E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem31 ilde sokağa çıkma yasağı resmen başladı---

31 ilde sokağa çıkma yasağı resmen başladı

31 ilde sokağa çıkma yasağı resmen başladı
11 Nisan 2020 - 00:06 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağı resmen başladı

İçişleri Bakanlığınca 2 gün süreyle il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından İstanbul'da yaşanan yoğunluk sona erdi.

Sokağa çıkma yasağının açıklanmasının ardından fırınların ve gıda malzemesi satılan iş yerlerinin önünde kuyruk oluşturan vatandaşların bazıları, 00.00 itibarıyla evlerine döndü. Bazı yerlerde de polis, sokağa çıkma yasağı başladığı anonslarıyla vatandaşlardan evlerine dönmelerini istedi.

Polisin zaman zaman sokak ve caddelerde bulunan vatandaşları, evlerine dönmesi konusunda uyarıları devam ediyor.

Polisin uyarılara başlamasıyla birlikte sokak ve caddeler de sakinleşti.

Başkentte Metro ve Ankaray seferleri durduruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağı nedeniyle hafta sonu Metro ve Ankaray seferlerinin yapılmayacağını bildirdi.

Belediyeye ait Ankara Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi (EGO) Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iki günlük yasak nedeniyle otobüs seferlerinin de kısmi olarak uygulanacağı açıklandı.

Sokağa çıkma yasağından istisna tutulan meslek gruplarındaki vatandaşlar için otobüs seferleri, 07.00-09.00 ve 16.30-19.30 saatleri arasında hizmet verecek.

Tekirdağ'da sokakların boşaldı

Yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından Tekirdağ'da sokakların boşaldığı gözlendi.

İçişleri Bakanlığının genelgesinin ardından özellikle Tekirdağ'ın Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu ilçeleri ile kent merkezindeki Köprübaşı mevkisinde yoğunluk oluşturan vatandaşlar, evlerine döndü.

Polis ekipleri yasağın başlamasının ardından sokak ve caddelerde denetim yaptı.

Sokağa çıkma yasağına uymayanlar hakkında adli ve idari işlem yapılacak.

Bursa, Eskişehir ve Balıkesir'de sessizlik hakim

Bursa, Eskişehir ve Balıkesir'de, İçişleri Bakanlığınca 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağının ardından sessizlik hakim oldu.

Bursa'da kent merkezi ve mahallelerde yasağa uyan vatandaşlar, market ve alışveriş merkezlerinde oluşturdukları yoğunluğun ardından evlerine döndü.

Vatandaşların, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirlere uymasıyla sokaklar sessizliğe büründü.

Eskişehir'de İki Eylül Caddesi, İsmet İnönü Caddesi ve Eti Caddesi de sessizliğe büründü. Polis ekipleri cadde ve bulvarlarda önlem aldı. Sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmadığını denetlemek için ekipler yaya ve araçlarla devriye gezdi.

Balıkesir'de de kent merkezinin normalde yoğun olan bölgelerinden Ali Hikmet Paşa Meydanı, Milli Kuvvetler Caddesi ve Anafartalar caddelerinin yasağın ardından boşaldığı gözlendi.

Öte yandan polis ekipleri ve bekçiler, kentte devriye gezerek kontrollerini sürdürüyor.

Bursa'da hafta sonu metro seferleri durduruldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağı nedeniyle hafta sonu metro seferlerinin yapılmayacağını duyurdu.

Belediyeye ait Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliğinin (BURULAŞ) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iki günlük yasak nedeniyle otobüs seferlerinin de kısmi olarak uygulanacağı açıklandı.

Sokağa çıkma yasağından istisna tutulan meslek gruplarındaki vatandaşlar için otobüs seferleri hizmet verecek.

Adana, Mersin ve Hatay'da vatandaşlar sokağa çıkma yasağına uydu

2 gün süreyle il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından Adana, Mersin ve Hatay'da kent merkezleri boşaldı.

3 şehirde de vatandaşlar sokağa çıkma yasağına ilk dakikalardan itibaren uydu.

Adana'da ana arter ve caddelerin saat 00.00'dan sonra boşaldığı görülürken, polis ekipleri sokağa çıkma yasağının başladığını, uymayanlar hakkında idari işlem yapılacağını anons etti.

Ekipler, açık iş yerlerinin sahiplerini de uyardı.

Mersin'de sokağa çıkma yasağının başlamasıyla meydanlarda sessizlik hakim oldu. Mahalle ve sokaklarda araç ve yaya trafiğinin olmadığı görüldü.

Kentte polis ekipleri ve bekçiler çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay'da da kent merkezi ve mahallelerde vatandaşlar evlerine kapandı.

Antalya

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından Antalya ve Muğla'da sokakların boşaldığı gözlendi.

İçişleri Bakanlığının genelgesinin ardından Antalya kent merkezi ve ilçelerde özellikle market, fırın ve akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturan vatandaşlar evlerine döndü.

Cadde, sokak ve meydanların boş olduğu gözlendi, araç yoğunluğu da azaldı. Polis ekipleri, yasağın başlamasının ardından devriye gezerek cadde ve sokaklarda bulunanları evlerine gönderdi.

Sokağa çıkma yasağına uymayanlar hakkında adli ve idari işlem yapılacak.

Muğla

Muğla ve ilçelerinde sokağa çıkma yasağına halkın büyük çoğunluğunun uyduğu görüldü. Yasağın ilk dakikalarında evine gitmeye çalışanlara, polis ekiplerince vakit kaybetmeden dönmeleri için uyarı yapıldı.

Polis ekipleri, sessizliğin hakim olduğu kent merkezindeki ana caddelerde devriye görevi yaptı.

Erzurum

Sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından Erzurum'da sokak ve caddelerde yaşanan yoğunluk sona erdi.

Yasağın açıklanmasının ardından fırınların ve gıda malzemesi satışan iş yerlerinin önünde kuyruk oluşturan vatandaşlar evlerine döndü.

Polis ekipleri ana arterler ve ara sokaklardaki devriye görevlerini sürdürüyor.

Sakarya

Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak'ta, İçişleri Bakanlığınca ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağının ardından sessizlik hakim oldu.

Sakarya'da, kentin en işlek olduğu Atatürk Bulvarı ve Çark Caddesi ile ana arterler ve sokakların boş olduğu görüldü.

Polislerin devriye attığı sokak ve caddelerde vatandaşların, market ve alışveriş merkezlerinde oluşturdukları yoğunluğun ardından evlerine dönerek yasağa uydukları gözlendi.

Kocaeli

Kocaeli'de, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağının ardından kentteki cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Polis ekiplerinin, kentin işlek yerleri ile ara sokaklarda devriye attığı görüldü.

Sokağa çıkma yasağının başlama saatine yakın bazı vatandaşların telaşla evine gitmek istediği gözlendi.

Öte yandan kentteki camilerden yapılan anonslarda, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu geceden itibaren iki gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bu süreçte fırınlar açık olacak ve fırıncılar mahallelere ekmek getirip sizlere ulaştıracaktır. Sağlınız için lütfen evlerinizde kalınız."

Zonguldak

Kentte yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu Gazipaşa Caddesi ile Madenci Anıtı önünde sessizlik hakim oldu.

Yasağa ilk dakikalardan itibaren uyan vatandaşlar market, fırın, manav ve bakkallarda oluşturdukları yoğunluğun ardından evlerine kapandı.

Boş olduğu gözlenen cadde ve sokaklarda, polis ekiplerinin denetimlerini sürdürdüklerini görüldü.

31 ilde 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi

 

Yasağın ardından vatandaşlar sokağa akın etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Garantili geçiş11 Nisan 2020 06:26

    Öyle kaygısız ve cahiller ki insan hastalık tedirginliğinden bu kadar yemek düşünür mü ? Vücudunun ihtiyacı kadar ye yeter. Zaten spor yok, egzersiz yok. Yok illa cips yiyecek, kola içecek, gıybet iftira edecek, boş konuşacak, işe yaramaz filmler, programlar izleyecek. Normalde insanın az yemesi lazımken camışlar karantina günlerinde bile her zevkten tatmak istiyor. Ben biliyorum sizin hakkınızın hangi uzuv olduğunu. Allah ben bunların çoğunu cehennem için yarattım diyor gerçekten çoğu sadece tüketim meraklısı, bencil, işe yaramaz insanlar. Kitap okumak yok, hayatta ben naptım kişisel muhasebesi yok, tabiatı nasıl korumalıyız diyen yok.

  • Ptt kargo calisani11 Nisan 2020 03:35

    Boşa konuşma, millet kapısına biz gidince nerdeyse tüfekle vurucam sanki biz virüs dağıtıyoruz Bu millete hizmet değil bu zamanlarda başka bi şey lazım Madem bu kadar canınız kıymetli beden o.kadar sipariş veriyorsunuz be

  • Ptt kargo calusani11 Nisan 2020 01:55

    Ptt kargo çalışanı olarak bu uygulamada ondan olarak sokak köpeğinden farkımız olmadığımızı bo.kez daha gösteren sayın yetkililer sizlere diyecek sözüm yok.

  • Önce ben değil biz11 Nisan 2020 02:28

    Bizde çalışıyoruz ama kendimizi ne köpek yerine koyuyoruz nede şikayet ediyoruz. Bu düşünce biçimidir insanları bu hale getiren. Bencillik

  • Aslan11 Nisan 2020 01:31

    Ne sabırsız millet oldunuzki hastalık kol geziyor seni iki paket sigara kurtaracak mi içmeden duramıyorsun yuh size yuh.

  • Türkoğlutürk 11 Nisan 2020 18:53

    En komiği benzin kuyruğu

  • Misafir11 Nisan 2020 02:49

    J keşke sigara olsa adamlar kola almış ve en çok satılan ürün 5 kg yağ gülermisin ağlarmısın 2 günde 5 kg yağı ne yapacan ya