E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem31 ile yönelik giriş-çıkış kısıtlaması uzatıldı---

31 ile yönelik giriş-çıkış kısıtlaması uzatıldı

31 ile yönelik giriş-çıkış kısıtlaması uzatıldı
03 Mayıs 2020 - 14:52 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı, 31 ilde uygulanan giriş-çıkış yasağının süresinin uzatıldığını açıkladı

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 18 Nisan'da 81 ilin valiliğine gönderilen "Şehir Giriş/Çıkış Tedbirleri" konulu genelgeyle, 30 büyükşehir ile Zonguldak'a kara, hava ve deniz yoluyla yapılan tüm giriş/çıkışların bugün saat 00.00'a kadar sınırlandırıldığı hatırlatıldı.

Koron avirüs tedbirleri kapsamında 31 ilde uygulanan kısıtlamanın, 4 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında değerlendirileceği ve tedbirin kapsamına ilişkin karar alınacağı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Değerlendirme ve karar süreci ile kısıtlamanın bitiş saati arasında tedbirlerin devamlılığı için Bakanlığımızca 81 valiliğe gönderilen genelgeyle 31 ilimizdeki kara, hava ve deniz yoluyla (toplu ulaşım aracı, özel araç) yapılacak tüm giriş/çıkışlara ilişkin kısıtlama, daha önce belirtilen usul ve esaslara göre 4 Mayıs Pazartesi günü saat 00.00'a kadar uzatılmıştır. Bu illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın (istisnalar hariç olmak üzere) bu süre boyunca illerinde kalmaları esas olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde verilecek karar doğrultusunda 4 Mayıs Pazartesi günü 31 ilimize ilişkin şehir giriş/çıkış kısıtlaması tedbirinin kapsamı ile ilgili bilgilendirme kamuoyuna yapılacaktır."

Açıklamada, uzatma kararına ilişkin valiliklerce gerekli önlemlerin alındığı vurgulanarak, "Tedbir kararına uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanun'un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır." ifadesine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gazeteci04 Mayıs 2020 09:04

    bir gazeteci hasta bir abimizi bulsun. isim kimlik vermesin ves sitemi denesin. en güzeli bu  olur. A haber yaparsa önceden haber verecektır :D  yada devlet izin alamları özel olarak alasın yaşadığı sorunları sorsun ve iyileştirme yasın sistemde. geri aramalarla sorunlar çözülür. sanki hepsiburada sitesinden mal aldın ürün kagoya gitti  hal geldi ha gelecek tarzında bir süreç yaşanıyor. ha gelıyor. yok kargolandı yok daığıtım yok bilmem nerde. aynı süreç izin sisteminde olmamalı. 5 dk iş çözülmeli.yok çalışma saatleri bilmeme ne yok memeur işi yoğun. sağlık bu sağlık

  • Kerim03 Mayıs 2020 23:38

    4 mayıs saat 00.00 birazda yarim saat sonra başlayacak şehirler arası yolculuk serbest mı olacak yoksa 4 mayıs 23.59 a mı uzatildi

  • ..03 Mayıs 2020 21:16

    +65 olan hasta bir abim için yaşadıklarımı anlatıyorum. pazar günü internetten refakatçı olarak şehirler arası yol iznine başvurdum. e devletten girdim. herşeyi doldurdum2 örnek ekledim onayladım. vay be ne gelişti sistem dedim... çarşamba yol izni alacam... neyse... pazartesi saat :13 den sonra aradılar. telefonla efendim, sağlık için yol izni istediniz. bana belge verin, sms randevu gönderdim inceleyin dedim. yok. illa belge olacak.  neyse, belge almak için özel doktora çıktım. çünkü devlette kimse belge felan vermıyor. felefon kapanıyor. özel hastaneye çevirdim işi. oradanda özel muayeneye ye geçtik. anca öyle doktor imzalı kaşeli bir belge gönderdi. onu ekledım onlıne sisteme... salı gunu oldu. saat 11 felan aradılar. gelin ilgili kaymakamlığa kimlikleri getirin. sms geldise onay izni gelin. yoksa gelmesin. o gun sms geldi. gittim butun bilgileri gene soyledım ve elle yazdıkları belgeyi aldık. aradan 2 gun geçti. yani elektronık denıyor, yaşananlar bular. 

  • mantık ?04 Mayıs 2020 09:02

     özel doktor özel muayene derken 500 tl para çıktı cepten. aynı belgeleri hem internete ekledık. hem elden gene verdik. interntten zin çıkmayınca elden izin aldık. aynı eski sisteme dondu. parası olmayan zaten geri çevriliyor. gititğimde her ay kemateropi gpren bir hasta vardı izin çıkmamış. izin alamıyor kavga edıyordu orada. konuşturma beni. başka şeylerde gordum. neyse. sonrasonda hasta insanlar yoldan çevriliyor taa km lerce geri gelıyor. kiminin özel otosu yok izin almış taksıyede izin almaya gelıyor. ama sgk lı çalışan  bri x şehirden y şehre geçiyor. bazı hastalar sahte çalışma yapmış sgk lıyım işyerine gidiyorum diyor. sistem çalışmıyor. elektonık olmadan önce elle 5 dk da oluyordu şuan 48 saatte memur mesaisi onay vermeden olmuyor. 2 gunde izin çıkıyor acil işin varsa  paran yoksa evde beklersın. torpil arıyor insanlar artık.

  • mantık03 Mayıs 2020 23:16

    Ne bekliyorsun?  Olağan üstü günler yaşıyoruz.  Her şey şip şak olacak diye bir şey yok.  O kadar rahata alışmışsınız ki hemen ciyak ciyak!  İşte bu sebepten bir türlü kafanız basmıyor. 18 sene önce saat 04:30 da başlayan ssk kuyruklarını  eczane ve ilaç kuyruklarını,  bir yaşasaydın böyle bayağı zorluk çekmiş adam pozlarına yatıp uzun uzun anlatmazdın.   Şundan çok eminim ki hayatında bu ülke ve insanları için kolunu kıpırdatmayan tatilci, kayakçı tipler müthiş bir yalan furyası ile şişirilme gayretinde!  Bu çok büyük ve aşağılık bir yalanlar silsilesine kanmayın!  Bedeli çok acı olur.  Türk Milletinin basireti bunları aşar fakat seviyesizlik çok kötü!

  • Nihat03 Mayıs 2020 20:43

    Galiba konu yanlış anlaşılmış!  Herkes işine gidecek!  Şehirler arası yolculuk yasak!  O da bahse konu olan iller için geçerli!  

  • ismet kahraman03 Mayıs 2020 19:56

    parça parça sokaga cikma yasagimi olur memurlarinin mesaisi olmadigi zaman sokaga cikma yasagi biz calisamiyoriz karantina suresi 14 gün diyorsunuz neden ozaman 20 gün tek seferde yapmıyorsunuz her hafta sonu sokaga cikma yasagi var 30 büyükşehirde var 50 il de yok madem sokaga cikma yasagi yapacaksin ulke genelinde ver tek seferde yap borcumuz harcimiz var siz mi ödeyeceksiniz borcumuzu

  • Nihat03 Mayıs 2020 20:41

    Sokağa çıkma yasağı değil;  Şehirler arası bahse konu olan illere  yolculuk yani giriş çıkış yasağı  uzatılıyor. Konuyu iyi anlayın.

  • Eskici03 Mayıs 2020 17:19

    Büyük devlet büyük fikirler büyük adamlarda çıkar iyiki varsınız ..siz olmasanız nasıl kurtulur bu devlet bu millet ac susuz perişan oluruz allah size yardim etsin

  • CAN03 Mayıs 2020 16:03

     İTALYA İSPANYA GİBİ ÜLKELER BİLE GEVŞETİYOR İNSANLARA EKENOMİ DAHA ÖNDE GELİR ÇOLUK ÇOCUKLARINA EKMEK GÖTÜRECEK KAPATALIM DEMEK KOLAYDA BU İNSANLAR NASIL YAŞAYACAK.

  • Fhr03 Mayıs 2020 17:36

    Açlıktan öleni daha duymadık ama covid 19 dan 3336 kişi öldü ..iyi kötü bir ekmek parası da veriyorlar ..daha çok şeyde yazarımda neyse..

  • mustafa03 Mayıs 2020 16:50

    adamların umrundamısın ? aç mısın tok musun . adamlar geçmişler memleketin başına istedikleri gibi yiyor içiyorlar

  • AK03 Mayıs 2020 15:47

    Bu iş bayram sonu da dahil uzat gider.