E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor36 milyon dolarlık boks maçı---

36 milyon dolarlık boks maçı

36 milyon dolarlık boks maçı
27 Şubat 2021 - 10:38 borsagundem.com

Türk boksör Avni Yıldırım'ın Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) süper orta sıklet kemerlerinin sahibi Meksikalı Saul "Canelo" Alvarez ile karşı karşıya geleceği karşılaşma öncesi nefesler tutuldu

18 bin kişinin statta canlı izleyeceği mücadelenin mali detayları da netleşti. Türk boksör Avni Yıldırım, WBC- WBA Dünya Süper Orta Sıklet Unvan maçında şimdiki unvan sahibi Canelo Alvarez’e meydan okuyor. Florida Eyaleti’ndeki Miami Gardens’taki Hard Rock Stadyumu’nda, 28 Şubat Pazar gecesi sabaha karşı gerçekleşecek mücadele Türk boks tarihi adına da büyük önem taşıyor. 

SADECE 1 KEZ KAYBETTİ
Avni Yıldırım, profesyonel boks kariyerinde 23 maça çıkarken 12’si nakavt olmakla birlikte 21 kez ringde galip olan taraftı. Avni Yıldırım ve Canelo’nun bir dönem egzersiz arkadaşı olması da mücadeleyi farklı bir boyuta taşıyor. Rakibi şampiyon Alvarez ise bu zamana kadar sadece 1 kez kaybetti.

TARTIYA ÇIKTILAR
Profesyonel boksör Avni Yıldırım ve Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) süper orta sıklet kemerlerinin sahibi Meksikalı Saul "Canelo" Alvarez yarın Florida eyaletine bağlı Miami kentindeki Hard Rock Stadyumu’nda karşı karşıya gelecekleri müsabaka öncesi tartıldı.

AYAKKABISIYLA İLGİ ODAĞI OLDU
AYAKKABISIYLA İLGİ ODAĞI OLDU
Canelo Alvarez’in tartıya gelirken giydiği ayakkabılar ise gecenin ilginç detaylarından oldu. Boks eldivenleriyle birlikte karşılaşma tarihinin ve isminin yazılı olduğu ayakkabılarıyla tartıya gelen Meksikalı, soğukkanlı tavırlarıyla da dikkat çekti.

18 BİN KİŞİ İZLEYECEK
Mücadele tüm dünyada 200 ülke televizyonlarında canlı olarak ekranlara gelecek. 80 bin seyirci Hard Rock Stadı’nda yapılacak karşılaşmaya, Covid-19 tedbirleri kapsamında 18 bin bokssever alınacak. Tüm dünyada geniş bir hayran kitlesi olan 30 yaşındaki Canelo’nun bokstaki süper yıldız statüsü bilet fiyatlarını da etkiledi.

CANELO KAZANIRSA 35 MİLYON DOLAR, YILDIRIM İSE 1 MİLYON DOLAR KAZANACAK
Dev stadyumdaki maçı en iyi yerden izlemek isteyenler 8 bin doları (57 bin lira) gözden çıkarttı. 2020 yılının ikinci yarısında 37 milyon dolar kazanan Canelo, Forbes’un en çok kazanan sporcular listesinde 30. sırada yer aldı. 28 Şubat’taki maçtan Canelo 35 milyon dolar, Yıldırım ise 1 milyon doların üzerine para kazanacak.

AVNİ YILDIRIM KİMDİR, NERELİDİR?
Avni Yıldırım, 5 Ağustos 1991 tarihinde Sivas'ta dünyaya geldi. Hafif ağır siklet klasmanında yer alan Avni Yıldırım, şu ana kadar çıktığı 23 mücadeleden sadece ikisini mağlup olarak tamamlamıştır. Yıldırım'ın mağlup olduğu isimler İngiliz Chris Eubank Jr. ve Amerikalı Anthony Dirrell olmuştur. 178 kanat açıklığına sahip olan Avni Yıldırım'ın boyu ise 1.82'dir. Aynı zamanda ünlü boksör Avni Yıldırım, MR. Robot lakabıyla tanınmaktadır.

AVNİ YILDIRIM'DAN MAÇ ÖNCESİ AÇIKLAMA
Avni Yıldırım ve menajeri Ahmet Öner, maç öncesinde CNN TÜRK'e konuştu. Menajer Ahmet Öner, Yıldırım'ı 2 yıldır bu an için hazırladığını söyleyerek, "İki senelik sürecin sonunda en büyük zirveye taşıyabildim Avni'yi. Bunu yapabildiğim için çok mutluyum. Avni de bu fırsatı hak ediyor. Hak ettiğini de göreceğiz." şeklinde konuştu.

Avni Yıldırım da, "Hazırlığımızı yaptık. Bu büyük arenada elinden gelen en iyi performansı ringe koyup inşallah halkımızı, milletimizi gururlandırmak istiyorum." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turgay uz28 Şubat 2021 04:43

    Maci nasil seyredeblilrim arkadaşlar

  • Tespit27 Şubat 2021 20:49

    İyi hazırlanmış ve soğukkanlılığını muhafaza ederse neden olmasın?  Bizim bütün  Türk Sporcularının  ortak özelliği teknikten ziyade kondisyon yetersizliğinden kaynaklanan başarısızlıktır. İnşaAllah başarır.

  • Boxing27 Şubat 2021 15:38

    3. Raund anca dayanır avni

  • Ismail yılmaz 27 Şubat 2021 15:30

    Hayatta gerçekçi olmak gerekirse avni 6 veya 7 raund dayanabilirse ki (çok zor) ben avni adına sevinirim,çünkü coreno bir üst siklette dahi rakipsiz, şu önümüzdeki 4 sene Dahi yeryüzünde coreno yu yenecek rakip yok,(tabiki bu benim tahminim,) ama gönül isterki böyle bir boksör biz Türklerden çıksın,😁👍

  • Cengiz özsatan27 Şubat 2021 16:04

    Evet haklısın kardeşim lakin birisi başlatması lazım ve tüm tabuları yıkması gerek....çünkü artık bizim kendimize güvenmemiz ve gerçek kimliğimizi bürünmemiz gerek....şu (..bizden bir şey olmaz..) fikrinden sıyrılmamız gerek....umarım başarır ve insanımıza özgüven kazandırır....saygılar.

  • Atomm27 Şubat 2021 14:29

    Haberde yanlış olan Avni hiçbir zaman canelo ile egzersiz arkadaşı ( nasıl bir tanım ise :)) olmadı. Bilginize iyi araştırın.

  • Necmettin demirci27 Şubat 2021 12:56

    Avni yıldırım kazanacak