E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem4 günlük kısıtlama olacak mı? Kabine toplandı---

4 günlük kısıtlama olacak mı? Kabine toplandı

4 günlük kısıtlama olacak mı? Kabine toplandı
11 Mayıs 2020 - 15:38 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün telekonferans yoluyla yedinci kez toplandı. Toplantıda normalleşme adımları kapsamında 16-19 Mayıs tarihleri arası 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının, ekonomi, turizm, ticaret alanlarında atılacak adımların ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantının ana gündemini korona virüs pandemisine karşı atılacak adımlar oluşturuyor. Sağlık Bakanlığı'nın son verileri ışığında başlayan normalleşme adımlarının genişletilmesi ve yeni tedbirlerin alınması bekleniyor.

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Gelecek haftasonunun ardından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olması dolayısıyla 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması gündemde. 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlanmasının uygulanması planlanıyor. Yine gençler ve 65 yaş ve üstü vatandaşlara verilen 4 saatlik sokağa çıkma izninin de tekrar değerlendirilerek genişletilmesi gündemde.

EKONOMİ VE TİCARET ALANI

Normalleşme adımları çerçevesinde bugün itibariyle pek çok işletme tekrar faaliyete geçecek. Toplantıda alınan bu kararın etkisi de değerlendirilmesi beklenirken; turizm, ticaret, gıda gibi alanlarda yaşanan gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkel ile görüştü 

Kılıçdaroğlu'ndan 'darbe' çıkışı

ABD ve Çin arasında yeni kriz kapıda

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Korona11 Mayıs 2020 19:07

    Yav Allah'ını seversen böyle saçma sapan virüsle mücadele mi olur. Güldürüyorsunuz 3 gün sokağa çıkma virüs var,5 gün çıkar virüs istirahatte

  • ahmet şenyüz11 Mayıs 2020 16:38

    Bugünden itibaren binlerce insanın aynı anda girip çıkacağı büyük fabrikalar, AVM'ler, çantacılar, ayakkabı satıcıları, tekstil mağazaları, berber ve kuaför dükkanları açılacak, bir tek 600 milletvekili olan TBMM kapalı kalacak. Üstelik,TBMM'de tedbir almak AVM'lerde, fabrikalarda tedbir almaktan çok daha kolayken. Sanki “yeni normal”de TBMM'nin berber ve kuaförler kadar yeri olmayacak! Sanki vekilin canı can, milletinki değil! Oysa salgın sonrası ekonomik sosyal sorunlara çözüm lazım yeri meclis -(haber alıntıdır.)

  • Erol g.11 Mayıs 2020 16:12

    65 YAŞ GRUBU MASKELI OLARAK PAZAR GÜNÜ EN YAKIN PAZAR YERİNE GIDİP PAZAR ALISVERİŞİ YAPABILMELI 65 yaş grubuna 3000 er TL BAYRAM ALIŞVERİŞ ÇEKİ VERILMELİ