E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz3.70 TL seviyesi görülebilir---

3.70 TL seviyesi görülebilir

3.70 TL seviyesi görülebilir
03 Şubat 2017 - 09:34 borsagundem.com

Teknik olarak düşüş kanalı içerisinde hareket eden kurda, satışların devamında kritik 3.7210-3.7080 destekleri izlenebilir

Küresel piyasalarda devam eden FED iyimserliği Dolar varlıklarını aşağı çekerken, genel olarak
gelişmekte olan ülke para birimlerinde yükselişler takip edildi. ABD tarafında dün açıklanan haftalık
işsizlik maaşı başvuruları verisinin beklentileri karşılamasına rağmen, FED’in faiz artırımı konusunda
bekle-gör politikasını devam edeceğini vurgulaması iyimser havayı destekledi ve Dolar bir çok ürün
karşısında zayıf seyrini sürdürdü. Haftalık bazda ise %3 üzerinde değer kazanımı ile TL varlıkları,
Dolara karşı en çok değer kazanan gelişmekte olan ülke para birimi konumunu korudu. Doların
zayıflamasıyla Altın tarafı yükselişini devam ettirdi fakat kritik 1225 direncini geçmekte zorlandığını
gördük. Buna rağmen haftalık kazancının %2’nin üzerinde kaldığını belirtelim.
Euro bölgesinde ise veriler olumlu gelmeye devam ediyor. Dün açıklanan Aralık ayı ÜFE verisi
beklentileri karşılarken, Euro varlıklarında değer kazanımı devam etti ve EUR/USD paritesi güçlü
seyrini korudu. İngiltere tarafında dünkü kritik faiz kararı sonrası Sterlin varlıkları zayıflarken, İngiltere
Merkez Bankasının(BOE) enflasyon hedefinde gerekirse faiz indirimlerinin söz konusu olabileceği
mesajı önemliydi. EUR/USD paritesi dünkü işlem gününde %0.3 primli seyretmesine karşın, GBP/USD
paritesi BOE açıklamalarıyla %1’in üzerinde kayıp yaşadı.
Yurtiçi tarafta ise TCMB’nin aldığı ek likidite önlemlerinin devam ettiğini görüyoruz. TL varlıkları
haftalık bazda Dolara karşı en çok değer kazanan gelişmekte olan ülke para birimi olurken, USDTL’nin
dünkü işlem gününde %1, EURTRY’nin de %0.6 gerilediğini takip ettik. Küresel borsalarda ise genel
olarak yeşil bir tablo hakimdi. SP500 günlük kazancı %0.20 olurken, Nasdaq %15 üzerinde primli
seyretti. DAX endeksi ise kazançlarını koruyamadı ve gün sonuna doğru %0.3 ekside işlem gördü.
Petrol tarafında ise arz dondurma yönünde iyimser beklentiler etkili olmaya devam ediyor. Brent
petrol %0.5 primli seyrederken, ham petrolünde düşüşlerin sınırlı olduğunu söyleyebiliriz. Bugün ise
ABD tarafında açıklanacak Sondaj kuyu sayısı verisi hareketlilik yaratabilir. Haftanın son işlem
gününde, yurtiçi tarafta açıklanacak Ocak ayı enflasyon verisi ve ABD tarafında açıklanacak kritik
Ocak ayı Tarım Dışı İstihdam verisi ön plana olacak.

USDTRY ANALİZİ

Küresel piyasalarda FED iyimserliğinden kaynaklı yükselen gelişen ülke para birimlerine paralel güçlenen TL varlıkları sonrası USDTL tarafında düşüşlerin hakim olduğunu izledik. TCMB’nin ek önlemlerine devam etmesi ve dolar varlıklarında gerileme kur tarafında düşüşleri destekledi. Bugün ise yurtiçi tarafta enflasyon verisi ve ABD tarafında kritik Tarım Dışı İstihdam verisi takip edilecek. Teknik olarak düşüş kanalı içerisinde hareket eden kurda, satışların devamında kritik 3.7210-3.7080 destekleri izlenebilir. Yükseliş durumunda ise 3.7640 direnci aşılırsa, 3.7770 seviyesine doğru alımlar görülebilir.

EURTRY ANALİZİ

TL varlıklarının güçlü seyrine bağlı olarak geri çekilen EURTL kurunda kritik destek noktalarının test edildiğini görüyoruz. Küresel piyasalarda Euro varlıkları yükselse de, TCMB önlemleriyle güçlü seyrini koruyan TL varlıklarının etkisi kur tarafında yükselişleri sınırlandırdı. Bugün ise yurtiçi tarafta enflasyon verisi ve ABD tarafında açıklanacak Tarım Dışı istihdam verisi ön planda olacak. Teknik olarak kısa vadeli düşüş hareketinde olan Euro’da satışlar derinleşirse kritik 4.0150-4.0020 destekleri izlenebilir. Aksi takdirde yükseliş görülürse 4.0365-4.0580 dirençleri gündeme gelebilir.

EURUSD ANALİZİ

Hafta genelinde güçlü seyrini koruyan Euro varlıkları, parite tarafında yükselişleri desteklerken, FED toplantısı sonrası Dolarında güç kaybettiğini görüyoruz. Kritik FED toplantısında kademeli faiz artışı vurgusunun yinelenmesi, küresel piyasalarda Dolar varlıklarını aşağı çekerken, paritedeki yükselişler desteklendi. Bugün ise Euro bölgesinde hizmet PMI rakamları ve Perakende Satışlar verisi takip edilecek. ABD tarafında ise Tarım Dışı istihdam verisi ön planda olacak. Teknik olarak incelediğimizde yükselişine devam eden parite kritik 1.0735 desteği üzerinde kaldığı sürece alımlar görülebilir ve 1.0800-1.0825 dirençleri gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise 1.0735 desteği kırılırsa, 1.0700 seviyesi ön
plana çıkabilir.

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere Merkez Bankasının kritik faiz kararının takip edildiği dünkü işlem gününde, enflasyon hedefine bağlı olarak faiz indirimlerinin gündeme gelebileceği yönünde açıklamalar, Sterlin varlıklarını zayıflattı ve parite zayıf dolara rağmen geri çekildi. Bugün ise İngiltere tarafında Hizmet PMI verisi ve ABD tarafında açıklanacak kritik Tarım Dışı istihdam verisinin dalgalanma yaratması bekleniyor. Teknik olarak incelersek sert satışlar gelen GBPUSD paritesi kritik 1.2465 seviyesini kırarsa, yükseliş eğilimi hız kaybedebilir ve 1.2390 desteği ön plana çıkabilir. Yükseliş durumunda ise 1.2580-1.2650 dirençleri takip edilebilir.

USDJPY ANALİZİ

Japonya Merkez Bankası toplantısı sonrası güçlü seyrini koruyan Yen para birimi, parite tarafında düşüşleri desteklerken, Dolar varlıklarının zayıflaması da yükselişlerin sınırlı olmasını sağlıyor. FED iyimserliği sonrası gerileyen Dolarda bugün ise kritik ABD Tarım Dışı istihdam verisi izlenecek. Verinin seyrine göre parite hareketliliğin artması beklenebilir.Teknik olarak zayıf görünümünü sürdüren paritede alımlar kritik 113.25 direncini aşmakta zorlanıyor. Bu seviye aşılırsa 113.55-114.00 dirençleri izlenebilir. Geri çekilme durumunda ise 112.50-112.20 destek bölgesi ön planda olabilir.

ALTIN ANALİZİ

FED’in kritik faiz kararı sonrası dolar varlıklarının gerilemesine bağlı olarak yükselen Ons altın tarafında dün zirve seviyelerinin aşıldığını görüyoruz. Fakat kritik direnç noktaları üzerinde kalıcı olamayan Ons altında 1225 direncinin kritik olduğunu belirtelim. Bugün ise ABD tarafında Tarım Dışı İstihdam verisi takip edilecek ve sarı metalin yönü açısından belirleyici olabilir. Teknik olarak yükselişini sürdüren ons altında satışlar kritik 1209 seviyesini kırarsa, yükselişi hız kaybedebilir ve 1205-1199 destekleri ön plana çıkabilir. Yükselişin devamında ise 1222-1227 dirençleri izlenebilir.

PETROL ANALİZİ

Büyük petrol üreticisi ülkelerden gelen ılımlı beklentiler petrol fiyatlarını desteklemeye devam ediyor. Haftalık olarak artan stok verilerine rağmen genel olarak petrolün kritik destek noktaları üzerinde kalmaya çalıştığını görüyoruz.

1- Ham Petrol Analizi

Yükseliş eğilimini sürdüren petrolde 54.15-54.40 dirençleri ön plana çıkabilir. Satışların devamında kritik 53.40-52.80 destekleri takip edilebilir. 

2- Brent Petrol Analizi

Teknik olarak bakarsak yükseliş eğilimine devam eden brent petrolde alımlar hızlanırsa 57.25-57.50 direnç bölgesi olarak karşımıza çıkabilir. Geri çekilme durumunda ise 56.40-55.70 destekleri takip edilebilir.

DAX ANALİZİ

Olumsuz gelen Deutsche Bank bilançosuna rağmen endeksin genel olarak güçlü seyrini korumaya çalıştığını görüyoruz. Euro bölgesinde açıklanan verilerinin beklentileri karşılaması endeks üzerinde etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bugün ise Euro bölgesinde açıklanacak Hizmet PMI ve Perakende Satışlar verileri takip edilebilir. ABD tarafında ise Tarım Dışı İstihdam verisi ön planda olacak. Teknik olarak incelediğimizde yükselişini sürdüren DAX endeksi kritik 11595-11550 destek bölgesi üzerinde kaldığı sürece yukarı gitme eğilimi sürebilir. Yükselişin devamında 11708-11780 dirençleri gündeme gelebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)