E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem4 havalimanı kiralanacak---

4 havalimanı kiralanacak

4 havalimanı kiralanacak
31 Temmuz 2013 - 11:14 borsagundem.com

Devlet Hava Meydanları İşletmesi; Dalaman, Bodrum, Nevşehir ve Samsun havalimanlarını kiralama kararı aldı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) dört havalimanını kiralamaya hazırlanıyor.
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, hükümetin havayolu ulaşımında serbestleşme ve kamu-özel işbirliğiyle gelir artıcı faaliyetlerin artırılması politikaları çerçevesinde Dalaman, Milas-Bodrum, Samsun-Çarşamba ve Nevşehir-Kapadokya havalimanlarının "kirala-devret" modeliyle işletme hakkı devirleri için bu yıl bitmeden ihaleye çıkma kararı aldıklarını söyledi.
Dalaman'ın 8 milyon, Bodrum'un 7,6 milyon, Samsun'un 2 milyon ve Nevşehir'in 700 bin yıllık yolcu kapasitesi bulunuyor.
SÜRE KONUSUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Birdal, Reuters'la gerçekleştirdiği söyleşide, işletme hakkı devir sürelerinin ne kadar olacağı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İhalelerle ilgili fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Bodrum ve Dalaman kesin iki ayrı ihale olacak. Nevşehir ve Samsun'un tek grup olarak birleştirilmesi konusu üzerinde çalışıyoruz. Tüm ihalelere ciddi talep olacağını düşünüyoruz" dedi.
BODRUM VE DALAMAN DIŞ HATLARI ÖZEL SEKTÖRDE
Bodrum ve Dalaman havalimanları dış hatlarının şu anda YİD modeliyle görevlendirilen özel şirketler tarafından işletildiğini söyleyen Birdal, ihalelerin ardından YİD süresi bitince ihaleyi kazanacak firmanın iç ve dış hatları birlikte işleteceğini belirtti.
İhaleler dış hatların sözleşme süresinden önce tamamlanırsa; süre bitimine kadar yeni firma iç hatları, eski firma dış hatları işletecek.
Dalaman havalimanı dış hatlarında YDA-Turkuaz'ın ortaklığında bulunan ATM'nin 28 Nisan 2015'e ve Milas-Bodrum havalimanı dış hatlarında ise Mondial-Astaldi'nin 2015 sonuna kadar işletme hakkı bulunuyor.
DHMİ, 2005-2010 arasında kiralama yoluyla işletme hakkı devredilen terminal binalarından toplam 7,1 milyar dolar kira geliri elde etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)