E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri335 milyon TL'lik satışa danışmanlık yaptı---

335 milyon TL'lik satışa danışmanlık yaptı

335 milyon TL'lik satışa danışmanlık yaptı
29 Eylül 2015 - 17:58 borsagundem.com

Yıldız Holding, içecek şirketlerini ÜNLÜ & Co danışmanlığında sattı

Danışmanlığını ÜNLÜ & Co’nun yaptığı işlemle, Yıldız Holding, ana işi olan atıştırmalık kategorisine odaklanma çalışmaları kapsamında, içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Meyve Suları’ nın %90 hissesini Japon içecek şirketi DyDo DRINCO’ya sattı.
 
Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, Türkiye’nin en büyük holdingleri arasında yer alan Yıldız Holding’in içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Mevye Suları’nın %90 hissesinin, 335 milyon TL karşılığında Japon içecek şirketi DyDo DRINCO’a satılması işleminde danışman olarak yer aldı. Satış sonrasında şirketlerin %90 hissesi DyDo DRINCO, kalan %10 hissesi ise Yıldız Holding tarafından kontrol edilecek.
 
Yeniden yapılanma kapsamında, hisse devri sonrasında şirketler Türkiye operasyonlarını sürdürecek. Cola Turka, Çamlıca, Saka Su, Sunny, Maltana, Eskipazar, Flores ve Link markaları ise DyDo DRINCO çatısı altında tüketicileri ile buluşmaya devam edecek.
 
ÜNLÜ & Co, Yıldız Holding'in dünyanın en büyük ve en köklü bisküvi şirketlerinden İngiliz menşeili United Biscuits'i satın alma işleminde de danışman olarak yer almıştı.
 
ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Global bir gıda şirketi olan Yıldız Holding’in ana işi atıştırmalık kategorisine yönelik odaklanma çalışmaları devam ediyor. Danışmanlığını yaptığımız, United Biscuits'in satın alınması ve Ak Gıda’nın çoğunluk hisselerinin Fransa’nın gıda devlerinden Lactalis Group’a satışı işlemleri de bu vizyon doğrultusunda gerçekleşmiştir. ÜNLÜ & Co olarak Yıldız Holding'in danışmanlığını yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. Japonya içecek pazarının en önemli oyuncularından biri DyDo DRINCO’nun AR-GE uzmanlığını satın alınan şirketlere aktaracağına inanıyoruz.”
 
1975 yılında kurulan Japonya merkezli içecek üreticisi DyDo DRINCO, Japonya içecek pazarının en önemli oyuncularından biri.  Şirket, global sektör tecrübesi, AR-GE ve satış-pazarlama uzmanlığı ile hem mevcut şirketlerin hem de markaların, yeni yatırımlar ile daha da büyümesine katkı sağlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)