E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi340 bin iş, işsiz arıyor!---

340 bin iş, işsiz arıyor!

340 bin iş, işsiz arıyor!
12 Temmuz 2013 - 14:36 borsagundem.com

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Nusret Yazıcı işsizlikle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı tüm işsizleri İŞKUR'a davet etti. Kurumun kayıtlarında 340 bin kişilik açık iş talebi bulunduğunu belirten Yazıcı, "Kurumumuza kayıtlı işsizleri işverenlerin talepleri doğrultusunda bu işlere yönlendireceğiz" dedi.
Genel Müdür Nusret Yazıcı, İŞKUR'un 2013 yılı Ocak-Haziran dönemi resmi rakamlarını açıkladı. 81 ilden gelen verilere göre yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre daha iyi bir performans sergilediklerini belirten Yazıcı, "Yılın ilk yarısında 360 bin vatandaşımızı iş sahibi yaptık. İşe yerleşmelerin 330 bini, yani yüzde 91.6'sı özel sektörde gerçekleşti" dedi.
İş bulmak için İŞKUR'u tercih eden kişilerin sayısında da yüzde 70 artış kaydettiklerinin altını çizen Yazıcı, aynı dönemde 1 milyon 225 bin kişinin Kuruma başvurduğunu bildirdi.
Özel sektörden İŞKUR'a yoğun talep
Vatandaşların yanı sıra işverenlerin de İŞKUR'a ilgisinin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazıcı, şunları kaydetti:
"2013 Ocak-Haziran döneminde İŞKUR olarak yaklaşık 700 bin kişilik açık iş aldık. Geçen yıla göre açık iş sayısını yüzde 86 artırdık. Özel sektörden aldığımız açık işlerin sayısı ise geçen yıla göre yüzde 123 arttı. Açık işlerin 665 bini özel sektörden geldi."
Yazıcı ayrıca, karşılanamayan 340 bin kişilik açık iş talebi için ise çalışmaların sürdüğünü ifade etti. İŞKUR'a kayıtlı işsizler arasından uygun nitelikleri taşıyan kişilerin bu işlere yönlendirileceğini vurgulayan Yazıcı, düzenleyecekleri mesleki eğitim kurslarıyla işgücü piyasasının talepleri doğrultusunda eleman yetiştireceklerinin müjdesini verdi.
2013'ü "Kadın ve Engelli Yılı" ilan ettiklerini hatırlatan Yazıcı, "Ocak-Haziran döneminde 102 bin kadının yanı sıra 20 bin engelli İŞKUR aracılığıyla işe yerleşti. 30 bin kişi ise yurt dışına gönderildi. Aktif işgücü programlarında da iyi bir ivme yakaladık. 2013 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 20 bin kurs açtık. Bu kurslara 77 bini kadın olmak üzere yaklaşık 170 bin kursiyer katıldı" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • not.09 Ağustos 2013 10:20

    kırsal ve kucuk ilçelerde iş kurumunun ne oldugunu bilmeyenler de işsiz oluyor yanı kayıtsız işsizlerde var.. örnek il il hangı yerden ne kdar iş başvurusu var ona baksılar :))

  • Realist13 Temmuz 2013 22:10

    Bence her kadın kocasının yanında çalışıyor gözüksün, zaten SGK kabul ediyor. Zengin kızlar da biraz işsiz insanlarla evlenmeyi kabul etsin. İşsiz insanlar evlenemiyor, onun dışında bir sorun yok aslında. Devlet evlenenelere 10 yıl vadeli kredi açsa o sorun da çözülür.

  • TEKKECİ.13 Temmuz 2013 00:11

    EYYYY arkadaşlar bir millet vekili 17000 tl maaşı beğenmiyor ama nedense bir emekliye 800tl maaşı çok görüyor ve bunun üzerine bu ülkenin milleti asgariücretlen çalışmış yada 850tl mmaşlan yada 1100tl maaşlan iş buluptaçalışmış onların umurundamı bakanları çoğu sadece kendi ceplerini düşünüyor ÖZALIN dediği gibi ölenler öldü kalan sağlar bizimdir hesabı yapıyorlar.başbakanın önceliklen yapması gerektiği tekşey kim olursaolsun önce bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızın insan gibi geçinecek maaşlar almasını sağlamaktır kendilerine gelince anayasa mahkemesinden anında emekli vekillere 6000tl kıyak emeklilik maaşını bağlamayı biliyorlar peki diğer tarafta normal emekli olan bir SSK vatandaşı neden düşük maaşlan geçinmeye çalışıyor nedeni bunların hiçbirinin ALLAHTAN korkusu yoktur.allah korkusu olan insanlar zaten kendivatandaşını ezdirmezler.bizleri günahı çok ama bunların günahları KIYAMET günü nasıl hesap verecekler nasıl izlerden helallik alacaklar bunları hiçmi hiç düşünmüyorlar.sadece birtek şey demek istiyorum insanlara haksızlık yapanların allah binbir türlü BELASINI versin.

  • moussa moussa12 Temmuz 2013 18:23

    velhasıl söylenecek çok şey var ama kimse iyiniyetle durum düzeltme peşinde değil,herkes cukka düzeltme peşinde..helal haram demeden para kazanılıyor.ne huzur,nede bereket var bu ülkede bu yüzden...dertlerde bitmiyor bu ülkenin..terör,yolsuzluk,huzursuzluk,fuhuş,zina,kapkaççılık,cinayetler,trafik kazaları...ne zaman uyanır bu ülke?

  • moussa moussa12 Temmuz 2013 18:17

    devlet sadece ne kadar vergi alabilirim,ne kadar sigorta alabilirim peşinde...bunun için işyerlerinin ve çalışanların öncelikle sağlıklı olması gerekiyor.işkur da meslek edindirme ve işbulma göstermelik.gerçekte ne olabileceği araştırılmıyor.işçi arayan işyerlerinin çoğu sezonluk garson arıyor.yada fabrikada hamal arıyorlar.birde bedava çalışırsan...yeme içmen kar diyorlar.meslek olsa ne olacak?hepsi fiziksel güce dayalı işler.oda işsizlerin içinde yok.yeni gine den adam ithal edilmesi gerekiyor bu işler için..

  • moussa moussa12 Temmuz 2013 18:10

    esnaflığın bir kriteri yok,herkes istediği gibi işyeri açıyor.odalar birliği üye artırmak için herkese heryere işyeri açma izni veriyor.her caddede 100 metrede bir kuaför,ayakkabıcı,çiçekçi,giyimci,lokanta vb.,burada çalışanların ne kadar ücret alabileceğini düşünüyorsunuz?rekabet nedeniyle biri batıyor,biri borçla yaşıyor,biri kapatıyor,diğeri açıyor...keşmekeşlik dizboyu..buradan devlet ne vergi alabilir,nede sağlıklı iş görülebilir..

  • moussa moussa12 Temmuz 2013 18:04

    türkiyede karmaşa dizboyu herkonuda olduğu gibi,işsizliktede böyle.insanlar türkiyede erken yıpranıyor ve 45inden sonra işletmeler işçi beğenmiyor.25 lik adam arıyor.yada garson arıyor...

  • Hasan12 Temmuz 2013 17:47

    Tabi canim ne issizligi, millet is begenmiyor yoksa is cok. Mali dengeler de dort dortluk TL'de risk yok ama iste 'Faiz Lobisi' var bosu bosuna borc maliyetini arttiriyor. Doviz ihtiyacimiz, cari acigimiz da yok, bankalar ortaligi karistirmak icin ihtiyac duymadiklari dovizleri aliyor. Yahudi lobisi, Filistinli musluman kardeslerim ve Basortulu bacilarim. Maduruz da Maduruz. Vay anasini be ne kolaymis Turkiye'yi yonetmek.

  • çalışan12 Temmuz 2013 15:47

    çalışana iş çok ama para yok, 600 liraya adam işe başlıyor, bunların bir çözümü olmalı ve en kısa zamanda da çözüme ulaşmalı

  • metin12 Temmuz 2013 15:44

    Islermi issizleri ariyor issizlermi is arayiyor karisik bir tablo var gercek su millet is begenmiyor bu ulkede bu paraya calisirmi diyorlar sanki cok egitimlilerde egitim yok meslek yok normal iste calismazlar calisana is cok.

  • İşsizlik Azalmaz12 Temmuz 2013 15:00

    11 yıldır sıcak parayla ülkeyi yöneten Akp hükümeti, İstihdamı arttıracak tek bir ciddi Sanayi yatırımı yok. Tabii ki bu ülkede işsizlik bitmez. Her şeyi Çin'den İthal eden bir hükümet zihniyeti, ülkede üretimi, istihdamı bitirdi. Gezi Parkı Direnişiyle beraber SICAK PARA BAHARI bitti...