E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor39 yıl sonraki ilk mücadelede tek gol---

39 yıl sonraki ilk mücadelede tek gol

39 yıl sonraki ilk mücadelede tek gol
05 Ekim 2014 - 18:16 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Balıkesirspor'a konuk oluyor. Beşiktaş, 39 yıl sonra ilk kez karşılaştığı rakibini 1-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Konuk olduğu Balıkesirspor'u 1-0 mağlup ederek milli maç arası öncesinde 11 puanla liderlik koltuğuna oturdu.Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 57. dakikada Mustafa Pektemek kaydetti. Bu skorun ardından Beşiktaş 11 puanla liderliğe yükselirken, Balıkesirspor 3 puanda kaldı.
 
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
1. dakika Karşılaşma Oğuzhan Özyakup ve Demba Ba'nın yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.
5. dakika Savunmadan gönderilen uzun topla İlhan Depe ceza sahası içerisinde buluşuyor ancak topu kontrol etmek isterken Pedro Franco'dan seken top tekrar kendisine çarpıyor ve oyun alanının dışına çıkıyor.
9.dakika Demba Ba'nın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Ramon Motta'nın yerden ortasını Balıkesirspor savunmasında Nuno Andre Coelho uzaklaştırıyor.
16. dakika Gökhan Töre'nin sağ kanattan uzun pasını ceza sahası içerisinde sağ çaprazda Demba Ba kontrol edemiyor, araya girmek isteyen savunmadan seken topla altıpasa yakın bir noktada sağ çaprazda buluşan Jose Sosa topu soluna çektikten sonra şutunu çekiyor, kaleci Emrullah Şalk'ın yanından geçen top kaleye yöneliyor ancak çizgi üzerinde bulunan Nuno Coelho kafayla bu şutun ağlarla buluşmasını engelliyor.
29. dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Ronald Vargas geçiyor. Vargas'ın ortası kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.
37. dakika Aykut Çeviker'in orta sahadan gönderdiği uzun top ceza sahası içerisinde sekip havalanıyor, havalanan topa yükselen İlhan Depe'nin yaptığı kafa vuruşu cılız gidiyor ve kaleci Tolga Zengin bu şuta kolaylıkla sahip olmayı başarıyor.
45. dakika Hafif sağ çaprazdan kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin çektiği şut kaleci Emrullah Şalk'ta kalıyor.
45+2. dakika Deniz Çoban'ın düdüğüyle karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.
46. dakika Karşılaşmanın ikinci yarısı Balıkesirsporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.
55. dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Gökhan Töre, Serdar Kurtuluş ile paslaşarak kullanıyor. Topla tekrar buluşan Gökhan Töre'nin sol ayağı ile yaptığı ortayı Balıkesirspor savunmasında Bülent Cevahir kafayla uzaklaştırıyor.
57. dakika GOOOOLL Mustafa Pektemek Beşiktaş'ı öne geçiren golü atıyor. Balıkesispor: 0 - Beşiktaş: 1
67. dakika Olcay Şahan'ın sol kanattan gönderdiği uzun pasla ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre topu soluna çektikten sonra yerden şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan dışarı çıkıyor.
80. dakika Sol kanattan Ramon Motta'nın yaptığı ortayı Olcay Şahan, penaltı noktası üzerinde bulunan Mustafa Pektemek'e çıkarıyor. Mustafa Pektemek de topu göğsüyle Oğuzhan Özyakup'a indirmek istiyor ancak araya giren Balıkesirspor savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.
88. dakika Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan'ın yerden çektiği şut kaleci Emrullah Şalk'ta kalıyor.
90+4. dakika Maçın bitiş düdüğü çalıyor. Kartal, deplasmandan 3 puanla dönüyor. Balıkesirspor: 0 - Beşiktaş: 1

İŞTE İLK 11'LER
Balıkesirspor: Emrullah, Okan, Kulusic, Coelho, Bülent, Aykut, Jabbie, A.Santos, Alanzinho, Sercan, Muğdat
Beşiktaş: Tolga, Serdar, Pedro, Sivok, İsmail, Motta, Atiba, Gökhan Töre, Sosa, Kerim, Demba Ba

BAYRAM ENGELİ
Beşiktaş yönetimi Balıkesir deplasmanına başkansız geldi. İkince Başkan Ahmet Nur Çebi, Yalçın Kaya Yılmaz, ile eski yöneticilerden Hüseyin Mican'ın şeref tribününde yer alması dikkat çekti. İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi karşılaşma öncesi tedirgin olduğunu belirtti.
 
İKİ TAKIM TARAFTARLARI BİRLİKTE GELDİ
Beşiktaş'ın ünlü sanatçılarından Neco 10 yıldır ilk kez maça geldiğini belirtti. Serdar Bilgili yönetimine kaçan şampiyonluk nedeniyle kırgın olduğunu belirten Neco "Başkan Fikret Orman takıma hava getirdi. Bilgili yönetimine takıma sahip çıkmadıkları için çok kızdım ve Beşiktaş maçlarına gitmeyi kestim. Fakat eşim ve ailem ile Erdek'te kurban bayaramı nedeniyle karar aldım ve karşılaşmaya geldim. Beşiktaş kongre üyesi olan Neco'ya Balıkesirsporlu taraftarlar forma verirken Neco'da üstündeki Beşiktaş formasını verdi. Ve her iki takımın taraftarları bir arada baç izlediler. Bu arada Balıkesir Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Hasan İmamoğlu Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ile görüşerek Susurlukspor'u pilot takım olarak desteklemelerini istedi. Çebi ise "Susurlukspor taraftarları bize çok yakın. Yakın zamanda alt yapı koordinatörümüz Emrah Bayraktar ile görüşeceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)