E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem 4 milyon metrekare ofis konuta dönüştürülecek---

4 milyon metrekare ofis konuta dönüştürülecek

 4 milyon metrekare ofis konuta dönüştürülecek
18 Ağustos 2022 - 12:35 borsagundem.com

İstanbul’da yaklaşık 1.5 milyon, ülke genelinde 4 milyon m2 ofis, konuta dönüştürülecek

İstanbul’da yaklaşık 1.5 milyon, ülke genelinde 4 milyon metrekare arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan ofis, konuta dönüştürülecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut-kira fiyatlarını düşürmek için her adımı attıklarını belirterek, "İstanbul’da yaklaşık 1.5 milyon, ülke genelinde 4 milyon m² arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan ofis, konuta dönüşecek." dedi.

Kurum, bunun 50 bin yeni konut demek olduğunu belirtti.

Bakan, bu konuda yönetmeliğin yayımlandığını ifade etti.

Bakan Kurum: Esenler'de 60 bin konut dönüştürülecek

 

Konut Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı

 

Türkiye'de konut alımında Ruslar önde

 

Kurum: Kira ve konut fiyatları hızla düşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRİSİ18 Ağustos 2022 15:19

    Sorunu çözemedikleri belli. Kontrolsuz, plansız göçün etkileri bunlar. İstanbulun konut sorunu çözülemez. Göç tersine çevirilmeli.

  • E g.18 Ağustos 2022 13:17

    BELEDİYELER KONUTA DÖNÜŞEN OFISLERİ SATIN ALIP KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE TASINNAK ZORUNDA BIRAKILAN DÜŞÜK GELİRLİ KİRACI AİLELERE TAHSIS ETSİN (TAŞINMAK ZORUNDA BIRAKILDIKLARI EVİN AYNI KİRA BEDELİYLE KEFİL SART ARAMADAN KİRAYA VERSİN) TAŞINMAK ZORUNDA BIRAKILAN KİRACILARA KONUT TAHSİS ETMEYEN BELEDİYE BAŞKANLARI DA GÖREVDEN ALINSIN

  • Mucise Reis : )18 Ağustos 2022 12:53

    Ya 1 köprü yapalım. 2 organize sanayi, 4 duble yol. Bak İstanbul nasıl nüfüs veriyor dışarıya, göç veriyor :D ... yaaa olmaz dediler bu köprü ama yaptım... İyikide yapmışsun  +  2 milyon nüfüs feldi İstanbula. Şükürler olsun. Bir köprü yetmez,  Bir köprü daha lazım bizlere :D nasıl olsa konut sorunu çözüldü