E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi3.5 milyar dolarlık ihalede flaş gelişme---

3.5 milyar dolarlık ihalede flaş gelişme

3.5 milyar dolarlık ihalede flaş gelişme
01 Mayıs 2014 - 11:17 borsagundem.com

Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma füzesi ihalesinde sürpriz bir karar verildi.

Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma füzesi ihalesinde dün dolan teklif değerlendirme süresi iki ay daha uzatıldı. Cengizhan Çatal'ın Hürriyet'teki haberine göre Türkiye, Çin ile sözleşme görüşmelerini devam ettirirken, ABD ve Avrupalı silah firmalarından gelen diğer teklifleri de 30 Haziran’a kadar değerlendirecek. Uzun menzilli hava savunma füzesi ihalesinde 3.4 milyar dolarla 1. sırayı alan Çin’in FD-2000 sisteminin ardından 2. sırada Avrupa’nın Eurosam SAMP/T, 3. sırada ise ABD’nin Patriot füzeleri yer alıyor.

RAKİPLER BASTIRIYOR
İddialara göre Türkiye’nin büyük savunma firmalarının kapısını çalan ABD’li Raytheon, Lockheed Martin ile Avrupalı MBDA, Eurosam temsilcileri, “Türkiye, Çin’den füze alırsa bazı alanlardaki ortaklıklarımız biter” notunu iletti. Teklif yenileme çalışmalarının da olduğunu aktaran yabancı firmalar, ortak üretime de Çin kadar olmasa bile girebileceklerini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KSK191201 Mayıs 2014 12:23

    ÇİN DESEN DOĞU TÜRKİSTANDA TÜRK KATLİAMI YAPIYOR, ABD DESEN YILLARDIR EKRAN ARKASINDAN TÜRK KATLİAMI YAPIYOR, AVRUPA DESEN 1.HAÇLI SEFERİNDEN BERİ TÜRK KATLİAMI YAPIYOR. RUS DESEN ERMENİ BELASI İLE TÜRK KATLİAMI YAPIYOR. ARAPLAR DESEN BUNLARDAN DAHA BETER (PAKİSTAN,AFGANİSTAN,LİBYA HARİÇ) TEK YOL TEK UMUT TÜRK BİRLİĞİ TURAN BİRLİĞİ BUNU HALA ANLAMAYANLAR. HA ÇİNDEN ALMIŞIZ HA DİĞERLERİNDEN SONUÇTA TÜRK KATLİAMINA ORTAĞIZ. YAZIKKK...

  • belliydi01 Mayıs 2014 11:55

    o ihaleyi çine kesinlikle verdirmezler

  • miliyeci01 Mayıs 2014 11:33

    Cinliilerle anlaşin.oooo serefsizler yani aabd ve avrupa somurmekten başka bir şey bilmezler.

  • ayyuka01 Mayıs 2014 11:26

    ekonomi süper, üretim süper. kendi bir şey üretmeyip elin yabancısının malını bizim vergimizle alıp övünen, mal destekçilerinin de bak nasıl iyi yönetiliyoruz dediği cahil ülkesi afrikadan başka yoktur kanımca...bir de türkiye var, bir de milletimis kendini dev aynasında görür ya ama aslında gerçek bir halt olmadığıdır...hep istiklal savaşı ve Osmanlı gazı ancak benim şu an gördüğüm toplum Ortadoğu toplumundan farksız değil