E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem31 ilde 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi---

31 ilde 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi

31 ilde 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi
10 Nisan 2020 - 21:50 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığınca bu geceden, 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehirle Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi

İçişleri Bakanlığınca, bu geceden 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta, il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu geceden itibaren 12 Nisan saat 24.00'e kadar Zonguldak ile büyükşehirler Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da il sınırları içinde vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı.

Valiliklere konuyla ilgili genelge de gönderildi.

SOYLU: TELAŞA GEREK YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sokağa çıkma yasağı, pazardan itibaren devam edecek diye telaş söz konusu olmasın. Pazar saat 24.00 itibarıyla bitecektir." açıklamasında bulundu.

Soylu, "Milletimizin telaşı var bunu da normal karşılıyorum ama bu telaşa gerek yok. Yarın fırınlar açık, kendi araçlarıyla ekmek dağıtabilecekler." ifadelerini kullandı.

Soylu şunları söyledi: "Marketlerde veya birtakım fırınlarda oluşturulan bu kalabalığa gerek olmadığını, herkesin sakin olması gerektiğini ifade ediyorum." 

Yasağın ardından vatandaşlar sokağa akın etti

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA İLİŞKİN DETAYLARI AÇIKLADI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına birçok tedbir kararı alınarak hayata geçirilmiştir.

Bu kapsamda ilgi Genelge ile alınan son tedbirlerden olan, büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak ili için şehir giriş-çıkışlarının 15 gün süreyle geçici olarak yasaklanması kararlaştırılmıştı.

Alınan tedbirlerin bulaşın yayılım hızına olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak ili kapsayacak şekilde, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddesi uyarınca il valileri tarafından aşağıdaki ek tedbirlerin alınması gerekmektedir;

Bu kapsamda;

1- 10.04.2020 tarihi saat 24:00'den 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında aşağıda belirtilecek istisnalar hariç olmak üzere Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanacaktır.

2- AÇIK OLACAK İŞYERİ, İŞLETME VE KURUMLAR

a) Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,
b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı işyerleri,
c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,
d) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)
e) Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,
f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Tüpraş, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)
g) PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,
h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri,

3- İSTİSNA KAPSAMINDA OLAN VATANDAŞLAR

a- Bu genelgenin (2) numaralı başlığında yer alan “Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda” yönetici, görevli veya çalışanları,
b- TBMM çalışanları,
c- Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar,
d- Acil çağrı merkezler çalışanları,
e- Birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar,
f- Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar,
g- Ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar,
h- Gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar,
i- Yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanları,
j- PTT, kargo ve su dağıtım şirketi çalışanları,
k- Demirçelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten işyerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan
l- Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar,
m- Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar,
n- Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar,
Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşların evlerinde kalması esastır.
Daha önceki Genelgeler kapsamında düzenlenmiş olan (sağlık ve cenaze için verilen hariç) seyahat izin belgeleri (yola çıkmış olanlar hariç) Pazartesi günü geçerli olacaktır.

Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda;  Gereğini önemle arz ve rica ederim" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (68)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gram pide11 Nisan 2020 16:46

    Şu çomarlara baksana çoğunda maske yok. Kola cips alacağım diye sıraya girmiş. Günde 5 somun yemeyin mala döndünüz zaten kafanız bir halta basmıyor cahiller. Selçuklu atalarımız ve peygamber efendimiz gibi günde 2 öğün ve az yiyin cehennem odunları. Zevk, rahat düşkünlüğünden napacaklarını şaşırmışlar. Bizim gibi yoğun, riskli işlerde çalışsalar evde oturun demek tatil gelir. Ama bunlar boş beleş insanlar oldukları için canları sikiliyor.

  • ve11 Nisan 2020 18:40

    Saray mutfağı ile ramazan aylarında övünen partilileriniz, bazı yeni nesil gençleri olumsuz etkiliyor. : )

  • muhahaha11 Nisan 2020 16:33

    Suriye'ye askeri operasyon yaparkan herkeslere 7 gün önceden haber veriyorsun... korena salgını var, milletine sokağa çıkma yasağı uygulayacaksın, 2 saat önce haber veriyorsun. İşin vahimi, gece valiliklere gönderdiğin genelgeli karar tarihide ayın nisanı yanı 24 saat öncesi oluyor...  24 nisanda kuluçkadan uyanan virüsli insanımız olma inşallah. Yazık, vergi veren, devletten 5 kuruş yardım almayan, hatta kampanyalara 10 tl vb. bağışlayan, işsiz kalsa da kendi kendine geçinen bu şerefli onurlu millete yakışmayan saçmalıklar bunlar... Başka bir ülkede olsa, görevinden alırlardı. Halk sağlığı ile oynamak çok ağır yaptırım cezası olan bir durum.

  • ..11 Nisan 2020 14:58

    2 saatlik kuyruklarla, 1 aylık temizlikler yok oldu. Belediye anons yapıyor, her yeri yıkadık. detarjanlarla dezenfekte ettık. hergün hergün, planlı programlı temizlik yaptık. Kontrollu davrandık yaşlılarımızın evlerine hizmet götürdük. onları evde tuttuk. yolları kontrollu açtık bazen kapattık. tutamaçları, araçları, çöpleri, oturma yerlerini söktük vb. vb. bizlerin 1 aydır geceli gündüzlü çalışmalarımızı hiç ettiler. 2 saatte bütün yaptıklarımızı yok ettiler diye... Belediye başkanı kızmış, köpürüyor. Haberimiz olmayan işlerle bizlerin kötülüğünü mü istiyorlar diye... Ben adayda olmam, başkanda seçilmem  ama, emeklerimizin ve can güvenliğimizin hiç edilmesi karşısında susmam diyor... aynı tehdidi evime ve çocuklarıma götürmek istemem. Çalışmalarımızı yok etmek isteyenleri zaten millet biliyor... 

  • Öztürk11 Nisan 2020 14:26

    Haftanın iki günü çıkmayı yasakla hafta içi yasak kalksın oh ne ala memleket işinize geldiği gibi dizayn edin böyle saçmalık olmaz ya bir haftayı komple yasaklarsın yada iki gün için yasak yapamazsın böyle adalet olmaz seçimleri iple çekiyorum ve bu yasağı iki saat kala yaparak milleti telaş işinde iç içe sokarak sağlık suçunu işlediniz tebrik ederim

  • ......11 Nisan 2020 11:07

    Nasılsınız borsacılar. Korkmayın borsalar açık. Burada yorum yazıp borsacı olmayan yoktur herhalde. Pazartesi borsa çıkarsa keyfiniz yerine gelir. Devletin işine karışmayın, siz işinize bakın. Temel ve teknik analiz öğrenin, kredili ve borçla sakın borsaya yatırım yapmayın. Hele hele kulaktan duyma yorumlarla hisse seçmeyin. Eğer böyle yapmazsanız yatırımcı değil batırımcı olursunuz. Sonra zararı kurtarayım diye o hisseden bu hisseye zıplarsınız. Devletin koyduğu kurallara uyun, gerisine karışmayın. Devlet her zaman vatandaşının iyiliğini ister. Bir şey yasak diye çiğnemeye kalkmayın. Hepimiz aynı gemideyiz, gemiyi ayakta tutmak hepimizin görevi

  • Miii11 Nisan 2020 19:21

    Borsayı çaktılar millete bi daha geçirecekler yakında kafalarına. Devlet ciddiye almıyor ki olayları, halk ciddiye alsın biladel.

  • ah be reis..11 Nisan 2020 09:38

    Otobüs firmalarında faiş zamlı taşımalar var. Tv dede çıktı. Neden böyle dedim ? biri var o işlerde, firmaları tatilde şuan. ya minübüz kullanılıyor.  yarısı boş gidiyor araç dedi. ama, güzergah izni kontrol edenler, taban ve tavan fiyat uygulayabilir. nasıl dedim ? 5 bilir kişi ile tavan fiyat uygulanır, otobüscü muavinde devlet rakamını uyguluyorum diyebilir. mileelt ve firmalar birbiri ile tartışmakdan  iş yapamıyor diyor. ataması olanlar var, memurlar, askerler, uçaklar iptal oldu. kara yolu ile yetersiz ve denetimsiz. her yerde polis kontrol yapıyor, 1 maliyeci kontrol etmiyor diyor. Demekkid evlet işelerliğini toplu şehirler arasında kaybetmiş durumda. kanun koyucular bu alandan haberi yok. Kötü yönetim malesef bu alanda çözüm bekliyor. yetkisi  olanlar, çözüm üretmiyor.

  • ..11 Nisan 2020 09:26

    Sağlıkçı Tv den izlerken ağlıyordu. Biz 1 vaka için onca önlem alıyoruz. Bu hastalık nefesi tıkıyor. ağrılar veriyor. İnsanlar kurallara uymaya gayret ederken, alınan siyasi karar yüzüne emeklerimiz boşa gidiyor diye. Sağlıkçıların 7/24 nöbetlerine, yazıkdır günahdır. 1 oy için 40 milyonu 2 saat sokaklara döktünüz.

  • .....11 Nisan 2020 14:09

    Maalesef insanlar hastalığı önemsemiyor. Herkeste bana bir şey olmaz havası var. Nasıl ki trafik kurallarına polisi görene kadar uymuyorsak, birilerini başımıza dikmezlerse buna da uymuyoruz. Kimse 2 günde açlıktan ölmez. Millet tekel bayii önünde sıraya geçmişler. Bu kadarına da pes artık

  • Haluk11 Nisan 2020 08:46

    Ptesi acilista panik satıslar baslar

  • Kaçan Grup11 Nisan 2020 08:45

    iki saat kala sokağa çıkma yasağı var diyorsun başka detay yok, sonra bazı vatandaşlar sokaklarda, ondan sonra şunlar muaf diyorsun, belediyelerin haberi bile yok, üstelik çok geç kalmış bir karar. nasıl oluyorda bu kadar kötü yönetim oluyor. sebebi kibir zihniyetidir. ben her şeyin en iyisini bilirim, ben hiç hata yapmam zihniyetidir.

  • haha11 Nisan 2020 08:44

    kirayı, faturaları ödesinler. 1 yıl sokağa çıkmam. ekmek yok, su yok, o yok bu yok. para yok iş yok ne olacak ? para kazanmak için sokağa çıkılacak. Yasak gelse ne olur? ceza kesilse zaten ödeyecek durum yok. Ya sokağa milletin içine görseler, dertleri bilmediklerinden, çözüm üretemez oldular. Seçimlerde de millet zaten faturayı kesecek. Sandılar ki, korona olaylarını siyasi yatırım seçim mevzularına döndürürüz. CAN  ve YAŞAM olayları işin içine girince, devletin asli görevlerini yapmadığını düşünüyor. 5 maske  maliyeti 40 kuruş. 1 bardak kolonya maliye 2 tl koskoca devlet koronada bunları önlem diye dağıtıyor ve anlatıyorsa, İstifalar çok olmalı. millet fatura iptali, sıcak paraya ulaşum, kimseye el açmadan helali ve alın teri ile gıdasını almak istiyor. Bunlar ise milletin cebindekini faturalarla tahsil edip, kurdukları dernek ve vakıflarla karnınızı doyurcam ben diyor. Strateji yanlış,Yiğidi 1 dilim ekmeğe kuru soğana muhtaç etmeye çalışıyorlar  

  • A. A.11 Nisan 2020 08:10

    Büyükşehir başkanlarına niye haber verilecekmiş. Onlar da kim oluyor. Süleyman Soylu seni tebrik ediyorum. Önün açık olsun. Zor işlerle uğraştın. İki ayaklı virüslerle mücadele ettin. PKK'yı bitme noktasına getirdin. Fetö ile mücadele ediyorsunuz. İnşaallah bu virüsü de yeneceğiz. Allah yardımcınız olsun.

  • yunus11 Nisan 2020 12:59

    A.A.  Yeğenim  senin  aklın  ermez  bu  işlere. Yazmadan önce Yerel Yönetimler Kanununu  oku.  Sonra  yaz. Karnından  konuşma.

  • 2 saat11 Nisan 2020 07:59

    2 saatte, küçükleri ve büyükleri bir talimat ile dışarıya döken, çıkarkan, korona virüs dağılmasın diye verilen emekleri ve bir çok yerde ekmek, su, sigara, gıda, temizlik ürünleri, kadın hijyen ürünleri,bebek ürünleri, süt, yumurta vb. ürünler kuruğuna soktunuz. küçük binalara onlarca insanı tıktınız. yasak başlayınca da anons yapıp aAaa, fırınlar açık, sucular açık diyerek milletle alayda ettiniz. siyaset için, halk sağlığını 2.plana attınız. Dışarı çıkmayanları bile dışarıya çıakrtıp o kuyruklara koydunuz. Farklı hastlaık olanlar bile kuyruklar. Maske satışı olmadığından bir çok kişi Tv lerde görüp maske gelecek diye zaten almadı. Gece ani bir durumda, maskesiz bir çok kişi görmüş olduk. Beceremiyorlar. Yapamıyorlar. Anlamıyorlar. Kendi çoluk çocuklarına gösterdikleri itina ve özveriyi, güvenliği, MİLLETİNE GÖSTEREMİYORLAR. Bence istifa etmeli ilgili hatayı yapan her kim ise. 1 kişiden 16 kişiye geçer deniyor. dün 20 milyon sokağa aynı anda çıktı ? ne olacak ?

  • vatandaş11 Nisan 2020 07:49

    tek kelimeyle rezalet ,yönetilmiyor ,yönetemiyor,kargaşa ,kaos bunlar milletle dalga geçer gibi,evde kal nasıl  topluca sokakta olur işte böyle. ülkede yaşayan insanlardan esirgenen sağlık malzemeleri 40 tan fazla ülkeye yardım gönderiliyor ,aklınca büyük ülke havası reklam ,aklımızla alay ediliyor sanki.

  • ......11 Nisan 2020 14:05

    Kargaşayı senin gibi hiçbir şeyden memnun olmayanlar çıkarıyor. Devletin her yaptığına karşı çıkıyorsunuz. Doğruya da yanlış, yanlışa da yanlış diyorsunuz. Artık şirazeniz kaymış kıskançlık ve hasetten. Sizin işiniz Nasrettin Hoca nın eşek işine benziyor. Eşeğe çocuk biniyor, çocuk eşeğe binmiş yaşlı adam yürüyerek gidiyor deniyor . Nasrettin Hoca biner, çocuk yürüyor yaşlı adam eşeğe binmiş deniyor. İkisi biner, eşeğe yazık deniyor. İkisi de bilmiyor eşek boş, ikisi yürüyerek gidiyor deniyor. Senin gibiler aynen böyle. Ağzınız torba değil ki büzelim. Devlete böyle saldırıyorsunuz ya şunu çok merak ediyorum. Siz evinizi hakkıyla yönetebiliyor musunuz. Merakım şundan kaynaklanıyor. Çevremde senin gibi her şeyi eleştirip evine ekmek götürmemiş, çocuğundan habersiz bir sürü kişi var. Ondan merak ettim

  • Seçmen11 Nisan 2020 01:19

    Böyle bir karar alınıyor ve bu karardan CHP li büyükşehir belediye başkanlarının haberi yok. yazıklar olsun size!!! Tam da soylu ya yakışır hareketler...

  • Ak ak ak11 Nisan 2020 01:15

    Şu yasak bi bitsin millet bahçesinden cikmayacam

  • ..11 Nisan 2020 00:36

    Korena baya dağılmıştır 4  satte... 2 gun bizlerde korenada dinlensin 12 gun sonra Allah kerim : ))

  • Şaka gibi ülke11 Nisan 2020 00:28

    Vaka sayısı en az 3 kat artar yarın.evden çıkmayan milleti fırınlara akın ettirdiler.allahtan gelişmiş bı toplumuz sırada muhabbet etmedik.

  • Soylu11 Nisan 2020 00:20

    Hiç bu kadar basiretsiz bir bakan görmemiştim mazotu bile indireceklerini sabahtan söyleyenler yasa 1 saat kala söylüyorlar bu millet besbelli yiyip içmesin evde çıldırsın istiyorlar bir de para cezasıyla korkutuyorlar Büyükşehir Olduğumuza pişman olduk ya

  • Vatan sever11 Nisan 2020 00:12

    Allah soyluyu başımızdan eksik etmesin.

  • Murat11 Nisan 2020 00:11

    İki gün sokağa çıkma yasağı birçok kendini bilmezi hizaya getirecektir. Benim yüzümden bunlar oldu deyip umarım aklı başına gelir yasaksız yani gönüllü karantinaya harfiyen uyulur ve virus kovulur.

  • Akp gurur11 Nisan 2020 00:04

    Yerinde bı karar

  • Bu taşın altından da11 Nisan 2020 00:02

    Bay soylu çıktı.Karar dün alınmış,yasağa 2 saat kala bunun talimatıyla yayımlanmış.Sağlık bakanının konuşmalarından, bu karardan haberi olmadığı anlaşılıyor.En kalleşçesi de ,büyükşehir belediye başkanlarının haberi olmaması.

  • ..... 11 Nisan 2020 14:17

    O dediğin belediye şimdiye

  • emre10 Nisan 2020 23:59

    sizin gibi yöneticileri ben varya...... bu memleketi batırdınız şimdide insanların akıl sağlığını aldınız yetmedi özgürlüklerini aldınız allah.....

  • Cego 10 Nisan 2020 23:56

    Rakı şarap bulabilecekmiyiz

  • : )11 Nisan 2020 00:07

    Mesken geldi ise, bişe olmaz. Eczane kodun sms geldimi? geldise git maskeni al. sonra istediğini git marketten al. 

  • vatan sever 10 Nisan 2020 23:41

    bunlar ülkeyi yönetemez Bunlara beş inek ver dağa otlatmaya götürsünler hayvanların 4 öldürürtür 1 sakat getiriler.... Eğer gündüz açıklama yapsalar insanlar ihtiyaçlarını giderir, panik olmazdı her yer kapalı 2 gün bu millet ne yiyecek.İşte bunalara millet bu ülke teslim ve emanet ediyor.

  • ......11 Nisan 2020 00:14

    1 aydır marketlerde ürün kalmadı herkes stok yaptı. 2 gün için neyin ihtiyacı için sokaklara döküldünüz.

  • waw10 Nisan 2020 23:38

     + 60 + 65 ler sokakda ekmek kuyrugunda. emepi geçenleri tebrik ediyorum. ekmek almaya çıakrttınız ya 1 aydır evlerinde tutmaya çalıştığımı zinsanları. kargaşa oldugundan, kimsede ilgilenmedi bile. herkes ekeğini suyunu almay açalışıyor.  + 60 + 65 lere evine git diyen bile yok. ekmek almaya çıkmış yaşlılar dışarıya, yasak geldi gençler ekmekde alamaz bizi kargaşada unuttular, çıkayım ekmek alayım diyor yaşlı dede bastonla... Allah bildiği gibi yapsın sizleri... 

  • ee10 Nisan 2020 23:34

    korona bu kargaşa ve kalabalıkda yayılmaz ise, başka gün  pek yayılmaz. heryerd ekontrolsuz zorunlu alışveriş. hiç yasak gelmese korena karşısında daha güçlü olurduk. bu yasak, kuyrukları ve korena yayılımını arttırmıştır. dışarıya çıkan biri olarak net gördüm. Kargaşa ortamı var. 1 aylık emek bu gece boşa gitmiştir. Karar vericiler, milleti korenanın kucağına atmıştır. 4 saat de böyle büyük karar almak kargaşa oluşturmuştur. saat 20 de karar alıp, gece 24 de uygulayan zihniyet yaptığı saçmalıklardan ders almalıdır. adam  kutahyadan ist ye gelecek. ist girişi izin belgesi yok diye geri gönderilmiştir. Aynı hata bugun gene oldu. 4 saatte yasak geldi. insanlar dışarı alışverişe çıktı. Bugun hastalanan olursa, vebali bellidir. yanlış ve hatalı ve eksik bili ile yönetim.

  • AHMET ÖZBİR10 Nisan 2020 23:31

    MÜKEMMEL karar. Bana birşey olmaz diyen birçok zavallı bugün elinde cigarasıyla orada burada volta atıyordu. Hatta 15-16 yaşlarında gençlere evlerine girmeleri için bağırıp çağırdım, "abi bizim maskemiz var birşey olmaz" dediler. En iyisi anladıkları şekikde davranmak ASİK ve GÜÇLÜ DEVLETİN VAZİFESİDŞR. Hayırlı olsun bu güzel karar, ÇİRKİN OLSUN YAMUK YAPAN.

  • ......11 Nisan 2020 14:22

    Vatandaş nick li kullanıcı daha 2 güne dayanamıyorsun 1 aya nasıl dayanacaksın kardeş. Kendinle çelişme.

  • Vatandaş11 Nisan 2020 01:34

    Ahmet Özbir kardeşim insanları provoke etme. Sana son uyarımız. Yoksa siber suçlara ihbar edeceğim seni. Çok ciddiyim.

  • Vatandaş11 Nisan 2020 00:20

    Delikanlıysan pzrtesi de sokağa çıkma yasağı ilan edersin kasa tamtakir dimi

  • :D10 Nisan 2020 23:49

    Ya, fabrikalar çalışsın, üretim durmasın, durduranlar vatan hanini olur. Fetocudur chpkk dır  diyen sen... Bu gün yasak geldi diye sevinen sen...   :D Yahu biraz karakter, tamam yıkama yağlama işlerini seviyorsun da.  Dikkat et boğazına kaçmasın

  • misafir10 Nisan 2020 23:39

    ulan 2 gün önce sokağa çıkma yasağı isteyenlere fetöcü diyen sen değil misin karaktersiz? 3 kuruşluk menfaat için ruhunu satmış dangalak seni. biz 5 kuruş versek bizim için havlarsın sabah akşam değil mi? allah belanı versin senin ve senin gibilerin. satılmış şerefsiz.

  • VS10 Nisan 2020 23:29

    Sokaklar bayram yeri gibi doldu,1 aylık virüs 1 saatte yayılacak, çok zamansız bir karar

  • Hüsmen dayı10 Nisan 2020 23:14

    Fırınlar açık ancak sokağa çıkma yasaği var şimdi fırıncılarmı binalara ekmeği dağitacak yoksa insanlar ekmek almak için sokağa çıkabilirmi ? Bu arada millet sigara vs almak birbirine girmiş durumda hasta olmayanlar da şimdi virüsü kapabilir.

  • : )10 Nisan 2020 23:30

     E devletten  listeye adını yazdık ptt posta ile evine gelecek. içini ferah tut. Sadece güven... o olmadı, eczaneden alacaksın. sms gelecek ekmeğiniz hazır, gidip kodu girince ekmek lacan eczaneden

  • Fırın açık10 Nisan 2020 23:13

    Ekmeği de kuşlar dağıtacakmış

  • Kaçkar KAPLANI10 Nisan 2020 23:12

    Böyle damdan düşer gibi karar mı alınır! Bari saat 24 de duyursaydınız ve hiç kimsenin dışarı çıkmasına izin vermeseydiniz. Saat 24 diyorsunuz ve millet 2 saatte dışarı dökülüyor. Corona morona kimin umrunda. Devlet olarak adam olmak için daha çoook fırın ekmek yememiz lazım. Bilim kurulundaki kişiler de bu işin cılkını çıkarmış durumda.

  • Serdar10 Nisan 2020 23:10

    Çok yanlış yaptılar. Dışarısı anababa günü bayram alışverişi gibi millet kendini dışarı attı. Kapalı olan bakkal açıldı. Bu akşam virüsü kapan çok olur.

  • İyi bakın millet,10 Nisan 2020 23:01

    Bu kadar basiretsiz ve beceriksiz insanlar devlet yönetiyor.

  • atakan11 Nisan 2020 13:12

    Abidik...seni  gubidik yaparlar  yeğenim. aklının  ermediği işlere  karışma.

  • Abidik10 Nisan 2020 23:34

    Senin zihniyetinde ki yöneticiler çokmu basiretli....

  • yorum sadece10 Nisan 2020 23:00

    fırınların önü kuyruk doldu ya arkadaş düşünerek önlem alarak kanun çıkarın paldır küldür haber veriyorsunuz milleti sokağa döküyorsunuz önlem almak mı bu 

  • Şimdi mi söylenir10 Nisan 2020 22:51

    Tövbe bismillah iki saat kala mı söylenir sokaklar mahşer yeri bir tane polis bekçi yok .Allah sizi bildiği gibi yapsın ,

  • Bist10 Nisan 2020 22:37

    Bu tip uygulamalarla koronanin feleği şaşmiştir kesin

  • Ali10 Nisan 2020 22:34

    Eskiden nüfus sayımı yapılırdı millet bir gün evde oturamazdı gider başka yerde sayılırdı misafir olarak oyunu kullanamazdı.Allah herkese sağlık afiyet versin gerisi teferruat.

  • Ali bey10 Nisan 2020 22:30

    Yapacağınız işin ........ Şimdi insanlar ne yiyecek ne içecek. Saraya geliyorum ben yemek var mı reis bey ? Karnım ac

  • Ahmak group sizi 10 Nisan 2020 22:59

    Umrunda mı millet bunların kendileri aç açık değil ki kanımızı emerek besleniyor vampirler..

  • Muhtemelen. 10 Nisan 2020 22:21

    market ve elzem ihtiyaçlar için kısa süreli ikamete yakın yerlere çıkışa izin verilir. hafta sonu olmasının nedenide zaten hafta içi calişan kesimin işte olup hafta sonu park bahcede gezer diye

  • Bakkal da mi yassak?!?10 Nisan 2020 22:20

    O serbesttir sanki?!?

  • Fatih10 Nisan 2020 22:19

    Bist ne olur sizce

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU10 Nisan 2020 23:10

    bizim bist deki yükselen tüm hisse senetlerine bakın hepsi kıytırık süpekülatör riskli hisse senetleri hepsinde birkaç kişi oltayı atmış avını beklemektedir.benim tahminim belki 100 000 yapıp ordan gidebildiği yere kadar mal çakacaklar .

  • işkence10 Nisan 2020 23:04

    tabandan açılır ne olacak

  • Bist10 Nisan 2020 22:35

    Biste bişey olacağı yok,kaldığı yerden devam eder

  • hiçbişey olmaz10 Nisan 2020 22:34

    Hiçbir şey olmaz kardeşim altı üstü 2 gün sadece. Pazartesi serbest😂

  • RİZE li mulivbjk10 Nisan 2020 22:30

    cumartesi  pazar neyin bisti ...DANGIL......HAYDİ MİLLET BAHÇELERİNE LAY LALA LALA...

  • komik10 Nisan 2020 22:10

    Ne kadar saçma yasak 2 gün ne ya 2 günle mi yenecez biz bu virüsü..1 hafta veya 2 hafta olsa anlarım da 2 gün çok komik nasıl denetlenecek kim uyacak muamma tamamen..

  • infinity10 Nisan 2020 22:01

    iyi de millet ne iyiyecek

  • Vb10 Nisan 2020 23:01

    48 saatte 2 yumurta yesen olmezssin açlıktan,

  • RİZE li mulivbjk10 Nisan 2020 22:18

    bu açıklamayı sat 19.00 da yapsanızda insanlar önlemini alsalar olmazmıydı....yuh ulan size yuh....haydi millet bahçelerine lay lala lala...