği ile sana karşı rakip olacak kişiler ile samimi gerçekçi beyin fırtınası olmaz, diplomatik ya da havadan sudan incir çekirdeğini doldurmayacak konuşmalar olur.

  • gazneli mahmut10 Temmuz 2019 11:25

    bu a.gül, babacan , davutoğlu ecnebi kökenli adamların adamı . feto ya yakın  adamlar.

  • Mehmet10 Temmuz 2019 11:09

    chp nin oyları bölünüyor demektir. Akpartinin oyları sağlam

  • ALAATTİN CAMGÖZ10 Temmuz 2019 10:30

    abd dümeye baştı birkaç operasyon denediler olmadı şimdi başka bir proje hayata geçmeye başladı.bunların hepsi abd nin adamları.

  • AhmetK10 Temmuz 2019 12:29

    Gulucuk sembollu kendını akıllı sanan tip; bir adamın ne oldugunu dostlarından anlarsın diye bir sozumuz var. Bu olusumlara da kimlerin destek verdıgıne bakarsan anlarsın, hos sende anlama sorunu var belli. Hee sen istedıgıne ver destek, o senin karakterın. Ama birsey bilmeden, kendince milletle dalga gecmeye calısma. Komik olma..

  • hala aynı 10 Temmuz 2019 11:48

    :) atan arkadaş. sen ömrü saadetinde hiç chp iktidarı gördün mü ?hadi onu geçtim bu meyanda bir rüyayı kazibe (yalancı rüya demek ha ha )  dahi düşledin mi?  her defasında bu defa AK PARTİ kaybedecek masalını dinlemediğin bir seçim hatırlaya biliyor musun ? bence sen kimliğine iyi bak zira sen farklı olmalısın ha ha ha  

  • AhmetK10 Temmuz 2019 11:33

    Evet, ip ile baslayıp; bu olusumlarla devam ediyor. Parcala yonet mantıgı.. İp gibi bunlarında amacı iktidar degıl, maksat RTE yi devirmek... Felsefeleri yok zaten, içşn de sosyal demokrat, milliyetcı olacakmıs..kırk benzemez olayı..

  • Türkoğlutürk 10 Temmuz 2019 11:09

    Katılıyorum. Baktı abd, olmadı yenisini vereyim

  • :)10 Temmuz 2019 11:06

    hahahaha, hep aynı  açıklamalar, yok yunan, yok adb oyunu, yok tefo, yok terör örgütü, yok bölücü, yok gavur, yok bilmem ne hahahah ya büyü olum büyü.. yaşın büyüyor... :))